Netwerkcafé Utrecht

De weg naar jouw droombaan

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 16 november 2021 9:30-12:30

Dromen over je nieuwe werk helpt je om een levendig beeld te krijgen van wat je zou willen doen, hoe je ideale werk eruit ziet. Om je droombeeld aan te scherpen, kun je de hulp inschakelen van het Leerwerkloket. Om je droom overtuigend over het voetlicht te krijgen, is Personal Branding belangrijk.

Twee experts helpen je deze maand bij Netwerkcafé Utrecht om hiermee stappen te zetten in hun interactieve workshops.

Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tijdens de bijeenkomst in het ruime en goed geventileerde buurtcentrum Sterrenzicht nemen we de geldende Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hieronder en schrijf je in.

Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht

Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 of 41, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30-10:00 Welkom, netwerken, koffie en thee

10:00-11:00 Workshop

Wat kan het Leerwerkloket voor jou betekenen?

Overweeg jij om aan de slag te gaan in een ander vak, of wil je jouw kennis bijspijkeren om beter aan sluiting te vinden bij de vraag in de arbeidsmarkt? Dan kun je terecht bij een van de 35 Leerwerkloketten waarin gemeenten, ROC’s en UWV samenwerken om mensen stimuleren een leven lang te leren zodat ze kunnen blijven participeren in de samenleving en een baan vinden en behouden.

Gerard Heijboer is adviseur bij zo’n leerwerkloket. In dit interactieve interview met vraag- en antwoordmogelijkheden voor jou als deelnemer, kun je van hem te weten komen wat het Leerwerkloket voor jou kan betekenen op het gebied van scholing, werken en leren, financieringsmogelijkheden voor scholing, cv- en briefcheck en hulp of advies bij netwerkgesprekken.

Aansluitend kun je individueel in een kort, oriënterend gesprek met Gerard advies krijgen over jouw eigen situatie.

Gerard Heijboer coacht, adviseert en motiveert graag mensen om verder te komen in hun leven en loopbaan. Hij verbindt empathie met daadkracht en duidelijkheid, ook in zijn werk als adviseur bij het Leerwerkloket. Mede dankzij zijn grote netwerk kan hij werk, scholing en vraag op de arbeidsmarkt in verbinding brengen.

11:00-11:30 Pauze en netwerken

11:30-12:30 Workshop

Vind je droombaan met Personal Branding

Ken je eigen waarde, wees er trots op én weet de ander ervan te overtuigen. Dat is wat jij nodig hebt om meer uit je carrière te halen, aldus carrièrecoach Simône Verlaan.

Als je jezelf op waarde schat en je maakt dat zichtbaar, zullen anderen ook jouw waarde gaan inzien. Weten wie je bent, daar trots op zijn, en weten hoe je dat in kunt zetten om je doel te bereiken. Of dat nou is een sterkere positie in je huidige baan, je carrièrekansen vergroten of aangenomen worden voor een nieuwe baan of opdracht.

Maar hoe doe je dat? Door je eigen Personal Brand te creëren. Op een manier die bij jou past. Geen oppervlakkig reclamepraatje maar een integer beeld.

In deze workshop laat Simône je zien hoe je hier zelf aan kunt bouwen, met eenvoudige stappen, op een effectieve manier, maar vooral leuk om te doen en een enorme boost voor je zelfvertrouwen!

Simône Verlaan heeft met haar bedrijf Weg naar Succes al veel mensen naar een nieuwe baan begeleid. Met haar ruime werkervaring, kennis van de arbeidsmarkt, haar praktische aanpak en warme persoonlijkheid weet ze net dat extra te bieden wat nodig is om van ieder traject een succes te maken.

12:30 Einde, napraten en netwerken

Na afloop mogelijkheid om met elkaar na te praten en te netwerken.

Deelnameinformatie

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 16 november 2021 9:30-12:30

  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht

  • Makkelijk te bereiken met fiets en openbaar vervoer, parkeren in de buurt mogelijk.

  • Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • Tijdens de bijeenkomst nemen we uiteraard de Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hierboven en schrijf je in.

Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 of 41, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Zin om mee te helpen?

Netwerkafé Utrecht is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.