Netwerkcafé Utrecht

Dinsdagochtend 18 februari 2020 Netwerkcafé Utrecht: Spelenderwijs naar werk :-)

Lichtvoetig en toch met diepgang. Dat is hoe je deze maand bij Netwerkcafé Utrecht inzichten krijgt over jouw toekomst en het werk dat je wilt gaan doen. In een afwisseling van workshops en andere activiteiten gaan we met elkaar spelenderwijs nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Uitwisseling en dynamiek, ordening in hoofd- en bijzaken, inzicht in jezelf, je talenten en je mogelijkheden, rust vinden om vooruit te komen, dat zijn opbrengsten die je kunt verwachten.

We sluiten af met een workshop die je de energie geeft om in de volgende dagen ook echt te gaan doen wat je van plan bent.

  • Dinsdagochtend 18 februari 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:20 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 – 09:20 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn-app mee om je contacten te bevestigen.

09:20 - 09:30 Welkomstwoord

09:30 – 10:45 Workshops ronde 1

De impact van MindMappen - Leer eenvoudig hoofd- en bijzaken onderscheiden bij een veelheid van informatie - Seppo Boers

MindMappen is een effectieve manier om een overzicht te maken. Je brengt met een MindMap op een creatieve manier alle kanten van een onderwerp of vraagstuk in kaart. Je maakt eenvoudig onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. Het resultaat is een geordend en kleurrijk geheel van begrippen, teksten en plaatjes. Een prachtig hulpmiddel om je ideeën en gedachten over je toekomst in kaart te brengen en om keuzes te maken wat je wel en niet wilt gaan doen.

MindMapping sluit aan bij de manier waarop onze hersenen werken. Ook al zijn wij gewend om in lijstjes te denken en zo ook aantekeningen te maken, ons brein werkt veel meer in kleuren en organische vormen. En daarom werkt een MindMap zo goed!

Seppo Boers is ongeveer 15 jaar enthousiast MindMapper. Deze techniek gebruikt hij zowel privé als zakelijk: met de hand getekende MindMaps, maar ook computer-MindMaps.

De Spel-carrousel - Samenwerken, Netwerken, Zelfkennis - Teamleden van Netwerkcafé Utrecht

Krijg meer zelfkennis, ontdek je vaardigheden, krijg helderheid over werk of uitdagende omstandigheden door mee te doen aan spellen die daarvoor speciaal zijn ontwikkeld. Per ronde doe je twee van dit soort 'serieuze spellen'. Je kunt kiezen uit onder meer Loopbaan-spel, Omdenk-spel en Kernkwadranten-spel. Onze eigen spelleiders helpen je op weg. De spellen brengen dynamiek en hebben diepgang, raken de kern en leiden zo tot nieuwe inzichten over jezelf en het pad dat je wilt gaan. En mooi meegenomen: in de Spel-carrousel oefen we allemaal met onze eenentwintigste-eeuwse vaardigheden communicatie, samenwerken en netwerken.

De teamleden van Netwerkcafé Utrecht zijn allemaal ervaringsdeskundig en weten waarover het gaat. Wezagen in het afgelopen jaar dat 'serieuze spellen' in de praktijk veel opleveren.

Voorwaarts, Rust! – Hoe ontspanning jou helpt om de juiste stappen te zetten - Ingrid Bauer (CX consultancy)en Miriam Küsters (Meer Consultancy)

Spelenderwijs naar werk. Dan dien je goed te weten wat bij jou past zodat je gerichte stappen kan nemen. In deze workshop leer je om een stap terug te doen in de alledaagse hectiek. Hoe je ruimte maakt voor focus, plezier en positieve energie. Je ervaart hoe je je creatieve brein kunt activeren en stress kunt reduceren. Vanuit rust ga je voorwaarts naar die leuke nieuwe uitdaging!

Miriam en Ingrid werken beiden als interim-managers. Naast haar werk als manager is Miriam ook gecertificeerd coach en begeleidt ze mensen op persoonlijk vlak. Ingrid is naast haar werk als manager ook yoga-teacher. Beiden delen dezelfde ambitie: blijvende groei realiseren voor organisaties en mensen.

10:45 – 11:00 Pauze

11:00 – 12:15 Workshops ronde 2

De impact van MindMappen - Leer eenvoudig hoofd- en bijzaken onderscheiden bij een veelheid van informatie - Seppo Boers

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

De Spel-carrousel - Samenwerken, netwerken, zelfkennis - Teamleden van Netwerkcafé Utrecht

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

Voorwaarts, Rust! – Hoe ontspanning jou helpt om de juiste stappen te zetten - Ingrid Bauer (CX consultancy) en Miriam Küsters (Meer Consultancy)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

12:15 – 12:30 Pauze

12:30 – 13:00 Workshop ronde 3

De loopbaan-jump! – Een energie-boost voor jouw volgende stap als werkzoekende - Dorine van Bree (De Werkcoach)

Leuke, gemeenschappelijke afsluiting van het Netwerkcafé waardoor je met een concrete actie, inspiratie en veel energie naar huis gaat!

Dorine van Bree is zelfstandig loopbaancoach en trainer. Ze begeleidt mensen die een switch willen maken met het ontdekken van hun nieuwe droombaan en verzorgt loopbaan-apk’s voor veertigplussers. In het onderwijs traint ze mentoren in de loopbaandialoog. Ze werkt offline én online.

13:00 - Napraten, netwerken en einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 18 februari 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht