Netwerkcafé Utrecht

Dinsdag 18 december Parnassos Cultuurcentrum: Waar liggen mijn kansen?

... en waar te beginnen? Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan en wat zoek je in je volgende baan? Je staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je carrière maar hoe ziet de arbeidsmarkt anno 2019 eruit en hoe pas jij daar (weer) in?

Zit jij ook met dit soort belangrijke vragen? Je krijt antwoord op dinsdagochtend 18 december tijdens de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum.

  • Dinsdagochtend 18 december 2018. Inloop 9:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.
  • Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Parnassos Cultuurcentrum is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf bushalte Wittevrouwen of Stadsschouwburg is het 2 à 3 minuten lopen. In de directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

10:00 Opening en welkom

Kort welkomstwoord door één van de organisatoren van Netwerkcafé Utrecht.

10:05 - 11:00 Inleiding: Ontwikkelingen van de huidige arbeidsmarkt in Utrecht en hoe je daarop kunt inspelen door Cees Bakker (Sollicitatielab.nl)

Cees Bakker van sollicitatieLAB.nl geeft inzicht in de ontwikkelingen van de huidige arbeidsmarkt van de regio Utrecht en helpt vijftigplussers die op zoek zijn naar een nieuwe baan, aan nieuwe inzichten en ideeën.

11:00 - 11:30 Pauze en netwerken

11:30 – 12.45 Workshops ronde 1

Je 2e carriere - Dorine van Bree (Dewerkcoach.nu) en Donald Suidman (BBpublishers.nl), auteur van "je tweede carrière" en "Het grote 50plus werkboek"

Op een dag wil je eens wat anders. Maar wat? Of je moet iets anders gaan doen omdat je werk verdwijnt. Hoe kies je dan iets wat bij je past? Deze workshop helpt om je oogkleppen af te zetten en alternatieven te bekijken. Vind ik andere dingen belangrijk dan toen ik 18 was? Ben ik ondernemer? Wat is mijn talent eigenlijk? En waar kom ik met mijn ervaring goed tot mijn recht?

Dorine van Bree en Donald Suidman lichten tijdens de workshop 5 inzichten toe uit het boek ‘Je 2de carrière’ aangevuld met voorbeelden uit de loopbaanpraktijk.

We doen een paar praktische opdrachten waarmee je direct zelf aan het denken wordt gezet. Na afloop zie je meer mogelijkheden dan daarvoor en weet je wat je volgende stappen zijn in je zoektocht naar werk dat echt bij je past!

Deze workshop gaat over denken in mogelijkheden, focussen op wat je echt leuk vindt en goed kunt. Om met andere ogen te kijken naar wat jij te bieden hebt en dat ook op die manier benoemen. Het is een workshop waarin je echt aan het denken wordt gezet.

Crisis voorbij? Waarom nog niet voor mij? - Cees Grimbergen en Olfertjan Niemeijer (IndependentRecruiters.nl)

De arbeidsmarkt is volop in beweging. De werkloosheid zakt steeds verder. De vraag naar nieuwe medewerkers bij werkgevers is gigantisch. Zelfs 50-plussers hebben meer kans dan ooit om aan een baan te komen. Recruiter Olfertjan Niemeijer van Independent Recruiters en presentator/journalist Cees Grimbergen weten daar alles van.

Cees zal tijdens deze workshop een aantal fragmenten laten zien uit zijn programma Hollandse Zaken, waarin de werkloosheid onder 45plussers wordt besproken.

Hierna zal Cees vragen van de bezoekers voorleggen aan Olfertjan, expert in recruitment.

De vragen kunnen vooraf worden ingediend. Heb je vragen over de arbeidsmarkt voor de vijftigplussers? Loop je ergens tegenaan bij je zoektocht naar een baan en weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Wil je advies over hoe je je het beste kunt profileren? Laat het ons weten.

13.00 Einde

Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 18 december 2018. Inloop 9:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.
  • Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht