Netwerkcafé Utrecht

Werp licht op jezelf

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 17 augustus 2021 9:30-12:30

De veranderende arbeidsmarkt biedt veel kansen, ook voor vijftigplussers. Maar het vergt wel dat je kritisch kijkt naar jezelf, wat je ín je hebt, wat je kunt en wilt ontwikkelen en hoe dat past bij de kansen op de arbeidsmarkt.

Deze maand gaat het bij Netwerkcafé Utrecht erover hoe je nieuw licht werpt op jezelf. Door jezelf te onderzoeken. En door te zorgen dat jij duidelijk in beeld komt bij mensen die voor jou belangrijk zijn om nieuw werk te vinden.

Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tijdens de bijeenkomst in het ruime en goed geventileerde buurtcentrum Sterrenzicht nemen we uiteraard de Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hieronder en schrijf je in.

Kun je niet naar Utrecht komen, doe dan online mee via Netwerkcafé Online.

Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht

Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30 - 10:00 Welkom, netwerken, koffie en thee

Een nieuw beroep, zie je kansen!

10:00-11:00 Workshop

In deze tijd gaan veel banen verloren, maar er zijn ook volop nieuwe kansen! Ook als je een andere baan zoekt of een nieuw beroep wil gaan uitoefenen. Passen jouw kwaliteiten wel bij het werk wat je zoekt en zoekt je naar werk wat je altijd al gedaan hebt, of kijk je goed naar de kansberoepen?

Tijdens deze workshop gaat loopbaancoach Pieter Koevoets het hebben over de volgende onderwerpen:

  • Profileren als vakvrouw/vakman en zorgen dat jij een gunfactor gaat kweken.

  • Zorgen dat jij een CV en LinkedIn-profiel hebt waar jouw vakmanschap vanaf spat en dat je daarmee bekend wordt binnen je relevante nieuwe netwerk

  • Zelf het roer in handen nemen door te werken met een targetlijst van bedrijven.

Pieter praat je in deze workshop ook bij over de toestand van de arbeidsmarkt, de laatste ontwikkelingen en de gratis hulpmiddelen en regelingen waarvan je gebruik kunt maken via UWV Werkbedrijf.

Leer in deze workshop hoe je je moet profileren, hoe je kunt solliciteren als vakman/vakvrouw en hoe je jouw toegevoegde waarde over het voetlicht krijgt.

Pieter Koevoets (Werk@cetera) is motiverend spreker, gecertificeerd loopbaancoach, sollicitatietrainer en social media expert bij UWV Werkbedrijf in Utrecht. Met zijn directe, pragmatische aanpak krijgt hij werkzoekers met HBO/Academisch werkniveau en startende ondernemers in beweging.

11:00 - 11:30 Pauze en netwerken

Een frisse kijk op jezelf

11:30-12:30 Workshop

Eri Schoemaker heeft een passie voor geschreven en vertelde levensverhalen. In deze workshop laat ze je ervaren hoe het is om een verhaal te vertellen in geuren en kleuren.

Ze laat ze je zien hoe je door zelfanalyse kunt onderzoeken of het beeld dat je van jezelf hebt toe is aan een oppoetsbeurt. Bovendien ga je ontdekken hoe je eenvoudig kunt een begin kunt maken met het vervullen van je wens, droom of verlangen.

En dit allemaal om jou te helpen bij je zoektocht naar een baan die écht bij je past. Of misschien wel om eindelijk tot een beslissing te komen om de stap te zetten naar ondernemerschap.

Na afloop ontvang je een format voor een zelfanalyse, zodat je die voor jezelf later kunt invullen.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) heeft jarenlange ervaring als juridisch adviseur en als manager. Tegenwoordig schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

12:30 Einde, napraten en netwerken

Na afloop mogelijkheid om nog met elkaar na te praten en te netwerken.

Deelnameinformatie

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 17 augustus 2021 9:30-12:30

  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht

  • Makkelijk te bereiken met fiets en openbaar vervoer, parkeren in de buurt mogelijk.

  • Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • Tijdens de bijeenkomst nemen we uiteraard de Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hierboven en schrijf je in.

Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Over ons

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen? Lees wat inhoudt ...