Netwerkcafé Utrecht

Gebruik je talent

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 15 september 2020, 9:30-13:00

Ga eens na bij je zelf in welke kennis en vaardigheden je behoorlijk goed bent. Waarin blink je uit? Of: wat vind je nou echt leuk om te doen? Kijk daarbij ook naar je hobby’s of waar je energie van krijgt.

Netwerkcafé Utrecht organiseert workshops over je talenten. Waarmee wil je in een volgende baan aan de slag en hoe zou je dat kunnen gaan aanpakken? Hoe kan jij je talenten inzetten zodat ze bijdragen aan jezelf én de wereld? En wist je dat steeds meer werkgevers hun vacatures flitsend matchen met jouw talenten, los van je exacte diploma’s en werkervaring? Wel belangrijk dus dat jij alvast zelfbewustzijn ontwikkelt over je talenten. Een viertal interessante workshopgevers en wandelcoaches zullen ons in dit onderwerp meenemen.

Dit is een gecombineerd offline/online Netwerkcafé. Op locatie Sterrenzicht nemen we de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht. Het aantal deelnemers in de zaal is beperkt en wie zich voor het buitenprogramma inschrijft kan volledig buiten deelnemen, inclusief het netwerken.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht CS bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30 – 10:00 Inloop en netwerken

Leer mensen op afstand kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn-app mee om je contacten te bevestigen.

10:00 - 10:15 Welkom– Hilde van Drunen & Alexandra van der Vis

10:15 – 11:15 Workshop 1

Een wereld zonder CV – Prekash Ramsingh

Als je solliciteert op een vacature stuur je meestal je brief en cv per mail of post je ze op een vacature- of werkgeverssite. Er is echter ook een andere manier van solliciteren: de Connect by Talent-methode!

Prekash vertelt in zijn workshop alles over deze baanbrekende sollicitatiemethode waarbij geen gebruik wordt gemaakt van cv’s. Hij legt uit hoe dit het nieuwe solliciteren, gebaseerd op jouw competenties, motivaties en ervaringen, werkt en hoe matching tot stand gebracht wordt.

Nieuwsgierig geworden naar zijn verhaal en deze methode?

Volg dan Prekash’ workshop en leer alles over de uitgangspunten van Connect by Talent!

Prekash Ramsingh heeft het maken van verbindingen altijd erg belangrijk gevonden. In het verleden in zijn verschillende onderwijsfuncties, later internationaal en nu vol passie met behulp van artificial intelligence en online assessments op zijn online recruitment platform Connect By Talent. Daarnaast biedt Connect by Talent in samenwerking met online opleider SkillsTown meer dan 250 trainingen aan in meerdere leervormen en thema’s.

11:15 – 11:30 Pauze

11:30 – 12:30 Workshop 2

Een duurzame wereld begint bij je zelf Irene van Gent

Ben jij klaar voor een nieuwe werkelijkheid? Een wereld waar duurzaamheid en liefde een grote rol spelen? Ben jij klaar voor een leven dat volledig bij je past? Een leven waarin je jezelf toestaat om vanuit je essentie te leven en jouw talenten in te zetten voor een betere wereld?

Alleen jij kunt keuzes maken die helemaal bij je virtuositeit en je aanleg passen. En zodra je hiervoor gaat kiezen, zul je ontdekken dat alles op zijn plek valt. Je komt in de flow van het leven, ervaart meer rust en liefde en ontdekt dat je keuzes maakt die goed zijn voor jou èn de wereld om je heen.

Door het zelf anders te gaan doen, gaan anderen met je mee. Zo creëren we samen een duurzame wereld waar jij écht thuis bent.

Irene vertelt in deze workshop op inspirerende wijze over hoe zij een duurzame wereld bij zichzelf laat beginnen!

Irene van Gent is schrijver en spreker. De afgelopen jaren onderzocht zij wat het leven is dat het beste bij haar past. Ze werkte jarenlang in het buitenland als blogger, schrijver, talkshowhost, podcastmaker, kok, yogadocent en reisbegeleider. Nu deelt ze verhalen voor een betere wereld in haar boeken en lezingen.

10:15 – 12:30 Coachwandelingen

Let op: Als je gaat wandelen, kun je niet meedoen aan een workshop in Sterrenzicht.

(Her)ontdek je natuurlijke talenten - wandelen met Agnes van Rossum

Vaak zijn mensen zich niet of nauwelijks bewust van de talenten die ze van nature al in huis hebben. Mensen laten talenten onbenut of zetten ze te weinig in. Dat is zonde, want jouw unieke talenten bevatten de sleutel tot zinvol werk, tot prestaties, en tot focus, plezier, energie en optimale groei. Met bewustwording van jouw natuurlijke talenten vergroot je je zelfvertrouwen en kansen richting de arbeidsmarkt. In deze wandel-workshop gaan we naar buiten en (her)ontdek je waar je plezier en energie van krijgt. Dit is de eerste stap op weg naar (her)ontdekken van je natuurlijke talenten.

Agnes van Rossum is psycholoog (cum laude) en wandelcoach. Ze begeleidt mensen die veel piekeren, (o.a. over hun werk) naar rust in hoofd en lijf, en naar concrete stappen zetten op weg naar plezierig werk. Dit doet ze wandelend, daarbij gebruikmakend van de natuurlijke omgeving.

Zicht op talenten - wandelen met Yvon Beemsterboer

Iedereen heeft talenten. Vaak zie we het beter bij de ander dan bij onszelf. Hoe komen we erachter wat onze talenten zijn? En op welke manier kunnen we onze talenten ‘verkopen’ bij een sollicitatie- en/of netwerkgesprek, zonder dat het ongemakkelijk wordt? Tijdens deze wandelcoachsessie geven we onze talenten de ruimte én leren we onze talenten te verwoorden in een heldere pitch.

Yvon Beemsterboer werkt als gecertificeerd loopbaancoach en trainer. Als geen ander weet zij hoe het is om vast te lopen in werk. In haar coachtrajecten laat zij mensen ontdekken wat voor hen werkt in werk. Opdat ze met energie, plezier en op basis van eigen voorwaarden inhoud kunnen geven aan hun loopbaan.

12:30 – 13:00 Netwerken en napraten

Leer mensen op afstand kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn-app mee om je contacten te bevestigen.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 15 september 2020. Inloop 09:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.

  • Sterrenzicht, Keerkringplein 33, 3541 BE Utrecht. De locatie is goed te bereiken met de fiets, auto en OV. Betaald parkeren.

  • Wandelen: gaan ervan uit dat de zon zal schijnen en laten de wandeling ook doorgaan bij motregen. Kleed je op het weer en neem eventueel een paraplu mee.

  • Corona: we houden ons aan de RIVM-regels. Ben je niet fit, zijn je huisgenoten niet fit, of ben je korter dan 14 dagen geleden in een gebied met code rood of oranje geweest: blijf dan thuis. Houd altijd 1,5m afstand. Neem een mondkapje en desinfecterende handgel mee. (Zie de regels i.v.m. corona namens WvE op onze site).

  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee kost €1,- contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht