Netwerkcafé Utrecht

Maandagmiddag 28 oktober 2019 Netwerkcafé Utrecht: Duurzame inzetbaarheid, aan tafel!

Het is zover, je bent uitgenodigd en komt aan tafel voor een netwerk- of sollicitatiegesprek. Hoe beantwoord jij de vraag ‘vertel eens wat over jezelf’ en verwoord je dit ontspannen in een gesprek zodat je de juiste indruk achter laat en ze met jou in zee willen gaan!

Deze middag staat in het teken van jouw gesprekstechnieken, het verkopen van je skills, keuzes maken en het beheersen van je ademwerk.

Wil jij ontspannen een netwerk- of sollicitatiegesprek in gaan en jezelf sterker presenteren? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst op maandagmiddag 28 oktober. Ga aan de slag, raak geïnspireerd, leer nieuwe mensen kennen, breid je netwerk uit en kom aan tafel!

  • Maandagmiddag 28 oktober 2019. Inloop 12:30 uur. Start 13:00 uur. Einde 16:30 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

12:30 – 13:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestiogen.

13:00 – 13:30 Welkom en inleiding: Aan Tafel! – door Harry den Hertog

Als loopbaancoach geeft Harry den Hertog loopbaanadvies en coacht hij 50+ medewerkers en is een van de vrijwilligers van het Netwerkcafe Utrecht die iedere maand de netwerkbijeenkomsten van Werken voor Elkaar organiseren. Met een aantal teamleden is het pilot-project ‘Duurzame inzetbaarheid, aan tafel’ opgezet in samenwerking met het team Werkbeweging bij de gemeente Utrecht. Harry den Hertog vertelt hier meer over tijdens de inleiding van de middag.

13:30 – 14:45 Workshops ronde 1

Maak de Match, van denken naar doen! – Annett Keizer (Keizer & Co communicatie en coaching)

Weet je niet goed wat je wilt? Vind jij het ook lastig om jezelf te ‘verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek? Misschien is het al lang geleden dat je hebt gesolliciteerd en weet(of durf) je onvoldoende te benoemen waar jij goed in bent en waarom een organisatie voor jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zou moeten kiezen?

Annett Keizer ontwikkelde de MATCH-methode die je helpt om in vijf logische stappen de baan te vinden die écht bij je past. In deze workshop neemt Annett Keizer je mee op reis langs deze vijf stappen die nodig zijn om ook jou een carrière boost te geven.

Je krijgt antwoord op de vragen:

  • Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik
  • Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? Hoe vertaal ik die naar concrete competenties en een goed verhaal!
  • Hoe maak ik mijzelf zichtbaar(der) als persoon en professional
  • Hoe kan en durf ik vol vertrouwen de volgende stap in mijn loopbaan te zetten

Annett Keizer heeft meer dan 20 jaar ervaring in (marketing)communicatie en werkt sinds 2007 als Communicatie- & Carrièrecoach/Trainer. Zij biedt resultaatgerichte, no-nonsense coaching en praktische workshops. Geen oeverloze gesprekken of langslepende en geldverslindende loopbaantrajecten. Ze houdt ervan om tot de kern te komen van wat jou bezighoudt om daar een passende oplossing voor te vinden. En is auteur van het boek ‘Maak de MATCH’ dat afgelopen april verscheen.

In het dagelijkse leven houden we vaak onze adem in. Stress en verschillende gebeurtenissen bepalen ons adempatroon. In deze ademworkshop ervaar je hoe je jezelf en je adem weer alle ruimte kunt geven. We doen geen ademhalingsoefeningen maar faciliteren onze adem met eenvoudige bewegingen. Er is volop ruimte voor je vragen en praktische tips voor situaties waarin jij kalmte, veerkracht of energie kunt gebruiken.

Marielle Groenendijk raakte tijdens zenmeditatie met haar adem in de knoop en kwam terecht bij ademtherapeut Diet Sijmons. Bij haar is zij opgeleid tot ademdocent in de Ervaarbare adem. Marielle begeleidt ademgroepen en geeft behandelingen in dit zachte ademgerichte lichaamswerk. Zij brengt Adem op de werkvloer met Het Oplaadkwartier. Heerlijk om te doen en om haar coachings-achtergrond en liefde voor mensen te kunnen inzetten!

14:45 – 15.15 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

15:15 – 16:30 Workshops ronde 2

Solliciteren en netwerken: een klik maak je zo! – Ria Fielmich (Pleasure at Work)

Je hebt gesolliciteerd op die leuke baan en nu ben je uitgenodigd voor een gesprek. Hoera én tegelijkertijd wat nu? Hoe zorg je ervoor dat jij de juiste indruk maakt tijdens het gesprek en ze graag met jou in zee willen? Wat zeg je wel en wat niet? En wat antwoord je op de vraag ‘vertel eens wat over jezelf’? En waar letten ze op aan de andere kant van de tafel? In deze workshop gaan we in op wat er allemaal komt kijken bij een sollicitatiegesprek, ook de lastige vragen gaan we niet uit de weg. Daarnaast kijken we naar waar een netwerkgesprek wel en niet over gaat. Lekker praktisch en direct toepasbaar!

Naast haar werk als adviseur Leren en Ontwikkelen bij de gemeente Houten werkt Ria Fielmich sinds 2017 als zelfstandig loopbaancoach. Ze begeleidt medewerkers bij loopbaanvraagstukken. Ze laat mensen (her)ontdekken waar ze goed in zijn én energie van krijgen. Plezier in werk is voor haar daarbij een belangrijke basis.

Skillsgericht solliciteren – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Als je je werk kwijt bent geraakt op latere leeftijd, ontdek je al snel dat het nog niet zo makkelijk is om aan tafel te komen bij een nieuwe werkgever. De klassieke route van solliciteren op functies die je voorheen ook al hebt gedaan, kost je vooral veel werk en levert weinig resultaat. Je moet op onderzoek: wat kun je en wat wil je met wat je kunt, met je skills? En hoe vind je uit bij welke bedrijven ze die nodig hebben? En hoe kom je daar dan in gesprek met jouw skills en ambitie als uitgangspunt? Daarover gaat deze workshop.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Stichting Werken voor Elkaar. Hij wordt er blij van als hij mensen kan verleiden om zich met elkaar in te zetten voor hun eigen duurzame inzetbaarheid.

16:30 Einde

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 28 oktober 2019. Inloop 12:30 uur. Start 13:00 uur. Einde 16:30 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht