Netwerkcafé Amsterdam

Workshops en netwerkontmoetingen in jouw regio én online

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap?

Bij onze Netwerkcafés kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als professional effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Ontvang tijdig vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten online en in jouw regio.

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren Netwerkcafés voor vijftigplussers op locatie in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven én online.


"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Ook meehelpen als vrijwilliger? Lees wat het je oplevert

Benieuwd naar de gratis activiteiten die we komende tijd met elkaar voor jou organiseren? Bekijk het actuele overzicht.

Hieronder staan activiteiten tot en met april 2022 bij Netwerkcafé Amsterdam

Op locatie in De Muider + online, woensdag 6 april 2022 13:00-16:30

Leer luisteren naar jezelf en naar je omgeving en hoor hoe je werk kunt vinden met energiebesparing. Dat kan in drie workshops bij Netwerkcafé Amsterdam:

  • Nu ben ik aan de beurt! – Ervaringsdeskundige Briska Smit je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren en voor jezelf op te komen.

  • Uitvogelen wat je passies zijn –Natuurgids Petra Snijder laat je tijdens een parkwandeling aandachtig waarnemen met al je zintuigen en laat je ontdekken wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

  • Energiebesparing en werkgelegenheid – Energiecoach Willem Draaisma vertelt over zijn werk en wil je enthousiast maken om ook een baan te vinden waarin je kunt bijdragen aan onze gezamenlijke opgave voor duurzame energie, bijvoorbeeld in een van de duurzame-banenmarkten die hij organiseert.

Het Netwerkcafé is in de ruime en goed geventileerde De Muider in Amsterdam-Oost.

Op locatie in De Thomas + online, maandag 21 maart 2022 13:00-16:30

Je kunt meedoen met drie workshops die je helpen om op te houden met piekeren, op nieuwe ideeën te komen en om je ondernemerschap te ontwikkelen:

  • Wandelworkshop: De kracht van gedachten – Leer van wandelcoach Mirjam Hoefman om piekeren om te buigen naar positieve gedachten en zin te krijgen om nieuwe dingen op te pakken.

  • Visueel Realiseren ont-wikkelt – Crealist en storyteller Lotti Weber zet jou aan tot een andere manier van nadenken. Zodat je jezelf beter kunt ontdekken en je doelen waar kunt maken.

  • Iedereen is mijn klant! – Niet dus. Je moet als zelfstandige een duidelijke doelgroep kiezen en je daarop richten. Ondernemerscoach Rose-Marie Lucas laat je zien hoe je dat doet om als zelfstandig ondernemer tot bloei te komen.

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 2 maart 2022 13:00-16:30

Altijd maar met van alles tegelijk bezig zijn, teveel spullen om je heen, zo raak je bekneld en gestresst en kom je niet meer toe aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je daarom deze maand meedoen aan drie workshops die je gaan helpen om de broodnodige ruimte voor jezelf te creëren in hoofd, huis, lijf en leven.

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 21 februari 2022 13:00-16:30

Op school leren we dat we eerst goed moeten nadenken voordat we ergens mee aan de slag gaan. Die wijsheid kan je behoorlijk dwars zitten wanneer je iets nieuws wilt oppakken. Want je kunt het onbekende vooraf niet altijd doordenken. Dóen brengt je dan verder.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om te dóen: bij het realiseren van je dromen en in spannende situaties.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, woensdag 2 februari 2022 13:00-16:30

Als je doet wat bij je past, blijf je je werk leuk vinden. Door te werken in een omgeving vrij van afleidende prikkels, kun je het lang volhouden. Door te bewegen op een manier die bij je past, blijf je lang gezond.

Drie experts laten je deze maand begrijpen en ervaren hoe je gezond beweegt, hoe je overprikkeling voorkomt en hoe je erachter komt wat bij je past.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 17 januari 2022 13:00-16:00

Weet hoe je verhaal kort en krachtig vertelt; laat je zien en zorg dat jouw stem wordt gehoord. Dat is het devies dat we je willen meegeven bij de start van dit nieuwe jaar.

In twee workshops kun je daaraan deze maand werken bij Netwerkcafé Amsterdam.

Vanwege de lockdown vindt het Netwerkcafé geheel in online plaats, in Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 20 december 2021 13:00-16:00

We nodigen je uit om in deze laatste bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam in het oude jaar anders naar jezelf en je rol in het werkzoekproces te kijken.

Twee experts gaan je in hun workshops helpen om met lef en een ontspannen geest nieuwe loopbaanstappen te zetten in 2022.

Vanwege de lockdown vindt het Netwerkcafé Amsterdam geheel in Zoom plaats.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, woensdag 1 december 2021 13:30-17:00

Aan de vooravond van de verleidelijke feestdagen en met de goede voornemens voor 2022 al in gedachten, besteden we op deze decemberbijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam in twee workshops en een coachwandeling aandacht aan voeding voor lichaam en geest.

Toegang is gratis. De Muider is ruim en goed geventileerd. We nemen de geldende corona maatregelen in acht.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, maandag 15 november 2021 13:00-16:00

De periode dat je op zoek bent naar nieuw werk, is een perfecte tijd om aandacht te geven aan je gezondheid. Dat geeft je niet alleen de energie die je nodig hebt om te doen wat nodig is om nieuw werk te vinden, maar je hebt er ook wat aan in je nieuwe werk.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je meedoen aan twee workshops waarin experts je helpen om te zorgen dat ook jij lekker in je lijf en hoofd zit.

Toegang is gratis. We houden ons aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, woensdag 3 november 2021 14:00-17:00

Goed voorbereid een sollicitatiegesprek ingaan om werk te vinden dat bij jou past. Een woonvorm vinden die beter aansluit op jouw nieuwe levensfase. Goed zorgen voor je hoofd en je lijf. Dat zijn drie onderwerpen waarmee je deze maand bij Netwerkcafé Amsterdam aan de slag kunt samen met drie experts.

Toegang is gratis. We houden ons aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, maandag 18 oktober 2021 13:00-16:00

Ken je eigen waarde, wees er trots op én overtuig door er een goed verhaal over te vertellen. Een goed verhaal is goud waard als je wilt dat anderen jou onthouden. En dat is weer nodig om verder te komen in je loopbaan.

Hoe je tot zo’n verhaal komt, dat kun je bij Netwerkcafé Amsterdam deze maand leren van een expert op het gebied van Personal Branding en van een praktijkman op het gebied van Storytelling.

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 13 oktober 2021 13:30-17:00

Je levensloop en je levenskracht vormen de basis van waaruit je stappen zet naar nieuw werk.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je deze keer in drie workshops werken aan het versterken van jouw basis en die van anderen.

Je leert hoe je in wezenlijke gesprekken nieuwe perspectieven op je leven ontdekt en je krijgt praktische en wetenschappelijk onderbouwde tips om je gezondheid, vitaliteit en veerkracht te versterken.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, maandag 20 september 2021 13:00-16:00

Om verder te komen moet je stappen zetten. Een open deur, maar ga jij hem ook door? Bij Netwerkcafé Amsterdam krijg je deze maand drie verrassende recepten om stappen te zetten naar gezondheid en rust, nieuw werk en succes.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 1 september 2021 14:00-17:30

Kalmte doordat je overzicht hebt over je financiële situatie en toekomst. En rust doordat je op je op je plek bent tussen de mensen waarmee je dagelijks verkeert en samenwerkt.

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam aan de hand van twee experts op het gebied van geld en werk stappen zetten in de richting van deze stressvrije toestand.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Lokaal + online, maandag 16 augustus 2021 13:00-16:00

Jouw kracht staat centraal bij Netwerkcafé Amsterdam deze maand. De kracht om te doen wat nodig is om te bereiken wat je wilt bereiken. Zoals naar buiten treden en verbinding maken met anderen. En als je die kracht af en toe even niet voelt: hoe hervind je ‘m dan en hou je ‘m vast.

Netwerkcafé Amsterdam / Lokaal + online, maandag 19 juli 2021 13:00-16:00

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam aan de slag met drie experts die jou helpen om het perspectief te vernieuwen dat jij hebt op jouw eigen mogelijkheden om een aantrekkelijk vervolg te geven aan je leven en je loopbaan.

Netwerkcafé Amsterdam / Lokaal, donderdag 1 juli 2021 9:30-11:30

Ontspannend wandelen in de natuur en ondertussen luisteren naar de muziek van de vogels? Dat is de ervaring die natuurgidsen Petra Snijder en Frans Alst je graag willen bieden in het Diemerbos vlakbij Amsterdam.

Tijdens de wandeling en na afloop is er ruimte om te netwerken.

Netwerkcafé Amsterdam / Op locatie + online, maandag 21 juni 2021 13:00-16:00

Maandagmiddag 21 juni 2021 gaat het bij Netwerkcafé Amsterdam over ruimte in je hoofd en over verhalen vertellen, live of in een video. Voor ’t eerst sinds lang kunnen we een bijeenkomst organiseren in ’t écht.

We zijn te gast in de ruime en luchtige Thomaskerk. Daar is met inachtneming van de 1,5 meter en alle Covid19-maatregelen, plaats voor 50 mensen. En we gaan ook heerlijk buiten wandelen.

De workshops zijn ook online te volgen. Aan de wandelingen kun je alleen ter plekke deelnemen.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 17 mei 2021 13:30-16:00

Het verhaal dat je tegen jezelf vertelt, en het verhaal dat je anderen vertelt. Beide zijn bepalend voor jouw toekomst.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je deze keer leren hoe je de baas wordt over het verhaal dat in je eigen hoofd rondspeelt en dat je soms behoorlijk dwars kan zitten. En je leert wat het geheim is van het vertellen van een goed verhaal aan ánderen, een verhaal dat boeit en dat ertoe bijdraagt dat anderen zich interesseren voor jou en wat jij te bieden hebt.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 5 mei 2021 14:30-17:30

Hoe vrijwilligerswerk je voldoening kan schenken, maar hoe het je ook echt heel praktisch kan helpen bij het vinden van betaald werk, dat hoor je deze maand bij Netwerkcafé Amsterdam van iemand die dat haar hele leven al in de praktijk heeft gebracht. Wat je ook heel praktisch kunt leren, is werken met de videovergadertools Zoom en Teams. Onmisbaar in deze tijd voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 19 april 2021 13:30-16:00

Als je na je vijftigste nieuw werk wilt gaan doen, omdat ’t moet of omdat ’t kan, vergt dat kracht, doorzettingsvermogen en veel praten met mensen die jou kunnen helpen om die ambitie te realiseren.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je deze maand ontdekken hoe je kracht krijgt door inzicht in je eigen gedrag. En je leert hoe je mensen in een netwerkgesprek in de meedenkstand krijgt.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 7 april 2021 14:30-17:30

In gesprekken met je familie, je vrienden, collega's, in netwerkgesprekken en video-meetings doe je wat je doet en zeg je wat je zegt, omdat je dat nu eenmaal zo doet? En omdat je niet zo goed weet hoe het anders zou kunnen.

Dan doe je jezelf en anderen behoorlijk te kort. Geen nood: bij Netwerkcafé Amsterdam kun je in twee workshops werken aan een andere manier van communiceren. Je krijgt handreikingen om in contacten met anderen effectief te zijn door je bewust te zijn van je eigen behoeften en die van de ander. En je krijgt praktische tips om in deze tijden van videocommunicatie effectief vorm te geven aan persoonlijke en groepsbijeenkomsten in Zoom.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 15 maart 2021 13:30-16:00

Baanverlies staat in de top 5 van ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Je kunt echt rouwgevoelens ervaren als je je werk kwijtraakt. Dat kan je behoorlijk in de weg zitten bij het zoeken van nieuw werk. En ook tijdens het zoeken van nieuw werk krijg je te maken met tegenslagen en teleurstellingen.

Bij Netwerkcafé Amsterdam krijg je deze keer in twee wetenschappelijk onderbouwde workshops handreikingen hoe je omgaat met je baanverlies, zodat je weer ruimte krijgt om nieuw werk te zoeken. En je komt erachter hoe je tijdens het zoeken van nieuw werk de moed niet verliest en je energie hooghoudt.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 3 maart 2021 14:30-17:30

Als je zonder betaald werk zit, ligt het voor de hand om je helemaal te storten op vacatures zoeken en solliciteren.

Maar als dat het enige is waarmee je bezig bent, sta je verder als mens een beetje stil en zie je verder ook niemand meer.

Hoe fijn is het om tegelijkertijd ook te blijven werken aan je ontwikkeling en deel te nemen aan de maatschappij.

Hoe je dat al doende doet, en hoe dit je ook nog eens verder helpt op weg naar nieuw werk, daarover kom je meer te weten bij Netwerkcafé Amsterdam.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 15 februari 2021 13:30-16:00

‘Pitchen’, dat kan echt meer zijn dan een serie hoog in de adem uitgestoten reclamekreten. Het kan een krachtig instrument om jezelf te laten zien. Als je weet hoe ’t moet.

En jouw persoonlijke uitstraling kan ook echt meer zijn dan de onwennige kleren die je alleen naar je sollicitatiegesprek aantrekt. Kleding en kleur die bij jou passen en waarbij jij je thuis voelt, kunnen jou dagelijks helpen om te stralen!

Bij Netwerkcafé Amsterdam kom je in de workshop van twee top-experts deze keer te weten hoe je jouw eerste (en volgende en volgende… ) indruk in woord en beeld kunt versterken.

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 3 februari 2021 15:00-17:30

Het is nu begin februari. Hoog tijd om door te pakken met je goede voornemens. Misschien dat er af en toe gedachten door je hoofd spelen als: 'best lastig zo in je eentje', 'ik weet niet waar ik moet beginnen', 'wie zit er nou op mij te wachten' en 'videovergaderen, ik blijf 't onhandig vinden'. Dan is deze middag bij Netwerkcafé Amsterdam helemaal voor jou!

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online 18 januari 2021 13:00-16:00

Ben je je aan het oriënteren op je volgende stap? Weet je de ene dag welke richting je op wilt, maar de volgende dag weer helemaal niet?

Dan kun je vast je doelen scherper stellen in relatie tot wie je bent en wat je kunt. En kun je ook jouw manier van solliciteren en netwerken eens nieuw leven inblazen.

Wil jij je onderscheiden en jouw kwaliteiten laten zien? Wil jij doen waar je goed in bent? Leer dan in twee uitdagende workshops hoe je kunt omdenken en netwerken in 2021!

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom.

Netwerkcafé Amsterdam / Online maandag 21 december 2020 13:00-16:00

Ben jij toe aan een nieuwe stap? Wil jij je onderscheiden en jouw kwaliteiten laten zien? Wil jij doen waar je goed in bent? Wacht dan niet af en werk meteen aan je persoonlijke presentatie. Laat je hierbij ook nog inspireren door het verhaal van een carrière-switcher. Want vijftigplus is geen excuus. Het is nooit te laat, ook niet in 2021!

Neem initiatief, ga aan de slag en pak je podium in 202

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online.

Invloed en controle bij stress en tegenslagen

Netwerkcafé Amsterdam / Online workshop woensdag 2 december 2020 16:00-17:00

Situaties die uitzichtloos lijken, waar we weinig invloed op uit kunnen oefenen, hebben veel impact op onze gemoedstoestand. Hoe verander je het gevoel van hulpeloosheid en machteloosheid? Hoe zorg je ervoor dat je het gevoel krijgt dat je invloed hebt op je situatie? Wat vergroot je je veerkracht?

Wist je dat wat je bedenkt dat er gaat gebeuren ervoor zorgt dat je gedrag daarop afgestemd wordt? En dat daardoor de kans behoorlijk vergroot zal worden dat jouw voorspellingen ook werkelijk uit zullen komen?

Tijdens dit webinar gaan we naar de essentie van jouw gevoel van invloed. Je leert wat ervoor zorgt dat je in je kracht komt.

In verband met de Covid-19-beperkingen vindt deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam plaats in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam zichtbaar en met je camera en microfoon ingeschakeld.

Wassili Zafiris (Wassilizafiris.nl) is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling, en veranderprocessen bij mensen, teams en ondernemingen. Hij is auteur van verschillende boeken over hoe mensen om kunnen gaan met verandering, tegenslagen en sombere gedachten. Door zijn onderzoek naar hoe emoties beïnvloed kunnen worden bij depressieve gevoelens heeft hij een Fellowship toegekend gekregen bij de IIOPM (The International Institute of Organisational Psychological Medicine).

Zoek je nieuw werk? Stop met solliciteren!

Netwerkcafé Amsterdam / Tweedelige online workshop maandag 16 november 2020 13:30-16:00

Solliciteren is een doodlopende weg. De kans op succesvol solliciteren is kleiner dan 1%. Je kunt dus beter een andere weg kiezen, zoals de Reis van de Held(in). Dat zegt Alex Berendsen, die zelf deze weg ontdekte toen hij vastliep met ouderwets solliciteren.

De Reis van de Held is een weg die verhalen vertellen, netwerken en verkooptechniek combineert tot een krachtige manier om zonder te solliciteren naar je volgende baan te komen.

De kwaliteit van je verhaal en de manier van netwerken zijn de doorslaggevende factoren die bepalen of jij het werk vindt dat je graag wilt. Een tipje van de sluier: 60 tot 80% van de nieuwe banen wordt nooit als vacature bekend. En: mensen vinden vooral werk via verre kennissen, niet via goede vrienden.

De methode van de 'Reis van de Held' is zeer geschikt voor ondernemende types, zzp'ers en voor mensen die veel in hun mars hebben, maar niet goed weten hoe ze dat over het voetlicht moeten brengen.

Deze workshop is voor mensen die niet via solliciteren, maar via een andere weg, met zelfvertrouwen, leuk en zinvol werk willen krijgen.

Deze extra lange workshop bestaat uit twee delen. In de pauze tussen de twee delen kun je online met elkaar netwerken.

In verband met de Covid-19-beperkingen vindt deze workshopmiddag van Netwerkcafé Amsterdam plaats in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam zichtbaar en met je camera en microfoon ingeschakeld.

Alex Berendsen (alexberendsen.com) houdt van mensen die snel denken en doen, en die tegelijkertijd een groot invoelend vermogen hebben. Hij helpt zulke mensen graag om hun eigen pad te vinden en te ontdekken dat ze alles al in zich hebben om dát pad vervolgens zelf te lopen.

Vertrouw op jezelf

Netwerkcafé Amsterdam / Online workshop woensdag 4 november 2020 14:00-15:00

Heb jij wel eens het gevoel dat je bent vastgelopen, dat je niet meer weet welke kant je op moet, dat niemand meer op je zit te wachten? Dat is een gevoel dat Yvonne Ypma herkent uit haar eigen leven. Negen jaar geleden kwam zij door een zwaar ongeluk aan de zijlijn te staan. Haar was gezegd daar maar mee te'dealen'. Maar dat was niet wat zij wilde.

Hoe ze de regie over haar eigen leven herpakte, hoe ze het voor elkaar heeft gekregen om ondanks haar hersenbeschadiging een opleiding tot counseller en coach te volgen, dat hoor jij in deze workshop. Yvonne laat je op actieve wijze kennismaken met het recept dat haar heeft geholpen om het vertrouwen in zichzelf terug te vinden en te kiezen voor een richting waar ze blij van wordt. Een recept waar jij je voordeel mee kunt doen.

Aan het eind van deze workshop weet jij waar jouw kernwaarden en de bron voor jouw levenslust liggen. Je snapt hoe je van daaruit gemakkelijker zelf de keuze kunt maken waar jij naartoe wilt. En je begrijpt beter hoe je de discipline kunt opbrengen om daar dan ook voor in actie te komen.

De workshop vindt plaats in Zoom Meetings. Test vooraf dat je camera, microfoon en geluid werken en schakel deze in tijdens de workshop. Dit is een interactieve workshop. Daarom kun je alleen meedoen met je eigen naam en je camera ingeschakeld.

Vissersdochter en doorzetster Yvonne Ypma laveerde in haar werkzame leven tussen haar verlangen om met mensen bezig te zijn en de lokroep van het water. Ze was onder meer kapster in haar eigen zaak, scheepskok, alleenstaande moeder, brugwachter en jongerenwerker. Haar nieuwste stap is de opleiding aan de Academie voor Coaching & Counselling, die haar inspireerde om deze workshop te geven.