Netwerkcafé Amsterdam

Werken aan je gezondheid

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 15 november 2021 13:00-16:00

De periode dat je op zoek bent naar nieuw werk, is een perfecte tijd om aandacht te geven aan je gezondheid. Dat geeft je niet alleen de energie die je nodig hebt om te doen wat nodig is om nieuw werk te vinden, maar je hebt er ook wat aan in je nieuwe werk.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je meedoen aan twee workshops waarin experts je helpen om te zorgen dat ook jij lekker in je lijf en hoofd zit.

Bekijk hieronder het programma. Spreekt het je aan? Klik dan hier om je in te schrijven voor één of meer workshops op locatie.

We nemen alle geldende Covid19-regels in acht.

Wil je alleen online meedoen aan een van de workshops, schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

De Thomas, Pr. Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam, vlakbij Station Zuid.

Kom met OV of fiets. Parkeren in de buurt is kostbaar.

Programma

13:00-13:25 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kunnen deelnemers ter plaatse netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen met elkaar linken.

13:25-13:30 Inleiding

13:30-14:30 Workshop

Word vitaler en verbeter je leefstijl

Zou jij wel wat vitaler willen zijn, vooral nu je op zoek bent naar een nieuwe werkuitdaging? En daarbij wat aanpassingen in je leefstijl willen doen, maar je weet niet precies hoe?

In haar workshop vertelt diëtist en leefstijlcoach Elise Kuipers wat werken aan verbetering van leefstijl betekent: investeren in gezondheid, keuzes maken, fitter worden, je beter gaan voelen en bij overgewicht afvallen en een gezonder gewicht bereiken. Hiermee vergroot je je vitaliteit en blijf je volop in het (werk)leven staan.

Ook licht ze de verschillende onderdelen van leefstijl toe: voeding, beweging, roken en/of drugsgebruik, alcoholgebruik, slapen, stress en ontspanning.

Welke elementen wil jíj verbeteren? Hoe zit het met jouw intrinsieke motivatie?

Schrijf je in voor deze informatieve workshop over vitaliteit en leefstijl!

Elise Kuipers (Diëtistenpraktijk Elise Kuipers) is diëtist en leefstijlcoach in Amsterdam. Als diëtist is zij gespecialiseerd in diabetes en overgewicht en als leefstijlcoach biedt zij het Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)-programma aan. Dit is een tweejarig (groeps)programma voor mensen met overgewicht/obesitas.

14:30-15:00 Pauze en netwerken

Tussen de twee workshops kunnen deelnemers ter plaatse netwerken met hun smartphone erbij.

15:00-16:00 Workshop

Adem stress je lichaam uit

Je hoofd koel houden en je lichaam ontspannen is in drukke en spannende tijden, zoals wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkomgeving, van groot belang. Daarbij speelt de ademhaling een belangrijke rol.

We ademen zo'n 23.000 keer per dag in en uit zonder daarbij stil te staan. Zonder te beseffen dat met de juiste ademhaling onder andere spanning, energiedipjes en bloeddruk kunnen worden beïnvloed.

Tijdens de workshop van wandelcoach Jolanda Hogenbirk leer je meer over de invloed van de ademhaling op lichaamsprocessen en krijg je tips hoe de ademhaling je kan helpen om stress aan te pakken zodat je weer rust in je hoofd en je lijf krijgt.

Een actieve, praktische workshop waarbij je aan de hand van oefeningen zelf gaat ervaren hoe de ademhaling ook jou kan helpen de stress je lichaam uit te ademen!

Jolanda Hogenbirk (MindWalker) is wandelcoach. Tijdens haar burn-out ontdekte ze dat de ademhaling een enorme invloed op allerlei processen in ons lichaam heeft. De ademhaling is, naast mindfulness en NLP, één van de belangrijkste pijlers van haar coaching. Dagelijks begeleidt zij coachees met stressgerelateerde klachten, zowel individueel als in groepsverband.

16:00 Einde en napraten

Inschrijven

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 15 november 2021 13:00-16:00

Spreekt het bovenstaande programma je aan? Klik dan hier om je in te schrijven voor één of meer workshops op locatie.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wil je alleen online meedoen aan een van de workshops, schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

De Thomas, Pr. Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam, vlakbij Station Zuid.

Kom met OV of fiets. Parkeren in de buurt is kostbaar.