Netwerkcafé Amsterdam

Communiceren kun je leren

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 7 april 2021 14:30-17:30

In gesprekken met je familie, je vrienden, collega's, in netwerkgesprekken en video-meetings doe je wat je doet en zeg je wat je zegt, omdat je dat nu eenmaal zo doet? En omdat je niet zo goed weet hoe het anders zou kunnen.

Dan doe je jezelf en anderen behoorlijk te kort. Geen nood: bij Netwerkcafé Amsterdam kun je in twee workshops werken aan een andere manier van communiceren. Je krijgt handreikingen om in contacten met anderen effectief te zijn door je bewust te zijn van je eigen behoeften en die van de ander. En je krijgt praktische tips om in deze tijden van videocommunicatie effectief vorm te geven aan persoonlijke en groepsbijeenkomsten in Zoom.

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de workshops waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

Online workshop, woensdag 7 april 2021 14:30–15:30, na afloop online netwerken

Ieder mens heeft behoeften en wil die vervuld krijgen. Maar de meesten van ons zitten vast in de gewoonte dat we vooral zeggen wat we níet willen, wat er níet goed is. Dat roept bij de ander vaak weerstand op, waardoor je jouw doel niet bereikt.

Geweldloze Communicatie (GC) is een interactiebenadering die jou helpt om te verwoorden waar het jou om gaat, in plaats van zeggen wat je niet wilt. Je komt op voor jezelf met respect voor de ander. Grondlegger van de Geweldloze Communicatie is Marshall Rosenberg.

In deze workshop laat GC-coach Jan Carel van Dorp je in oefeningen samen met de andere deelnemers laten ontdekken dat je alles wat je doet, uiteindelijk doet om eigen behoeften te vervullen.

Dat inzicht geeft je verbinding met jezelf en de mogelijkheid om bewust strategieën te kiezen om jouw behoeften wél te vervullen.

Schrijf je in voor deze bijzonder leerzame workshop, waarvan je zowel in het dagelijks leven als in jouw netwerkgesprekken, je sollicitatie- en klantgesprekken én in je nieuwe werk veel profijt van zult ondervinden!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Jan Carel van Dorp is oprichter van het Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie (NCGC). Hij geeft GC-trainingen voor particulieren bedrijven. Hij vertaalde bpvendien het basisboek Geweldloze Communicatie, 'Ontwapenend, doeltreffend en verbindend' van Marshall Rosenberg en is penningmeester van CNVC, de internationale organisatie van Nonviolent Communication trainers.

15:30-16:00 Pauze en netwerken

In de pauze tussen de twee workshops gaan we online netwerken. Je krijgt uitleg hoe dat moet. Zorg dat je je smartphone met LinkedIn bij de hand hebt. En denk vooraf alvast na over de netwerkvraag die jou zou willen stellen.

Online workshop, woensdag 7 april 2021 16:00–17:30

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens deelgenomen aan een workshop, een video-vergadering of een persoonlijk gesprek in Zoom of Microsoft Teams of Google Meet of Skype. Allemaal programma's die in tijden van isolatie helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen zal na de pandemie populair blijven. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en valkuilen van videovergaderen.

In deze workshop leren we jou hoe je zelf een videovergadering kunt organiseren en wat je moet doen om daar een succes van te maken. We gaan in op de technische mogelijkheden en beperkingen van Zoom, de verschillende rollen die organisatoren en deelnemers kunnen uitvoeren. En we besteden aandacht aan de goede gewoonten en gebruiken die ervoor gaan zorgen dat jouw vergadering een succes wordt.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt zeggen: Leuk, ik organiseer die online vergadering wel.

Deze workshop is voor gevorderden. We gaan ervan uit dat je de beginselen beheerst om deel te nemen in een door een ander georganiseerde Zoom-sessie.

Installeer vooraf de allerlaatste versie van het programma vanaf https://zoom.us/download en test je camera en microfoon via https://zoom.us/test.

Voor deze workshop moet je meedoen vanaf een laptop of vaste computer. Ongeschikt voor deelname vanaf tablet of telefoon!

17:30 Einde