Netwerkcafé Amsterdam

Al doende kom je verder

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 3 maart 2021 14:30-17:30

Als je zonder betaald werk zit, ligt het voor de hand om je helemaal te storten op vacatures zoeken en solliciteren.

Maar als dat het enige is waarmee je bezig bent, sta je verder als mens een beetje stil en zie je verder ook niemand meer.

Hoe fijn is het om tegelijkertijd ook te blijven werken aan je ontwikkeling en deel te nemen aan de maatschappij.

Hoe je dat al doende doet, en hoe dit je ook nog eens verder helpt op weg naar nieuw werk, daarover kom je meer te weten bij Netwerkcafé Amsterdam.

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de workshops waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

Online workshop 14:30–15:30

Als je je kennis en ervaring op peil wilt houden of als je juist ervaring op wilt doen in een andere richting dan waarin je altijd gewerkt hebt, dan is het doen van vrijwilligerswerk iets om te overwegen. Je werkt samen met andere mensen aan een doel dat jou aanspreekt.

Eri Schoemaker heeft ervaring met allerlei soorten vrijwilligersactiviteiten. In deze workshop vertelt zij in vogelvlucht wat voor haar telkens de aanleiding was om zo’n activiteit op te pakken, wat ze ervan heeft geleerd en hoe haar dit direct of indirect heeft geholpen in haar loopbaan.

Vervolgens kun je zelf ontdekken welk vrijwilligerswerk jou kan helpen bij het vinden van een baan, het zetten van de stap naar ondernemerschap of naar een andere zinvolle invulling van je leven. Sleutelwoorden daarbij zijn: passies, waarden, plezier.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) heeft jarenlange ervaring als juridisch adviseur en als manager. Haar huidige activiteiten zijn: ondersteuning bieden bij het maken van een levensboek, het schrijven van verhalen en het geven van workshops. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Werken voor Elkaar.

15:30-16:00 Pauze en netwerken

In de pauze tussen de twee workshops gaan we online netwerken. Je krijgt uitleg hoe dat moet. Zorg dat je je smartphone met LinkedIn bij de hand hebt. En denk vooraf alvast na over de netwerkvraag die jou zou willen stellen.

Online workshop 16:00-17:30

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een video-vergadering in Zoom of Microsoft Teams of Google Meet of Skype. Allemaal programma's die in tijden van isolatie helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen zal na de pandemie populair blijven. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en valkuilen van videovergaderen.

In deze workshop leren we jou de basisprincipes van Zoomen. Wat kan er allemaal, wat zijn de handigheidjes, wat moet je doen als je verbinding slecht is, je microfoon het ineens niet doet, je de ander niet hoort, je naam niet goed in beeld is, je kamer te licht of te donker is?

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek.

Ja, deze beginnersworkshop over Zoomen geven we in Zoom. De beste manier om het te ervaren :-)

Gebruik bij voorkeur een laptop of PC, dat werkt fijner dan een phone of tablet.

Zorg dat je vooraf het programma installeert vanaf https://zoom.us/download en test je camera en microfoon via https://zoom.us/test.

De rest leren we jou in de workshop!

17:30 Einde