Netwerkcafé Amsterdam

Omdenken en netwerken in 2021

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 18 januari 2021 13:00-16:00

Ben je je aan het oriënteren op je volgende stap? Weet je de ene dag welke richting je op wilt, maar de volgende dag weer helemaal niet?

Dan kun je vast je doelen scherper stellen in relatie tot wie je bent en wat je kunt. En kun je ook jouw manier van solliciteren en netwerken eens nieuw leven inblazen.

Wil jij je onderscheiden en jouw kwaliteiten laten zien? Wil jij doen waar je goed in bent? Leer dan in twee uitdagende workshops hoe je kunt omdenken en netwerken in 2021!

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de workshops waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

13:00–13:30 Online inloop en netwerken

13:30–13:40 Inleiding

13:40–14:40 Online workshop

Omdenken

Als 2020 ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we moeten omdenken. Veel van wat we gewend waren te doen, moesten we ineens anders doen. Ook voor in 2021 moet te misschien wel dingen anders doen om te bereiken wat je écht wilt.

Tijdens deze workshop leer je van ervaringsdeskundige Aruna Gopal hoe je kunt omdenken om daarmee je persoonlijke en zakelijk doelen te behalen.

In 2016 veranderde Aruna één zin op haar LinkedIn-profiel en dat leverde haar geheel onverwacht een stroom aan reacties op. Dat deed haar besluiten om haar werk bij Rabobank na 20 jaar dienst op te geven en voor zichzelf te beginnen.

Hoe ze dat deed en de inzichten die ze daarbij opdeed, daarover vertelt Aruna in deze workshop. En daar kun jij je voordeel mee doen!

Deze workshop wordt gegeven in Zoom. Zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Om prettig met elkaar kennis te kunnen maken is deelname alleen mogelijk als je je camera aanzet en je je naam weergeeft.

Aruna Gopal helpt ondernemers en professionals een sterke personal brand te ontwikkelen voor hun online en offline profilering. Ze geeft trainingen en coacht ondernemers en professionals die willen groeien. Daarnaast spreekt zie in het openbaar om mensen te inspireren meer van zichzelf te laten zien en hun talenten in te zetten voor anderen.

14:40-15:00 Pauze en online netwerken

15:00-16:00 Online workshop

Netwerken werkt als je het zorgvuldig doet

Wat maakt netwerken zo moeilijk? Netwerken is van alle tijden en iedereen weet hoe nuttig het kan zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat zo’n 70% van de werkzoekenden het niet of onhandig doet? Veel mensen onderhouden contacten wel wanneer ze dat voor hun werk doen. Maar zodra het gaat over een netwerkgesprek voor zichzelf, dan doen ze het niet.

In deze workshop laat loopbaancoach Els Nijssen je zien hoe je netwerken voor jezelf makkelijker kunt maken. Dat begint met stevige voorbereiding. Je krijgt een checklist voor de voorbereiding van een goed netwerkgesprek. En je gaat aan de slag met praktijkvoorbeelden die deelnemers zelf inbrengen. Je krijgt daartoe vooraf een uitnodiging om zelf een lastige netwerksituatie op te sturen aan Els.

Deze workshop wordt gegeven in Zoom. Zorg vooraf dat je Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken. Om prettig met elkaar kennis te kunnen maken is deelname alleen mogelijk als je je camera aanzet en je je naam weergeeft.

Els Nijssen (Doen waar je goed in bent en Netwerken werkt) zet zich als loopbaanprofessional in voor werkgeluk. Vaak hebben werkzoekenden een zetje nodig om de focus en richting te vinden die nodig is om werkgeluk te bereiken. Daar werkt Nijssen aan, samen met haar collega’s.

16:00 Einde