Netwerkcafé Amsterdam

Geef jezelf de ruimte

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 2 maart 2022 13:00-16:30

Altijd maar met van alles tegelijk bezig zijn, teveel spullen om je heen, zo raak je bekneld en gestresst en kom je niet meer toe aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je daarom deze maand meedoen aan drie workshops die je gaan helpen om de broodnodige ruimte voor jezelf te creëren in hoofd, huis, lijf en leven.

Bekijk hieronder het programma. Spreekt het je aan? Klik dan hier om je in te schrijven voor deelname op locatie.

Het Netwerkcafé is in de ruime en goed geventileerde De Muider in Amsterdam-Oost. We nemen natuurlijk de geldende coronamaatregelen in acht.

Wil je alleen online meedoen, schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl.

De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.

Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Programma

13:00-13:30 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kunnen deelnemers ter plaatse netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

13:30-14:30 Workshop

Meer rust door opruimen

Je sleutels niet kunnen vinden, overal rondslingerende spullen, opzien tegen de berg e-mail in je inbox? Heb jij daar in deze coronatijd misschien wel extra last van doordat leven, wonen en werken vermengd zijn geraakt?

Professional organizer Harriette Gussenhoven helpt je met deze interactieve workshop op weg in het opruimen van je zolder, je administratie of je huishouden.

Zij besteedt onder andere aandacht aan het gebruik van de ruimte in je huis, aan tips voor opruimen in huis en het ordenen van andere zaken.

Wil jij energie krijgen van opruimen en zin krijgen om ermee door te gaan? Schrijf je dan nu in en vind rust in een opgeruimde omgeving!

Harriette Gussenhoven (In Balans) is professional organizer en nalatenschapsbegeleider. Zij heeft al veel mensen geholpen om weer orde te creëren in hun huis, in hun administratie of op hun computer.

13:30-14:30 Wandelworkshop

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

De wandeling vindt plaats in het Oosterpark. Rebecca start bij De Muider en komt daar ook weer terug.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

14:30-15:00 Pauze en netwerken

Tussen de workshops kunnen deelnemers ter plaatse netwerken met hun smartphone erbij.

15:00-16:00 Workshop

Ontspanning door stoelyoga

Van yoga heb je vast wel eens gehoord, maar weet je ook wat stoelyoga is? Nieuwsgierig wat het inhoudt en wat het je kan brengen?

Doe dan mee met deze workshop van yogadocente Hanneke Emmerik! Met humor en op een niet-zweverige manier laat zij jou rust en ontspanning ervaren door yogaoefeningen op of bij een stoel.

Juist in een tijd dat je misschien net als veel andere mensen spanning ervaart en veel achter je beeldscherm werkt, maakt stoelyoga je bewust van je houding en geeft het je tools om wat ruimte te maken in je lijf en in je hoofd.

Bij stoelyoga worden bekende yogahoudingen vertaald naar houdingen die je op of bij een stoel kunt doen. Hierdoor is het heel laagdrempelig, kun je het thuis, op kantoor en op school doen en is het ook geschikt voor senioren, mensen met een beperking en mensen in een rolstoel.

Iedereen kan meedoen aan deze workshop. Je hoeft geen yoga-ervaring te hebben, je luistert goed naar je eigen lichaam en let op je eigen grenzen. Er wordt gewerkt aan diepere ademhaling, rek -en strekoefeningen en je zult rust en ontspanning ervaren.

Zorg dat je makkelijke kleding aanhebt, pak die stoel erbij en doe mee!

Hanneke Emmerik is yogadocente van zowel kinderen als volwassenen en is gekwalificeerd om verscheidene yogavormen te onderwijzen. Met veel plezier laat zij mensen ervaren hoe ze kunnen werken aan een soepel lichaam en een flexibele mind. En dit alles op een niet-zweverige manier maar met een gezonde portie humor en luchtigheid.

16:00-16:30 Einde en napraten

Inschrijven

  • Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 2 maart 2022, inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00, napraten tot 16:30.

  • Workshops en startpunt wandelworkshop: De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • We houden ons op locatie en tijdens de wandeling aan de coronaregels.

  • Wil je alleen online meedoen, schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.

Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.