Netwerkcafé Amsterdam

Doen wat bij je past

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 2 februari 2022 13:00-16:30

Als je doet wat bij je past, blijf je je werk leuk vinden. Door te werken in een omgeving vrij van afleidende prikkels, kun je het lang volhouden. Door te bewegen op een manier die bij je past, blijf je lang gezond.

Drie experts laten je deze maand begrijpen en ervaren hoe je gezond beweegt, hoe je overprikkeling voorkomt en hoe je erachter komt wat bij je past.

Bekijk hieronder het programma. Spreekt het je aan? Klik dan hier om je in te schrijven voor één of meer workshops op locatie.

De Muider is ruim en goed geventileerd. We nemen de geldende coronamaatregelen in acht.

Wil je alleen online meedoen, schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.

Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Programma

13:00-13:30 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kunnen deelnemers ter plaatse netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

13:30-14:30 Workshop

Hoogsensitiviteit en overprikkeling op de werkvloer

De ene dag raak je meer afgeleid door bijvoorbeeld je telefonerende collega of de glazenwasser die aan de gevel voor je raam hangt dan de andere. En soms kunnen ze bij wijze van spreken een kanon naast je afschieten en je hoort het niet.

Maar wat als geluiden, indrukken en beelden altijd wél hard bij je binnenkomen en je regelmatig overprikkeld raakt door wat er om je heen gebeurt? Wellicht behoor je dan tot de 15-20% van de mensen die hoogsensitief is.

In haar workshop vertelt lifecoach Denise Wagner-Joosse je wat hoogsensitiviteit en overprikkeling is. Wat hebben deze twee met elkaar te maken en hoe ga je ermee om in je werk?

Denise bespreekt de kwaliteiten die hoogsensitiviteit met zich meebrengt en hoe je de valkuilen van hoogsensitiviteit kunt voorkomen.

Lifecoach Denise Wagner-Joosse (Color your life) is gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Zij begeleidt hoogsensitieve personen bij het vinden van balans en het inzetten van hun kwaliteiten.

13:30-14:30 Wandelworkshop

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen.

De wandeling vindt plaats in het Oosterpark. Rebecca start bij De Muider en komt daar ook weer terug.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

14:30-15:00 Pauze en netwerken

Tussen de workshops kunnen deelnemers ter plaatse netwerken met hun smartphone erbij.

15:00-16:00 Workshop

Een frisse kijk op jezelf

Eri Schoemaker heeft een passie voor geschreven en vertelde levensverhalen. In deze workshop laat ze je ervaren hoe het is om een verhaal te vertellen in geuren en kleuren.

Ze laat je zien hoe je door zelfanalyse kunt onderzoeken of het beeld dat je van jezelf hebt toe is aan een oppoetsbeurt. Bovendien ga je ontdekken hoe je eenvoudig een begin kunt maken met het vervullen van je wens, droom of verlangen.

En dit allemaal om jou te helpen bij je zoektocht naar een baan die écht bij je past. Of misschien wel om eindelijk tot een beslissing te komen om de stap te zetten naar ondernemerschap.

Na afloop ontvang je een format voor een zelfanalyse, zodat je die later voor jezelf kunt invullen.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) helpt bedrijven en individuen met juridisch advies en management. Daarnaast schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Ook werkt ze als vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

16:00-16:30 Einde en napraten

Inschrijven

  • Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 2 februari 2022, inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00, napraten tot 16:30.

  • Workshops en startpunt wandelworkshop: De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • We houden ons op locatie en tijdens de wandeling aan de coronaregels.

  • Wil je alleen online meedoen, schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.

Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.