Netwerkcafé Amsterdam

Geen stress over werk en geld

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 1 september 2021 14:00-17:30

Kalmte doordat je overzicht hebt over je financiële situatie en toekomst. En rust doordat je op je op je plek bent tussen de mensen waarmee je dagelijks verkeert en samenwerkt.

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Amsterdam aan de hand van twee experts op het gebied van geld en werk stappen zetten in de richting van deze stressvrije toestand.

Bekijk hieronder het programma en schrijf je in voor de workshops waarin je bent geïnteresseerd.

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Amsterdam deze maand geheel online.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Programma

14:00-15:15 Online workshop

Werkstress is al jaren beroepsziekte nummer een in Nederland, de werkdruk is ontzettend hoog. In het behalen van targets en een zo hoog mogelijke omzet vergeten leidinggevenden soms aandacht te besteden aan het individu achter de medewerker.

In deze workshop neemt Irene je mee in de leefwijze en het gedrag van wolven.

Wat kunnen wij, mensen, van wolven leren? Waarom krijgen wolven geen burn-out?

Wolven blinken uit in samenwerking; iedere wolf heeft een eigen, specifieke rol en taak in het team. Die rol is niet van boven opgelegd maar van nature ontstaan.

Een duidelijke en passende rol in het team en voldoende ruimte voor ontspanning zorgen ervoor dat een medewerker plezier in z’n werk heeft.

In hoeverre kan en mag een medewerker zijn natuurlijke rol vervullen in een team? Doe mee aan deze gezamenlijke zoektocht naar de goede werkomgeving.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Irene van Eijk (wolvenkrijgengeenburn-out.nl) is veiligheidskundige (HVK), auditor in managementsystemen, diergedragsdeskundige én wolvenkenner. Met SHE-loupe legt Irene de link tussen het gedrag van mensen en dieren. Het dierenrijk biedt namelijk verrassende oplossingen voor arbo- en managementgerelateerde vraagstukken en problemen op de werkvloer. Tegelijkertijd wil zij met SHE-loupe meer begrip creëren voor de wolf in het algemeen.

15:15-15:45 Napraten en netwerken

In de pauze kun je in breakoutrooms napraten met Irene of onderling met elkaar in gesprek.

15:45-17:15 Online workshop

Hoe ga je om met veranderingen in jouw financiële huishouden? Wat te doen als je inkomen verandert? Het wegvallen van inkomsten kan voor onrust en soms zelfs paniek zorgen, terwijl het juist dán belangrijk is om rustig te blijven en overzicht te creëren om vooruit te kunnen kijken naar nieuwe mogelijkheden. Maar hoe doe je dat?

  • Hoe kun je veranderingen accepteren en weerstand loslaten?

  • Wat zijn jouw wensen/doelen en hoe kun je deze realiseren?

  • Welke keuzes maak je?

Als je zorgt dat je financiële randvoorwaarden helder zijn, weet je wat je 'speelruimte' is om werk te vinden. Hoeveel tijd heb je om dingen te onderzoeken? Wat wil je op de langere termijn? Is het ondernemerschap iets voor jou? Of wil je omscholen naar een ander beroep?

Al deze praktische en belangrijke zaken komen aan de orde in de interactieve workshop met budgetspecialist én ervaringsdeskundige Rita Brudet.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Rita Brudet (Celest Financial Education) begeleidt als financieel coach dagelijks mensen tijdens veranderende omstandigheden. Ze ondervond zelf het belang van ondernemend in het leven staan en je niet laten (af)leiden door omstandigheden.

17:15 Einde