Netwerkcafé Amsterdam

Pak je podium in 2021!

Netwerkcafé Amsterdam maandag 21 december 2020 13:00-16:00

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online.

Ben jij toe aan een nieuwe stap? Wil jij je onderscheiden en jouw kwaliteiten laten zien? Wil jij doen waar je goed in bent? Wacht dan niet af en werk meteen aan je persoonlijke presentatie. Laat je hierbij ook nog inspireren door het verhaal van een carrière-switcher. Want vijftigplus is geen excuus. Het is nooit te laat, ook niet in 2021!

Neem initiatief, ga aan de slag en pak je podium in 2021!

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen op 1,5 m afstand. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee om te netwerken.

13:30 – 13:40 Inleiding

13:40 – 14:40 Pak je Podium! – Eva Brouwer (Pak je Podium)

“En wat doe jij eigenlijk?” Het lijkt zo’n simpele vraag, maar hoe vaak krijgen we een antwoord vol jargon, een uitgebreid CV of bescheiden gemompel. Het kan ook anders! Eva laat je zien hoe je veel persoonlijk kunt presenteren, zonder dat het perfect of volledig hoeft te zijn. Ook jij bent een expert op jouw gebied en kunt dat op een sympathieke en relevante manier laten zien, zodat je opvalt voor die nieuwe functie of opdracht. Eva’s motto is “Wees geen struisvogel, maar een flamingo. Haal je kop uit het zand en steek je kleurrijke nek uit!” We gaan ervoor zorgen dat jij je weet te onderscheiden van de rest!

Eva Brouwer is veelgevraagd dagvoorzitter en presentatietrainer vanuit haar eigen bedrijf Pak je Podium. Zij presenteerde 10 jaar lang een dagelijks nieuwsprogramma op TV en deelde het podium met onder andere Koning Willem-Alexander en Premier Rutte. Zij schreef de bestseller ‘In 10 stappen je podium pakken. Presenteer live events als een Pro.’

14:40-15:00 Pauze

15:00-16:00 Van beroep veranderen? – Mark de Hiep

Als werkzoekende vijftigplusser nieuw werk vinden is zowel mogelijk als een uitdaging. Misschien raakte je jouw werk kwijt bij een reorganisatie, is er geen vraag meer naar jouw expertise of ben je er achter gekomen dat je toe bent aan iets nieuws. Juist daarom is dit voor jou wellicht het moment eens goed te bedenken wat je wilt in het vervolg van je werkzame leven!

Ook in coronatijd zijn er vele vacatures. Alleen is dit werk misschien niet altijd te vinden in de sector waarin je gewend was te werken. Mark de Hiep vertelt over hoe hij ertoe kwam om van werk te veranderen. In een interview vertelt hij zijn verhaal: hoe pakte hij na zijn ontslag de draad weer op, welke inzichten verwierf hij en hoe vond hij zijn nieuwe job. Hij besluit met enkele praktische tips, waarbij je hem natuurlijk jouw vragen kunt stellen.

Mark de Hiep studeerde bedrijfskunde en was langere tijd werkzaam op gebied van marketing & sales. Hij had een leuke, drukke, internationale baan waarvoor hij veel reisde. Toen hij bij een reorganisatie zijn baan verloor gooide hij het roer helemaal om. Tegenwoordig zet hij zijn kennis en ervaring succesvol in als docent bij het ROC Amstelland.

16:00 Einde

Informatie en kosten

  • Maandagmiddag 21 december 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00 uur.

  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.