Netwerkcafé Amsterdam

Nieuw werk, nieuwe vaardigheden

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 5 mei 2021 14:30-17:30

Hoe vrijwilligerswerk je voldoening kan schenken, maar hoe het je ook echt heel praktisch kan helpen bij het vinden van betaald werk, dat hoor je deze maand bij Netwerkcafé Amsterdam van iemand die dat haar hele leven al in de praktijk heeft gebracht. Wat je ook heel praktisch kunt leren, is werken met de videovergadertools Zoom en Teams. Onmisbaar in deze tijd voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de workshops waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

Online workshop, woensdag 5 mei 2021 14:30-15:30

Je als vrijwilliger inzetten voor een doel waar je hart ligt, geeft plezier en energie. Precies dat wat je nodig hebt bij je zoektocht naar werk of bij het zetten van de stap naar ondernemerschap.

Door uit te gaan van je eigen behoeften zorg je ervoor dat je het vrijwilligerswerk gaat doen dat bij je past. Of - als je al actief bent - je je er bewuster van wordt hoe deze activiteit je kan helpen bij het vinden van betaald werk.

Ervaringsdeskundige Eri Schoemaker heeft in haar leven betaald werk steeds gecombineerd met allerlei soorten vrijwilligersactiviteiten. In deze workshop vertelt zij aan de hand van een paar voorbeelden wat de aanleiding was om zo’n activiteit op te pakken en wat het haar heeft gebracht in haar leven en loopbaan. Vervolgens kun je zelf ontdekken welk vrijwilligerswerk jou kan helpen om verandering teweeg te brengen in de levens van anderen én in je eigen leven.

Sleutelwoorden zijn: leren, passie, waarden en plezier.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Let op: Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) heeft jarenlange ervaring als juridisch adviseur en als manager. Tegenwoordig biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek, het schrijven van verhalen en het geven van workshops. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

15:30-16:00 Pauze en netwerken

In de pauze tussen de twee workshops gaan we online netwerken. Je krijgt uitleg hoe dat moet. Zorg dat je je smartphone met LinkedIn bij de hand hebt. En denk vooraf alvast na over de netwerkvraag die jou zou willen stellen.

Online workshop, woensdag 5 mei 2021 16:00–17:30

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een video-vergadering in Microsoft Teams of Zoom Meetings. Programma's die in tijden van isolatie helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen zal na de pandemie populair blijven. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met de functies en mogelijkheden van de belangrijkste videovergaderprogramma's.

In deze workshop zetten we Zoom en Teams naast elkaar en laten we je zien waarin ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismaking of sollicitatiegesprek.

Deze workshop over videovergaderen in Zoom, en Teams geven we in Zoom.

Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Gebruik bij voorkeur een laptop of PC, dat werkt fijner dan een phone of tablet.

De rest leren we jou in de workshop!

17:30 Einde