Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam lokaal, donderdag 1 juli 2021 9:30-11:30

Ontspannend wandelen in de natuur en ondertussen luisteren naar de muziek van de vogels? Dat is de ervaring die Petra Snijder en Frans Alst je graag willen bieden in het Diemerbos. Ze vertellen je tijdens de wandeling graag wat je zoal hoort en ziet.

Het Diemerbos is relatief jonge natuur, aan de rand van Diemen en op fietsafstand van Amsterdam-Oost. Het valt onder Staatsbosbeheer en is onderdeel van de zogenaamde Diemer Scheg.

Tegen het einde van het broedseizoen wordt het snel stiller in de vogelwereld, daarom zal het gaan om een combinatie van wandelen en iets leren over de vogels en het bos.

Tijdens de wandeling en na afloop is er ruimte om te netwerken.

Wandelschoenen en, voor het geval van een buitje regenkleding of paraplu, zijn aanbevolen. Verrekijker en een vogelboekje zijn handig, maar niet noodzakelijk.

De activiteit vindt plaats in de buitenlucht, maar neem voor de zekerheid een mondkapje mee. Gezien de gewenste afstand, is het aantal deelnemers beperkt.

We verzamelen vanaf 9:20 uur op Parkeerplaats Diemerbos, 1111 PV Diemen. Dat is bij de hoofdingang aan de Muiderstraatweg.

We vertrekken om 9:30, verdeeld in groepen, met inachtneming van de Covid-regels.

De locatie is goed bereikbaar per fiets en auto.

Met openbaar vervoer: de ingang is omstreeks 20 minuten lopen vanaf de eindhalte van tram 19.

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Petra Snijder en Frans Alst zijn bevlogen natuur- en mensenliefhebbers. Ze zijn onder meer actief als vrijwillige vogelgidsen. Het Diemerbos kennen ze op hun duimpje.