Netwerkcafé Amsterdam

Stappen zetten op jouw pad

Netwerkcafé Amsterdam / Online, woensdag 3 februari 2021 15:00-17:30

Het is nu begin februari. Hoog tijd om door te pakken met je goede voornemens. Misschien dat er af en toe gedachten door je hoofd spelen als: 'best lastig zo in je eentje', 'ik weet niet waar ik moet beginnen', 'wie zit er nou op mij te wachten' en 'videovergaderen, ik blijf 't onhandig vinden'. Dan is deze middag bij Netwerkcafé Amsterdam helemaal voor jou!

In verband met de Covid-beperkingen is het Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de workshops waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

14:00-15:30 Online workshop

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in anderhalf uur jouw ideale workshop kunt bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan.

Je gaat doen wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van en voor werkzoekende vijftigplussers. Hij is ook initiatiefnemer van de Werkestafette, een intensief programma van zeven weken om samen de weg naar nieuw werk te vinden.

15:30-16:00 Online netwerken

In de pauze tussen de twee workshops gaan we online netwerken. Je krijgt uitleg hoe dat moet. Zorg dat je je smartphone met LinkedIn bij de hand hebt. En denk vooraf alvast na over de netwerkvraag die jou zou willen stellen.

16:00-17:30 Online workshop

Je hebt het afgelopen jaar vast wel eens deelgenomen aan een workshop, een video-vergadering of een persoonlijk gesprek in Zoom of Microsoft Teams of Google Meet of Skype. Allemaal programma's die in tijden van isolatie helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen zal na de pandemie populair blijven. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en valkuilen van videovergaderen.

In deze workshop leren we jou hoe je zelf een videovergadering kunt organiseren en wat je moet doen om daar een succes van te maken. We gaan in op de technische mogelijkheden en beperkingen van Zoom, de verschillende rollen die organisatoren en deelnemers kunnen uitvoeren. En we besteden aandacht aan de goede gewoonten en gebruiken die ervoor gaan zorgen dat jouw vergadering een succes wordt.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt zeggen: Leuk, ik organiseer die online vergadering wel.

Deze gevorderden-workshop over Zoomen geven we in Zoom.

Installeer vooraf de allerlaatste versie van het programma vanaf https://zoom.us/download en test je camera en microfoon via https://zoom.us/test.

Voor deze workshop moet je meedoen vanaf een laptop of vaste computer. Ongeschikt voor deelname vanaf tablet of telefoon!

17:30 Einde