Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam

Woensdag 6 april 2022 13:00-16:30

Leer luisteren naar jezelf en naar je omgeving en hoor hoe je werk kunt vinden met energiebesparing. Dat kan in drie workshops bij Netwerkcafé Amsterdam:

  • Nu ben ik aan de beurt! – Ervaringsdeskundige Briska Smit je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren en voor jezelf op te komen.

  • Uitvogelen wat je passies zijn –Natuurgids Petra Snijder laat je tijdens een parkwandeling aandachtig waarnemen met al je zintuigen en laat je ontdekken wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

  • Energiebesparing en werkgelegenheid – Energiecoach Willem Draaisma vertelt over zijn werk en wil je enthousiast maken om ook een baan te vinden waarin je kunt bijdragen aan onze gezamenlijke opgave voor duurzame energie, bijvoorbeeld in een van de duurzame-banenmarkten die hij organiseert.

Het Netwerkcafé is in de ruime en goed geventileerde De Muider in Amsterdam-Oost.

Lees het volledige programma hieronder en schrijf je dan met de roze knop in voor deelname in Amsterdam-Oost.

Wil je alleen meedoen in Zoom, schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl.

De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.

Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Programma

13:00-13:30 Inloop en netwerken

Voorafgaand aan de eerste workshop kunnen deelnemers ter plaatse netwerken. Neem je smartphone mee, dan kun je bij een goed contact meteen per QR-scan met elkaar linken.

13:30-14:30 Workshop

Nu ben ik aan de beurt!

Zit jij regelmatig in een spagaat tussen iets wat jij wil, maar een ander niet, of omgekeerd?

Deze workshop is voor lieve, sterke, zelfbewuste mensen die toch zichzelf te veel wegcijferen en vooral voor alles en iedereen klaar staan, te hard werken vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeite hebben met grenzen en wensen aangeven, met zichtbaar worden, van binnen wat onzeker zijn, zoeken naar rust en balans of naar wat ze écht willen.

Met ervaringsdeskundige Briska Smit kom je achter de twee belangrijkste dingen die je niet écht goed geleerd hebt in jouw leven.

Bovendien krijg je de belangrijkste ervaringsgerichte oefening die je laat zien hoe jij jezelf in de weg zit. En hoe je jezelf kunt helpen om minder innerlijke strijd en onrust te ervaren.

Briska belooft een interactieve workshop met veel uitwisseling van informatie, een zelfbegeleidingsoefening, schrijfopdrachten, een filmpje en ook een stukje theorie.

Briska Smit (Centrum voor Zelfvertrouwen) houdt zich haar leven lang bezig met waarom mensen doen zoals ze doen, inclusief zichzelf. Door dit (zelf)onderzoek heeft ze de mooiste antwoorden gevonden op hoe je jezelf begeleidt naar innerlijke rust, kracht en wijsheid. Met haar missie ‘Ontspan de wereld, begin bij jezelf!’ wijst ze je de weg naar hoe je gedoe-loos en echt jezelf kan zijn, hoe je weet wat je wilt en hoe je daar trouw aan bent.

13:30-14:30 Wandelworkshop

Uitvogelen wat je passies zijn

Wandelgids Petra Snijder heeft een bijzondere belangstelling voor zangvogels. Op een wandeling door het Oosterpark vertelt ze hoe deze passie haar heeft gevonden en hoe ze haar kennis en ervaring in haar huidige leven inzet.

In het beginnende voorjaar laat Petra je stilstaan bij hoe vogels op muzikale wijze zin geven aan hun bestaan. En hoe kun je aan hun liedje horen wie ze zijn en welke reis ze onlangs hebben afgelegd?

Wat roepen de planten, dieren, monumenten, kunst, de gebouwen rond het park of spelende kinderen bij jou op? Ben je in vooral visueel of auditief ingesteld? Of spelen andere zintuigen bij jou een rol?

Waar komen interesses of motivaties bij jou vandaan of beschik je wellicht over een nog onontdekt talent? Vind je het misschien leuk om je kennis te delen over onderwerpen die we tegenkomen in het park ?

Deze wandelworkshop geeft jou de gelegenheid om voor jezelf uit te vogelen wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

Petra Snijder is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en zet haar passie voor vogels, natuur en muziek in voor educatie, monitoring en bescherming op het gebied van vogels en natuur.

14:30-15:00 Pauze en netwerken

Tussen de workshops kunnen deelnemers ter plaatse netwerken met hun smartphone erbij.

15:00-16:00 Workshop

Energiebesparing en werkgelegenheid

Energiecoach Willem Draaisma vertelt hoe onze gezamenlijke maatschappelijke uitdaging om zuinig om te gaan met energie en om nieuwe, schone en duurzame energiebronnen aan te boren, kansen schept voor nieuwe werkgelegenheid, ook voor vijftigplussers.

Hij geeft in deze workshop ook een beeld van zijn werk als energiecoach. En hij vertelt over zijn ervaringen tijdens huisbezoeken waarin hij met de bewoners inventariseert wat hun wensen zijn en met welke maatregelen en aanpassingen ze energie kunnen besparen of wellicht ook zelf kunnen opwekken.

Zijn oproep aan de deelnemers van deze workshop: "Maak het verschil. Ga iets doen wat goed is voor de wereld en daarmee ook voor jezelf. Waar wil jij je hard voor maken. Duurzaamheid? Meer groen? Minder fossiel?"

Als die oproep je aanspreekt, kun je terecht bij duurzame-banenmarkten in diverse delen van Amsterdam waarbij Willem betrokken is. Over de opzet van deze banenmarkten en over het soort banen waarmee je daar kennis kunt maken, krijg je van Willem uitgebreid informatie.

Willem Draaisma is zelfstandig adviseur op het gebied van energiebesparing.

16:00-16:30 Einde en napraten

Inschrijven

  • Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 6 april 2022, inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00, napraten tot 16:30.

  • Workshops en startpunt wandelworkshop: De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.. Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • We houden ons op locatie en tijdens de wandeling aan de coronaregels.

  • Wil je alleen online meedoen, schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.

Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.