Netwerkcafé Amsterdam

Van baanverlies naar nieuw werk

Netwerkcafé Amsterdam / Online, maandag 15 maart 2021 13:30-16:00

Baanverlies staat in de top 5 van ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Je kunt echt rouwgevoelens ervaren als je je werk kwijtraakt. Dat kan je behoorlijk in de weg zitten bij het zoeken van nieuw werk. En ook tijdens het zoeken van nieuw werk krijg je te maken met tegenslagen en teleurstellingen.

Bij Netwerkcafé Amsterdam krijg je deze keer in twee wetenschappelijk onderbouwde workshops handreikingen hoe je omgaat met je baanverlies, zodat je weer ruimte krijgt om nieuw werk te zoeken. En je komt erachter hoe je tijdens het zoeken van nieuw werk de moed niet verliest en je energie hooghoudt.

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Amsterdam deze keer geheel online, via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de workshops waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

Online workshop, maandag 15 maart 2021 13:30 – 14:40

De ene doet een vreugdedansje bij ontslag, maar voor de ander vergaat de wereld. Dat enorme verschil heeft vaak te maken met jouw antwoord op de vraag: heb jij een baan of ben jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want er valt voor jou veel meer weg dan inkomen, dagstructuur en collega’s.

Rouwonderzoekster Janske van Eersel neemt je in vogelvlucht mee door theorie en resultaten rondom rouwen na baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kunt blijven steken in het rouwproces.

Vervolgens ga je aan de slag om nieuwe inzichten en handvatten te krijgen waarmee jij kunt omgaan met jouw rouw en waardoor je bewuster keuzes kunt maken om jouw toekomst vorm te geven.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Janske van Eersel (janskevaneersel.nl) is psycholoog en onderzoeker. Na haar ontslag als re-integratieadviseur is zij samen met Universiteit Utrecht gestart met het onderzoek ‘rouwen om baanverlies’. Ze beheert ook de WerkVerliesLijst.nl. Daar kun je meten hoeveel last jij hebt van (dreigend) baanverlies.

14:40-15:00 Pauze en netwerken

In de pauze tussen de twee workshops gaan we online netwerken. Je krijgt uitleg hoe dat moet. Zorg dat je je smartphone met LinkedIn bij de hand hebt. En denk vooraf alvast na over de netwerkvraag die jou zou willen stellen.

Online workshop, maandag 15 maart 2021 15:00–16:00

Zoeken naar werk is een intensief en energievretend proces. Iedere keer opladen voor een nieuwe sollicitatie, misschien een gesprek, misschien een afwijzing, of erger: je hoort helemaal niets. Na iedere afwijzing ga je nóg harder te werken: je brief en cv nog beter maken, nog meer sollicitaties versturen, etc. Dit put je op de lange termijn helemaal uit.

In deze workshop leer je arbeidspsycholoog Inge Hulshof hoe je jouw zoektocht naar werk zó vormgeeft dat je deze uitputting voorkomt. Je krijgt tips en trucs hoe je hoop houdt en tegenslagen opvangt. Bovendien besteed Inge aandacht aan het belang van je energiebalans: alleen als jij lekker in je vel zit, kun je optimaal solliciteren.

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Je ontdekt het tijdens deze workshop!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Inge Hulshof (ingehulshof.com) is expert op het gebied van omgaan met werkloosheid. Ze werkt als universitair docent arbeids- en organisatiepsychologie aan de Open Universiteit en doet onderzoek naar de manier waarop werkzoekenden hun zoektocht naar werk vormgeven. Daarnaast werkt Inge als psycholoog en coacht werknemers en werkzoekenden om duurzaam inzetbaar te blijven.

16:00 Einde