Netwerkcafé Hoorn

Workshops en netwerkontmoetingen in jouw regio én online

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap?

Bij onze Netwerkcafés kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als professional effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Ontvang tijdig vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten online en in jouw regio.

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren Netwerkcafés voor vijftigplussers op locatie in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven én online.


"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Ook meehelpen als vrijwilliger? Lees wat het je oplevert

Benieuwd naar de gratis activiteiten die we komende tijd met elkaar voor jou organiseren? Bekijk het actuele overzicht.

Dit is een archiefpagina. Hieronder staan alleen activiteiten tot en met november 2020 bij Netwerkcafé Hoorn.

Netwerken met Effect, regio Noord-Holland

Netwerkcafé Hoorn / netwerken online maandag 9 november 2020 10:00-11:30

80% van de werkzoekende vijftigplussers vindt zijn nieuwe job of opdrachtgever door te gaan netwerken. Dus níet door te reageren op gepubliceerde vacatures. Laat dat even tot je doordringen...

En bedenk dan of jíj wel 80% van jouw werkzoekactiviteiten steekt in netwerken. Niet? Dan is dit jouw kans om daar verbetering in te brengen.

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen uit geheel Noord-Holland, waaronder de zeer wijde omgeving van Alkmaar, Hoorn, en Zaanstad.

Netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck helpt je in anderhalf uur met het stellen van een effectieve netwerkvraag. De opzet is dat je niet alleen oefent, maar ook daadwerkelijk netwerkverbindingen legt.

Verbindingen waar je wat aan hebt bij jouw verkenning van de arbeidsmarkt. Of, als je zzp'er bent, om in gesprek te komen met nieuwe opdrachtgevers.

Een mooie oefening om compact te leren spreken, aldus een eerdere deelnemer.
Goed om te oefenen in duidelijk maken wat je wilt, vond een ander.

Deze netwerkontmoeting vindt plaats in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. De toegangsinformatie én de link naar de voorbereidingsopdracht staat in de bevestigingsmail die je direct na inschrijving ontvangt.

Ons hele werkend en niet-werkend bestaan draait erom dat we iets willen betekenen voor anderen. Door anderen zorg, hulp of advies te geven, werk voor anderen te doen, producten voor anderen te maken.

Vanuit onze kennis en kunde voegen we voortdurend waarde toe. In ruil daarvoor ontvangen we ook weer waarde. De waarde die we toevoegen bij een werkgever wordt beloond met een salaris. Die waarde die we in netwerk- en andere gesprekken toevoegen, wordt beloond met aandacht, hulp en advies.

Bij Netwerkcafé Hoorn gaat het deze maand over waarde bieden aan elkaar en aan je toekomstige klanten en werkgevers. Welke waarde voeg je toe, hoe doe je dat en wat is het waard voor anderen?

 • Woensdagmiddag 18 maart 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Heb je ooit de film Up in the Air gezien? Daarin voert George Clooney (je weet wel, van die koffiecupreclame) ontslaggesprekken. Hij zegt tegen ontslagen werknemers: ‘Zie het als een kans’. Velen worden dan boos, maar sommigen zien de waarde van dat advies in.

Zie jouw situatie van nu en jouw niet-gelukte pogingen om werk te vinden als een kans. Een kans om leuker werk te vinden, om gesprekken voeren en brieven schrijven anders aan te pakken, om anders over jezelf en je mogelijkheden te gaan nadenken, om van je hobby je beroep te maken. Dan help je jezelf!

Hoe je dat doet, kun je leren bij de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Hoorn.

 • Woensdagmiddag 19 februari 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het eerste Netwerkcafé Hoorn van 2020 gaat jou met een inspirerende inleiding en vijf workshops helpen om het nieuwe jaar te beginnen met nieuwe inzichten.

Over doorzetten en volhouden, over jouw heldenreis, jouw drijfveren in leven en werk, over de manier waarop werkgevers naar jou kijken en over een andere manier om je eigen inzichten vast te leggen.

 • Woensdagmiddag 15 januari 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Geef nooit op! Soms duurt het langer om werk te vinden dan je zou willen. Hoe blijf je dan toch positief en hoe kun je de kansen laten keren? Hoe pak je dat het beste aan? Wat zijn de mogelijkheden?

In deze bijeenkomst van Netwerkcafé Hoorn gaan we je daarbij helpen. Ervaringsdeskundigen laten horen hoe zij niet opgaven, welke nieuwe mogelijkheden zij gebruikten en hoe ze weer aan de slag ging in nieuw werk.

Deze onderwerpen staan centraal in de bijeenkomst van het Netwerkcafé Hoorn op woensdag 20 november. Lees het programma, schrijf je in en ga in onze workshops aan de slag om niet op te geven. Doe mee en vertel ook wat jij nodig hebt!

 • Woensdagmiddag 20 november 2019. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tegenwoordig is netwerken niet meer weg te denken bij het vinden van de juiste baan, wie ken je en wat kunnen zij voor je betekenen? Hoe solliciteer je en hoe presenteer je jezelf.

In 4 workshops van Netwerkcafé Hoorn leer je hoe je het beste kunt netwerken en solliciteren. En hoe je LinkedIn daarbij kunt gebruiken. Kijk naar jezelf door de ogen van je potentiële werkgever en ontdek hoe je nog beter voorbereid kunt zijn.

 • Woensdagmiddag 30 oktober 2019. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Heb je deze als eens gehoord: “Je hebt een afstand tot de arbeidsmarkt”? Bedoeld is vaak dat je leeftijd, de tijd dat je al werkt zoekt, je opleiding, je CV en/of je beroep niet helpen om bij recruiters en werkgevers hoog op de selectielijst te komen.

Bij Netwerkcafé Hoorn onderzoeken we op dinsdag 27 augustus hoe we de afstand tussen de arbeidsmarkt en ons kunnen verkleinen.

We kijken naar de kant van de werkgevers, maar je kunt ook aan de slag om zelf je unieke talenten zichtbaar te maken en de belemmeringen te overwinnen die daarbij nog in de weg zitten.

 • Dinsdagochtend 27 augustus 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De zomer komt er aan en dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. En terwijl je medewerkzoekers op vakantie gaan, heb jij een voorsprong als je juist nu blijft netwerken en solliciteren.

Inspiratie en advies krijg je bij Netwerkcafé Hoorn: Wat zijn goede netwerkvragen, hoe kun je vol vertrouwen solliciteren, waarom zou een werkgever voor jou moeten kiezen, helpen mooie bruine armen bij een sollicitatie? En heb je toch even behoefte aan rust: in de yoga-inspiratiesessie leer je zorgen voor ontspanning, helderheid en ruimte in je hoofd.

 • Dinsdagochtend 25 juni 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De arbeidsmarkt is niet meer wat het was. Brieven schrijven en afwachten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek gaat je als werkzoekende vijftigplusser niet helpen. Je moet het anders aanpakken, je moet omdenken! Begin bij wat jij wilt, kunt en nog bij wilt leren en kies daar je werk bij.

Hoe je dat doet, daarmee helpen we je met workshops en speedconsult op een bijzonder evenement van Netwerkcafé Hoorn. En nog mooier: wat je daaruit leert, kun je die ochtend meteen in de praktijk brengen in ontmoetingen met zo'n 15 werkgevers en recruiters.

 • Dinsdagochtend 21 mei 2019. Inloop en netwerken 9:00 uur. Start 9:25 uur. Einde 13:00 uur.

 • Het Park Schouwburg en congrescentrum, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Communicatie met een nieuwe werkgever of opdrachtgever begint al op het moment dat je de auto uitstapt of het bedrijf binnen loopt. Wat is de eerste indruk die je maakt bij de receptie of tijdens de eerste ontmoeting. Het draait niet alleen om wat je zegt en hoe je iets zegt maar ook om je lichaamstaal.

In 6 workshops leer je dinsdagochtend 30 april 2019 bij Netwerkcafé Hoorn op een speelse manier meer over communiceren: hoe ga ik om met onverwachte situaties, hoe kan ik het talent gebruiken dat in mij zit om te gaan doen wat ik graag wilt doen en wat is het belang is van verbeelden, geloven en uiten in het realiseren van mijn doel?

 • Dinsdagochtend 30 april 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het vinden van een baan is anno 2019 een kwestie van bewuste keuzes maken. Hoe gebruik je je eigen kwaliteiten en kennis op een slimme manier?

Hoe zet je de juiste nieuwe en oudere middelen en technieken in om je doel te bereiken?

In zes workshops leer je dinsdagochtend 19 maart 2019 bij Netwerkcafé Hoorn in Het Park hoe je alert en bewust kunt solliciteren. Ontdek je verborgen talenten, zie jezelf door de ogen van je potentiële werkgever en ga netwerken, een verkorte vorm van solliciteren.

Schrijf je in en ga alert en actief solliciteren!

 • Dinsdagochtend 19 maart 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 13:00 uur

 • Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Een nieuwe baan vinden is vaak een hele opgave. In de veranderende arbeidsmarkt gaat het vaak meer om wie je kent dan wat je kunt. Om hierop in te spelen is het belangrijk actief gebruik te kunnen maken van het netwerk dat je hebt, en het netwerk dat je kunt creëren. Maar hoe pak je dit aan? Welke praktische vaardigheden komen hierbij kijken en welke middelen zijn er om dit makkelijker te maken?

Deze vragen staan centraal in de derde bijeenkomst van het Netwerkcafé Hoorn. Schrijf je in en ga in onze workshops aan de slag om het beste uit jezelf, en elkaar, te halen. Doe mee en leer actief netwerken!

 • Dinsdagochtend 26 februari 2019. Inloop vanaf 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 12:50 uur

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

In de tweede bijeenkomst van het Netwerkcafé Hoorn richten we de aandacht op zowel de fysieke als mentale aspecten die bij deze zoektocht komen kijken. Hoe kan ik mezelf op een ontspannen manier presenteren tijdens een sollicitatie? Waar zitten mijn kwaliteiten en hoe kan ik die het beste inzetten? Op welke manieren kan ik omgaan met stress en spanning?

 • Dinsdagochtend 29 januari 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 13:00 uur

 • Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn

 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wist je dat meer dan 70% van de vijftigplussers die nieuw werk heeft gevonden, dit deed via netwerken? In de veranderende arbeidsmarkt is netwerken een steeds belangrijker onderdeel in de zoektocht naar werk. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Wat is de beste manier om jezelf te presenteren, waar zit je kracht, en welke wegen zijn er om deze kracht in te zetten?

Deze vragen staan centraal in deze eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Hoorn. Schrijf je in en ga in onze workshops aan de slag om het beste uit jezelf en elkaar te halen. Doe mee en laat je zien!

 • Dinsdagochtend 27 november 2018. Inloop: vanaf 09.30 uur. Start: 10.00 uur. Einde: 13.15 uur

 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn

 • Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld