Netwerkcafé Hoorn

Woensdagmiddag 20 november 2019 Netwerkcafé Hoorn: Geef niet op!

Geef nooit op! Soms duurt het langer om werk te vinden dan je zou willen. Hoe blijf je dan toch positief en hoe kun je de kansen laten keren? Hoe pak je dat het beste aan? Wat zijn de mogelijkheden?

In deze bijeenkomst van Netwerkcafé Hoorn gaan we je daarbij helpen. Ervaringsdeskundigen laten horen hoe zij niet opgaven, welke nieuwe mogelijkheden zij gebruikten en hoe ze weer aan de slag ging in nieuw werk.

Deze onderwerpen staan centraal in de bijeenkomst van het Netwerkcafé Hoorn op woensdag 20 november. Lees het programma, schrijf je in en ga in onze workshops aan de slag om niet op te geven. Doe mee en vertel ook wat jij nodig hebt!

  • Woensdagmiddag 20 november 2019. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

13:00 - 13:25 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

13:25 Welkom door Letty Kamper

13:30 - 14:00 Inleiding: Wethouder Kholoud al Mobayed

Wethouder Kholoud al Mobayed (Sociale zaken en arbeidsmarktbeleid Gemeente Hoorn) geeft een inspirerende lezing met als kernpunt: Geef niet op!

14:00 - 15:15 Workshops ronde 1

Een onderwijscarrière? Het overwegen waard! – Herjon Nieuwburg (Instituut Mentoris)

Het mooiste van kennis is dat je het kunt delen. Laten we kennis maken.

Wat is er nu leuker dan docent zijn! De kennis en ervaring die professionals uit de praktijk hebben opgebouwd is van onschatbare waarde voor het beroepsonderwijs. Jij kunt door het delen van je eigen kennis en kunde studenten inspireren, motiveren en voorbereiden op hun toekomstige beroep. Ben je toe aan verandering in je werk? Werk je voor een organisatie die mensen helpt een nieuwe loopbaanstap te zetten? Of ben je zelfstandige en wil je je werk uitbreiden met lesgeven? Dan is een onderwijscarrière het overwegen waard. In deze workshop krijg je alle informatie om succes de stap naar het onderwijs te zetten. En, er is ruimte voor al je vragen.

Herjon Nieuwburg (1967) is één van de drijvende krachten achter Instituut Mentoris. Ze houdt zich vooral bezig met onderwijsinnovatie en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemend perspectief. Daarnaast publiceert ze regelmatig over het vakdocentschap in het beroepsonderwijs.

Het kan wél – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in één uur jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen! Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar.

De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

Erik Lambooy is startupcoach en een van de oprichters van de Stichting Werken voor Elkaar

15:15 - 15:45 Pauze

15:45 - 17:00 Workshops ronde 2

In beweging komen vanuit passie – Linda Werdmüller von Elgg

Ontdek wat je echt wil. Linda Werdmuller zal uit haar eigen ervaring vertellen hoe zij leerde negatieve situaties om te buigen naar positieve ervaringen - en hoe je met die kennis juist kracht en inspiratie daaruit kan putten om verder te gaan. Daaraan sluitend deelt zij ook hoe je meer kan gaan voelen in plaats van denken - zodat je de antwoorden in jezelf leert vinden en iets gaat doen wat je écht leuk vindt.

Linda Werdmüller von Elgg is 54 jaar en woont in Prinsenbeek, nabij Breda. In haar leven is ze veel (emotionele) uitdagingen ondergaan, maar één ding stond voor haar centraal: opgeven hoort niet in haar woordenboek thuis. In 2015 begon door een burn-out haar transformatieproces waarbij ze steeds bewuster is gaan leven. Wat is belangrijk voor haar? Hoe ervaart zij geluk?

Na het bewandelen van dit proces luistert zij nu weer naar haar innerlijke stem. Ze volgt haar hart, staat in haar kracht en het allerbelangrijkste: ze weet wat ze wil. Sterker dan ooit.

Omdenken naar ander werk – Letty Kamper (Werken voor Elkaar)

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. Wat maakt jou Blij in een baan, wat vind je Belangrijk, waar ben je Bekwaam in en wat zou je nog willen Bijleren. Met deze 4 B's gaan we samen op zoektocht welk werk bij jou past.

In deze interactieve workshop ga je andere kanten van jezelf ontdekken voor nieuw werk. Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Letty Kamper begeleidt werkzoekende vijftigplussers naar een baan met voldoening.

17:00 Einde

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 20 november 2019. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht