Netwerkcafé Hoorn

Woensdagmiddag 15 januari 2020 Netwerkcafé Hoorn: Nieuw jaar, nieuwe inzichten

Het eerste Netwerkcafé Hoorn van 2020 gaat jou met een inspirerende inleiding en vijf workshops helpen om het nieuwe jaar te beginnen met nieuwe inzichten.

Over doorzetten en volhouden, over jouw heldenreis, jouw drijfveren in leven en werk, over de manier waarop werkgevers naar jou kijken en over een andere manier om je eigen inzichten vast te leggen.

  • Woensdagmiddag 15 januari 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

13:00 – 13:25 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

13:25 Welkom door Bart Epker (Werken voor Elkaar)

13:30 – 14:00 Licht aan het einde van de tunnel – Hans van der Laan (Finance4Learning)

Een persoonlijk verhaal over hoe je kunt omgaan met grote uitdagingen in de persoonlijke en zakelijke sfeer.

Stel je voor dat jouw bedrijfstak extreem gevoelig is voor economische cycli en dat je dan te maken krijgt met de grootste financiële crisis sinds de jaren 1930. Gelukkig loopt de crisis ten einde, maar dan worden ineens de enorme effecten van digitale transformatie in volle omvang duidelijk. Hoe ga je daarmee om?

Ondernemer Hans van der Laan is actief in een bedrijfstak waar in tien jaar tijd een derde van alle bedrijven het loodje heeft gelegd. In deze inleiding deelt Hans zijn eigen ervaringen, zijn overlevingsstrategieën en geeft hij je tips & trucs hoe je kunt omgaan met tegenslagen en vol kunt houden tot het einde van de tunnel.

14:00 – 15:15 Workshops ronde 1

De reis van de held – Miranda van der Endt (Talentwijs)

Iedereen is de held van zijn eigen leven. In tal van mythen en sprookjes vertrekt de hoofdfiguur, de held op een reis met een opdracht. Wat kunnen we leren deze mythen en sprookjes om in het nieuwe jaar anders aan te kijken tegen onze uitdagingen en we kansen optimaal kunnen benutten?

Miranda van der Endt is psycholoog, loopbaan- en talentencoach. In haar werk begeleidt en stimuleert ze anderen om hun doelen te realiseren. Miranda ziet iedereen als een held die zijn eigen weg heeft te gaan en maakt daarbij onder andere gebruik van de kennis die aanwezig is in sprookjes en mythen.

Hoe zorg jij ervoor dat een werkgever jou echt ziet en dat jij verschil maakt tussen alle andere werkzoekers?

Werkgevers in Nederland zijn doorgaans op zoek naar talent. Maar wat is jouw talent? Waar liggen eigenlijk jouw sterke punten? Uitgaan van je eigen kracht en competenties maakt het voor werkgevers veel inzichtelijker met wie zij te maken hebben.

In deze workshop helpen Joeri en HenkJan je om naar jezelf te kijken met de blik van een werkgever. Dat doen zij vanuit hun eigen ervaring met hun bedrijven Het Werkplein en Impact Personeel. Ook daar kijken zij in de eerste plaats naar competenties en toegevoegde waarde. Niet naar leeftijd of beperkingen.

Jouw drijfveren onder de loep – Floor Schut (Unitrip Coaching)

Waarom doen we wat we doen? Waar kom jij je bed voor uit? Waar gaan jouw ogen van stralen? Weet jij de antwoorden op deze vragen?

Dit zijn vragen die voor veel mensen lastig te beantwoorden zijn. We hebben het hier over jouw drijfveren, jouw intrinsieke motivatie. Het is superbelangrijk om te weten wat jouw drijfveren zijn. Waarom? Zodat jij weet welke prikkels jij nodig hebt om plezier en voldoening te halen uit wat jij doet in je leven en werk.

In deze workshop kom je meer te weten over het belang van drijfveren bij het vinden van leuk werk. En je gaat daarmee ook actief aan de slag.

Floor Schut van Unitrip Coaching is loopbaancoach en trainer. Ze biedt praktische en diepgaande loopbaanbegeleiding, workshops en teamtrainingen. Floor denkt in mogelijkheden en reikt handvatten aan om goed naar jezelf te leren kijken om meer uit jezelf te halen.

15:15 – 15:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone LinkedIn mee.

15:45 – 17:00 Workshops ronde 2

Mindmappen – je inzichten vastleggen – René Huele (Humare Opleidingen)

Je ziet wel eens mensen tijdens een bijeenkomst droedels maken op papier. Al gauw wordt dan de conclusie getrokken dat ze niet zitten op te letten.

Maar is dat zo? Of gebruiken ze een alternatief om inzichten vast te leggen en zaken te onthouden door het maken van schema’s en getekende reminders?

In deze workshop ga je erachter komen dat Mindmappen een leuk en handig alternatief is om zaken vast te leggen en je eigen kennis en ideeën te ordenen. En hoe je dit zelf vanaf nu kunt gebruiken.

René Huele is een praktisch ingestelde en functioneel eigenwijze opleidingsprofessional die mensen graag helpt om beter met elkaar te communiceren en werken.

Jouw drijfveren onder de loep – Floor Schut (Unitrip Coaching)

Dit is een herhaling van de workshop van Floor Schut in Ronde 1

17:00 Einde

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 15 januari 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht