Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 21 mei Netwerkcafé Hoorn: Kies je nieuwe werk!

De arbeidsmarkt is niet meer wat het was. Brieven schrijven en afwachten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek gaat je als werkzoekende vijftigplusser niet helpen. Je moet het anders aanpakken, je moet omdenken! Begin bij wat jij wilt, kunt en nog bij wilt leren en kies daar je werk bij.

Hoe je dat doet, daarmee helpen we je met workshops en speedconsult op een bijzonder evenement van Netwerkcafé Hoorn. En nog mooier: wat je daaruit leert, kun je die ochtend meteen in de praktijk brengen in ontmoetingen met zo'n 15 werkgevers en recruiters.

Voor meer info: zie programma hieronder.

  • Dinsdagochtend 21 mei 2019. Inloop en netwerken 9:00 uur. Start 9:25 uur. Einde 13:00 uur.
  • Het Park Schouwburg en congrescentrum, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn is goed bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 8 minuten lopen.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:25 Welkom

Dagopening door een van de vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Hoorn.

Pieter is directeur van Opel Hoorn, een familiebedrijf dat al 80 jaar bestaat. In 2018 werd hij gekozen tot werkgever van het jaar. Dat is niet voor niets. In deze inleiding vertelt hij hoe hij bij zijn bedrijf in de eerste plaats kijkt naar zijn mensen en niet naar hun CV’s en diploma’s. Door recht te doen aan wat ieder wil, kan en nog wil ontwikkelen, ontstaat een sfeer waarin zijn mensen met plezier samen de opgave vervullen waar het bedrijf voor staat.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Omdenken naar kansen in de arbeidsmarkt - Thijs Barsingerhorn en Anne van Leeuwen (Werkgevers Service Punt NHN)

Thijs en Anne hebben vanuit het Werkgevers Service Punt Noord-Holland Noord dagelijks contact met werkgevers in de regio. Als geen ander hebben zij zicht op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt in West-Friesland.

Ze laten zien in welke sectoren het werk verdwijnt, maar vooral ook de branches waar nieuw werk ontstaat en waar werkgevers staan te springen om mensen. Daar liggen de kansen, ook voor vijftigplussers.

In deze workshop gaan ze erop in hoe jij kunt omdenken om van die kansen te profiteren, juist ook als je voorheen gewerkt hebt in een verdwijnend beroep. De inzichten uit deze workshop kun je direct hierna inzetten bij je gesprekken met de werkgevers.

Omdenken naar ander werk - Letty Kamper (Werken voor Elkaar)

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. Wat maakt jou Blij in een baan, wat vind je Belangrijk, waar ben je Bekwaam in en wat zou je nog willen Bijleren. Met deze 4 B's gaan we samen op zoektocht welk werk bij jou past.

In deze interactieve workshop ga je andere kanten van jezelf ontdekken voor nieuw werk. Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Letty Kamper begeleidt werkzoekende vijftigplussers naar een baan met voldoening.

Anders in gesprek met kandidaten - Joost van Drunen (Recruiter en verandertrainer)

Let op: Deze workshop is bedoeld voor werkgevers en recruiters. Hiervoor is een aparte aanmeldpagina. Klik hier om je voor deze workshop aan te melden.

De veranderende arbeidsmarkt vergt dat grote groepen werkenden en werkzoekers werk vinden in een andere richting dan waarin hun voorgeschiedenis ligt. Daarvoor moeten werkgevers en recruiters de kunst verstaan om een andere manier personeel te vinden. Niet primair kijkend naar officiële vooropleiding en branchespecifieke kennis, maar naar feitelijke vaardigheden en vermogen om ontbrekende kennis en vaardigheden bij te leren. En niet primair denkend vanuit bestaande functies, maar ook vanuit mogelijkheden om de organisatieopdracht te vervullen met andere taakverdeling.

Bijkomend effect van deze benadering is dat vooroordelen over achtergrond, opleidingsniveau en leeftijd minder kans krijgen. In deze workshop daagt Joost van Drunen je uit om het vinden van medewerkers daadwerkelijk op een andere manier aan te pakken en om op een andere manier in gesprek te gaan met kandidaten. De inzichten uit deze workshop kun je direct hierna inzetten in je gesprekken met werkzoekers.

Joost is recruiter bij het Bureau voor Noordelijke Gemeenten en bovendien creatief en innovatief verandertrainer voor organisaties.

11:15 – 11:45 Pauze

11:45 – 13:00 Werkgevers en werkzoekers in gesprek

Aanwezig is een flink aantal werkgevers en recruiters die open staan voor vijftigplussers, waaronder Van der Laan, Marco de Groot beveiliging, Van der Linden van Sprankhuizen, Horizon College, Acsens, Wilgaerden, Omring, Aannemingsbedrijf Wit, PDZ Uitzendbureau, Mediamarkt, Baanbereik, Ministerie van Defensie.

Ze zijn bereid tot omdenken. Niet jouw verleden is van belang, maar wat je kunt bijdragen binnen het bedrijf. Wat neem je mee aan ervaring, kennis en inspiratie. De werkgevers gaan met je meedenken. Mocht er een match zijn, dan maken zij direct een vervolgafspraak. Als er geen match is, zetten ze hun netwerk in en proberen ze je door te verwijzen.

11:45 - 13:00 Speedconsults en mini-workshops

Ook aanwezig is een aantal experts. Van hen krijg je sneladvies over zaken als je Linkedin-profiel, je loopbaanmogelijkheden, je motivatiebrief en je CV. Neem een recente motivatiebrief en je CV mee.

Daarnaast zijn er mini-workshops waarin je elkaar onder begeleiding helpt om een perfecte LinkedIn-foto te maken en een goede vragen te bedenken voor je gesprekken met de werkgevers.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 21 mei 2019. Inloop en netwerken 9:00 uur. Start 9:25 uur. Einde 13:00 uur.
  • Het Park Schouwburg en congrescentrum, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht