Netwerkcafé Hoorn

Woensdagmiddag 30 oktober 2019: Zo moet je netwerken en solliciteren

Tegenwoordig is netwerken niet meer weg te denken bij het vinden van de juiste baan, wie ken je en wat kunnen zij voor je betekenen? Hoe solliciteer je en hoe presenteer je jezelf.

In 4 workshops van Netwerkcafé Hoorn leer je hoe je het beste kunt netwerken en solliciteren. En hoe je LinkedIn daarbij kunt gebruiken. Kijk naar jezelf door de ogen van je potentiële werkgever en ontdek hoe je nog beter voorbereid kunt zijn.

 • Woensdagmiddag 30 oktober 2019. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

13:00 - 13:25 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

13:25 Welkom

13:30 - 14:00 Inleiding: Blijft u bij, of haakt u af? - Otto Wijnen

We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperken. Professioneel spreker Otto Wijnen neemt je op dynamische wijze mee door de tijd en biedt met veel humor en energie de keuze: blijft u bij of haakt u af?

Otto Wijnen wilde altijd Willem Ruys worden. Maar die bestond al. Via een carrière als professioneel kindertheater-acteur kwam hij terecht op het podium als presentator en spreker. Met zijn ludieke fakespeech brengt hij sinds 2005 energie op nationale en internationale congrespodia.

Sinds 2011 is hij gediplomeerd presentatiecoach en trainer en organiseert hij onder de naam Nederlands Presentatie Instituut samen met co-trainers incompany en open presentatieworkshops en trainingen.

14:00 - 15:15 Workshops ronde 1

Wat is jouw drijfveer? - Maritsa Vaarnold

Om ergens naartoe te willen gaan, weet eerst waar je vandaan komt!

Middels Storytelling wordt de deelnemer meegenomen op reis. Een reis die voert langs teleurstellingen, pijn, verdriet maar ook een traan en een lach met als slotstuk een aha-moment in je eigen levensverhaal of hulpvraag.

Van nature is Martisa een mensen-mens en geïnteresseerd in de mens achter de persoon waarmee zij in contact komt. Ze is vlot in de omgang en maakt gemakkelijk contact. Dit is een eigenschap die zij door de jaren heen ontwikkeld heeft.

Maritsa is Vanodoe Coaching & Counseling vanuit haar eigen achtergrond als interculturele wereldburger. Vanodoe, wat nodig betekent in het Nederlands, is de familienaam van haar grootvader. Ieder mens heeft wat nodig, de eerste levensbehoefte, liefde, of iemand die naar je luistert. Wij hebben gewoon van alles nodig.

Maritsa Vaarnold is geboren in Paramaribo. Op 27-jarige leeftijd kwam zij naar Nederland. Zij is moeder van 3 zonen en 3 kleinkinderen. Maritsa haar studies en levenservaringen komen door storytelling terug in haar functie als trouwambtenaar, ceremonieel spreker, trainer, coach & counselor.

Als trainer en ervaringsdeskundige heeft zij de erkende hulpverleningssystemen samengevoegd tot een methodiek De Kracht van Zelfwaardering en komt zij hierdoor al bij het intake-gesprek tot de kern van de hulpvraag. Als trouwambtenaar vindt zij hierdoor direct aansluiting bij haar klant en publiek en weet zij steeds de juiste snaar te raken die jouw bijzondere dag tot een onvergetelijke maakt.

Netwerken en Solliciteren met Linkedln - Rob Zwart

Rob Zwart gaat in zijn workshop alles uit de doeken doen over LinkedIn. Hoe je LinkedIn kunt gebruiken om te soliiceteren en hoe je het gebruikt om te netwerken. Ron is lang verbonden geweest aan Netwerkcafé Zaanstad en is LinkedIn specialist.

15:15 - 15:45 Pauze

15:45 - 17:00 Workshops ronde 2

Netwerken en Solliciteren 2.0 - Joost van Drunen (BVNG)

Tijdens deze workshop wordt je uitgedaagd om middels zelfreflectie niet te focussen op de ander maar op je eigen passie en talenten. Door de verantwoordelijkheid over je eigen leven weer helemaal aan te gaan, slaan we een nieuwe weg in naar jouw succes, naar jouw verhaal. Let’s Go!

Zoals zovelen hobbelde Joost de afgelopen twintig jaar van zijn werkzame leven van de ene baan naar de ander. Hij had hierin geen duidelijke focus op hetgeen wat hij echt wilde of wat nu echt zijn passie was. Door een samenloop van omstandigheden nam zijn leven een andere wending, waarin hij uiteindelijk tot het inzicht is gekomen om te gaan voor iets waar echt zijn passie in zit en om zich hierin altijd verder te willen ontwikkelen. Joost is in die periode tot de conclusie gekomen dat het goed is om op zeker moment de balast van het verleden en de manier hoe jij over jezelf denkt en in het leven staat van je af te gooien en jezelf weer opnieuw uit te vinden. Joost is momenteel werkzaam als senior recruiter bij BVNG en verzorgt daarnaast zowel keynotes presentaties als workshops om mensen zowel binnen als buiten de recruitment branche tot het zelfinzicht te laten komen waar hun eigen passie zit en hoe zij hier naar kunnen handelen zonder angst en oordeel.

Gung Ho, werk dat de moeite waard is - Franklin Bieri en René Huele

In deze workshop nemen Franklin en René je mee naar de wereld van Gung Ho: samenwerken en doelen stellen.

 1. Weten dat je een bijdrage levert aan het verbeteren van de wereld
 2. Iedereen werkt toe naar een gedeeld doel
 3. Waarden geven richting aan alle plannen, beslissingen en acties

Zelfsturing naar het doel

 1. Een speelveld met duidelijk afgebakend territorium
 2. Gedachten, gevoelens, behoeften en dromen worden gerespecteerd, beluisterd en er wordt iets mee gedaan
 3. Capabel, maar uitgedaagd

17:00 Einde

Info en aanmelden

 • Woensdagmiddag 30 oktober 2019. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
 • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht