Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 29 januari 2019 Het Park: Fit voor werk!

Om leuk werk te vinden is vaak een grote inspanning nodig. Er moet actief worden gezocht, genetwerkt en gesolliciteerd. Soms kan dat over een lange periode zijn waarin het moeilijk is de energie en aandacht te blijven vasthouden.

In deze tweede bijeenkomst van het Netwerkcafé Hoorn richten we de aandacht op zowel de fysieke als mentale aspecten die bij deze zoektocht komen kijken. Hoe kan ik mezelf op een ontspannen manier presenteren tijdens een sollicitatie? Waar zitten mijn kwaliteiten en hoe kan ik die het beste inzetten? Op welke manieren kan ik omgaan met stress en spanning?

Voor een antwoord op deze vragen en meer kun je terecht bij onze 6 workshops.

Lees het programma hieronder.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 29 januari 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 13:00 uur
  • Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn is goed bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 8 minuten lopen.

Programma dinsdagochtend 29 januari 2019 Het Park: Fit voor werk!

09:00 - 09:25 Inloop en netwerken

09:25 - 09:30 Welkom door Netwerkcafé Hoorn

09:30 - 10:00 Inleiding door Auke Abbekerk, projectleider Vrijwilligerspunt

10:00 - 11:15 Workshops ronde 1

Overtuigend maar vooral ontspannen zichtbaar zijn - Anneke Dercksen (Studio Ultramarijn)

Je kwaliteiten zichtbaar maken is essentieel om werk te krijgen, maar ook om je goed te voelen tijdens het werk. Wat laat je van jezelf zien? Als je kwaliteiten al zichtbaar zijn, dan hoeft je mondelinge verhaal het daarna alleen nog maar te bevestigen. Liefst wil je zo ontspannen mogelijk ‘jezelf zijn’, maar hoe doe je dat. Hoe kun je jezelf kleden en presenteren op een manier die het best bij jou past en toch ook goed aansluit bij de vraag van je potentiële werkgever. In deze workshop gaan we bruggen bouwen, we gaan vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten zichtbaar maken. Uiterlijkheden kunnen je kwetsbaar maken, juist daarom zou je deze workshop misschien liever niet doen. Juist dat is een reden om je wel in te schrijven. Op een veilige, plezierig en humorvolle manier zal Anneke Dercksen je in deze workshop laten ervaren, dat je uiterlijk je grootste vriend is.

Bewegen geeft rust en energie - Gonny van Riessen (Aves Coaching)

Dit is een interactieve workshop waarin Gonny je leert ervaren wat bewegen met je doet. Het is toegankelijk voor iedereen, want iedereen kan bewegen. Je krijgt in deze workshop handige tips en voorbeelden over hoe je beweging kan inzetten zodat je meer energie en minder spanning in lijf krijgt.

Van burn-out naar ON-FIRE!- Jan Kreuk

Veel mensen ervaren in deze hedendaagse tijd stress. In deze workshop ga je leren waarop stress gebaseerd is, hoe je het kan verminderen en wat het resultaat op langer termijn zal zijn. De workshop zal worden vormgeven met meerdere interactiemomenten met de workshopleider om zo optimale resultaten te behalen. Wel is het van belang om pen en papier mee te nemen.

11:15 - 11:45 Pauze

11:45 - 13:00 Workshops ronde 2

Ademen is van levensbelang. Hoe vaak adem jij? - Anneke Koeckhoven (Hollend Stilstaan)

In de hectische maatschappij waar wij in leven moeten wij dealen met veel stress. Een lange tijd met (te) veel stress zorgt voor een verkeerde ademhaling. Een verkeerde ademhaling zorgt voor spanning in je fysiek. Dit vervelende proces overkomt je zonder dat je er erg in hebt. Een verkeerde ademhaling zorgt voor veel klachten en ellende. In deze workshop gaan we dieper in op ademhalen. En dan zoomen we vooral in op de ademhaling in rust waarbij we verschillende componenten doornemen. Je wordt je tijdens deze workshop meer bewust van wat een goede ademhaling je kan opleveren!

De effecten van mijn kwaliteiten - René Huele

U herkent en erkent uw kwaliteiten en hoe daar op een bewuste manier mee om te gaan. Dat wil zeggen voor uzelf maar ook voor een ander. Elke kwaliteit kent ook zijn valkuil en er zijn mensen die in uw allergie zitten. Daar krijgt u pukkeltjes van. Hoe komt dat en hoe kunt u daar mee om gaan? We gaan dit oefenen op basis van het kernkwadranten model van Daniel Ofman.

Let's get Active - Jef Tool

Sporten is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook nog eens goed voor je! Iedereen weet dat sporten goed voor je is, maar sommige schrikken al bij het idee. Sporten en bewegen kost niet alleen energie, het geeft je juist meer energie! Jeff zal jullie door middel van verschillende tips & tricks bewust maken over sporten, bewegen en goed eten. Niet alleen omdat het goed voor je is, maar ook om je positiever en sterker in je schoenen te laten staan zodat jij die nieuwe uitdagingen weer aan kan gaan! De workshop is actief, dus neem vooral lekker zittende kleding mee.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 29 januari 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 13:00 uur
  • Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn
  • Goed bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 8 minuten lopen.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht