Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 27 augustus 2019: Afstand tot de arbeidsmarkt of uniek talent?

Heb je deze als eens gehoord: “Je hebt een afstand tot de arbeidsmarkt”? Bedoeld is vaak dat je leeftijd, de tijd dat je al werkt zoekt, je opleiding, je CV en/of je beroep niet helpen om bij recruiters en werkgevers hoog op de selectielijst te komen.

Bij Netwerkcafé Hoorn onderzoeken we op dinsdag 27 augustus hoe we de afstand tussen de arbeidsmarkt en ons kunnen verkleinen.

We kijken naar de kant van de werkgevers, maar je kunt ook aan de slag om zelf je unieke talenten zichtbaar te maken en de belemmeringen te overwinnen die daarbij nog in de weg zitten.

Zie het programma hieronder.

  • Dinsdagochtend 27 augustus 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

09:00 - 09:25 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:25 Welkom

09:30 Miskend talent op de arbeidsmarkt – Jeroen Moerenhout

In deze inleiding gaat arbeidsmarktstrateeg Jeroen Moerenhout in op de vraag: Hoe benut je talent in een arbeidsmarkt waarin de perfecte kandidaat niet meer vindbaar is? Jeroen wil dat recruiters en werkgevers op een andere manier gaan kijken naar mensen. “Niemand is perfect, maar wel uniek. Werf de underdog, de maatschappij en arbeidsmarkt schreeuwen erom!”

10:00 - 11:10 Workshops ronde 1

Zelfreflectie is de weg naar succes - Joost van Drunen (BVNG)

Accepteer tekortkomingen en benadruk je sterke punten. Tijdens deze workshop daagt Joost je uit om door zelfreflectie uit de slachtofferrol te stappen en je niet meer te focussen op de ander, maar op je eigen passie en talenten. Door de verantwoordelijkheid over je eigen leven weer helemaal aan te gaan, slaan we een nieuwe weg in naar jouw succes, naar jouw verhaal. Let’s go!

Joost hobbelde zelf de afgelopen twintig jaar van de ene baan naar de ander. Door een samenloop van omstandigheden nam zijn leven een andere wending. Joost ontdekte dat het goed is om de ballast van het verleden en de manier hoe jij over jezelf denkt en in het leven staat van je af te gooien en jezelf weer opnieuw uit te vinden.

Joost is senior recruiter bij BVNG en geeft lezingen en workshops om mensen tot het zelfinzicht te laten komen en hoe zij hiernaar kunnen handelen zonder angst en oordeel.

Hoe presenteer je jezelf in de arbeidsmarkt van nu? – Jeroen Moerenhout (Leefvermaak)

Wat je allemaal hebt gedaan in je carrière weet je ongetwijfeld zo op te sommen. Maar weet je ook wie je echt bent, waarom je doet wat je doet, waar je voor staat en waar je kracht ligt? In deze workshop biedt Jeroen je een simpel instrument om belangrijke keuzes te maken in je loopbaan of gewoon om je ware ik beter te kunnen presenteren in een sollicitatiegesprek. Na deze workshop kun in enkele zinnen uitleggen wie je bent en wat je te bieden hebt, kort en krachtig.

Jeroen Moerenhout adviseert organisaties over hun wervingsstrategie en schrijft voor Werf& en Frankwatching. De imperfectie van zijn meervoudig gehandicapte zoontje inspireert Jeroen om het thema imperfectie op de arbeidsmarkt op de kaart te zetten van werkgevers.

Samen de afstand verkleinen - Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Als je op zoek bent naar nieuw werk, kun je wel wat hulp gebruiken van anderen om je afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Daar staan we met Stichting Werken voor Elkaar voor. In deze workshop ga je benoemen welke hulp je nodig hebt. Je gaat in kleine wisselende groepjes samen kijken wie jou kan helpen en hoe je ook na de workshop bij elkaar betrokken blijft en elkaar kunt blijven helpen.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

11:10 - 11:40 Pauze

11:40 - 12:50 Workshops ronde 2

Vind balans met Tai Chi – Sander Keijer (Tai Chi Hoorn)

Tai Chi is een uit China afkomstige bewegingskunst met een nadruk op interne beleving en ontwikkeling. Ook hier in het Westen beoefenen steeds meer mensen deze kunst en ondervinden daarvan positieve effecten, zoals rust en evenwicht.

Als kind begreep Sander Keijer maar weinig van de wereld, als jonge volwassene raakte hij in een depressie mede hierdoor. Hij kon niet meer werken en ging op onderzoek uit. Toen ontdekte hij de wereld van Tai Chi; dat hielp hem om zijn leven richting te geven en balans te vinden.

In deze workshop krijg je van Tai Chi-leraar Sander Keijer tips en trucs voor het dagelijks leven, gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Muziek als afstandsverkleiner - Ariadne Baank

Muziek is een taal die iedereen spreekt. Muziek ontroert, maakt je vrolijk, kan je kippenvel geven, brengt in beweging, verkleint de afstand tussen mensen. Muziekspecialist Ariadne Baank is ervan overtuigt dat muziek je ook kan helpen om jouw afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

In deze interactieve workshop ga je met elkaar op onderzoek uit hoe muziek je kan helpen om drempels te overwinnen, je presentatieangst, je podiumangst, je sollicitatieangst te verkleinen en beter samen te werken met anderen.

Ariadne Baank is ruim 20 jaar muzikant, schrijft haar eigen liedjes en begeleidt zichzelf op gitaar. Ze is ook dj en bestuurslid bij Radio501. Met haar ruime ervaring in de muziek wil Ariadne graag haar kennis delen met anderen.

De weg naar tevredenheid – Arjen Sernee (Viamentalis)

In deze workshop krijg je inzicht in tevredenheid, de effecten daarvan en op welke wijze je meer tevredenheid in leven en werk kunt realiseren.

Arjen gaat in op oorzaken van je denken en gedrag waarbij genetische factoren, beïnvloeding vanuit de opvoeding en omgeving een belangrijke rol spelen. Deze oorzaken resulteren in patronen van handelen, ruwweg te verdelen in de aanvallende/bepalende vorm, de ontwijkende/wegcijferende vorm en de constructieve vorm.

Door inzicht en bewustwording in vormen van handelen die wel en niet helpen, krijg je zin om te veranderen voor het bereiken van tevredenheid en succes in je werk.

Arjen Sernee heeft zijn ervaringen als psycholoog de afgelopen 20 jaar gebundeld in een psychologisch E-Learning-programma en boek “De weg naar tevredenheid”.

12:50 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 27 augustus 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht