Netwerkcafé Hoorn

Woensdagmiddag 18 maart 2020 Netwerkcafé Hoorn: Waarde bieden aan elkaar

DEZE BIJEENKOMST GAAT NIET DOOR VANWEGE HET RIVM ADVIES VAN 12 MAART

Ons hele werkend en niet-werkend bestaan draait erom dat we iets willen betekenen voor anderen. Door anderen zorg, hulp of advies te geven, werk voor anderen te doen, producten voor anderen te maken.

Vanuit onze kennis en kunde voegen we voortdurend waarde toe. In ruil daarvoor ontvangen we ook weer waarde. De waarde die we toevoegen bij een werkgever wordt beloond met een salaris. Die waarde die we in netwerk- en andere gesprekken toevoegen, wordt beloond met aandacht, hulp en advies.

Bij Netwerkcafé Hoorn gaat het deze maand over waarde bieden aan elkaar en aan je toekomstige klanten en werkgevers. Welke waarde voeg je toe, hoe doe je dat en wat is het waard voor anderen?

  • Woensdagmiddag 18 maart 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

13:00 - 13:25 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

13:25 Welkom door Bart Epker (Werken voor Elkaar)

13:30 - 14:00 Inleiding: Meer waarde bieden aan elkaar – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Erik laat je zien waarom het belangrijk is om elkaar als werkzoeker waarde te bieden, en hoe je gemakkelijker een werkzoekmaatje kunt vinden dan je denkt.

14:00 - 15:15 Workshops ronde 1

Versterkende contacten – Ontdek het geheim van ‘ja’ zeggen – Eri Schoemaker (Werken voor Elkaar)

Samenwerken en netwerken gaat over elkaar versterken, meebewegen en voortbouwen op wat de ander aanreikt, over meespelen in plaats van tegenspelen. Leer hoe je in gesprekken de ander ruimte geeft en hoe je zelf daardoor ook de ruimte krijgt om te laten zien wat je kunt.

Aan de hand van theatersport-oefeningen laat Eri Schoemaker je ondervinden hoe leuk het is om te improviseren en om mee te bewegen met een medespeler. Theatersport is een kwestie van ‘ja’ zeggen tegen situaties die zich voordoen. Ontdek dat je dat kunt en welk plezier dat jezelf en anderen geeft.

Eri Schoemaker is interim manager en heeft een passie voor tekst en toneelspelen. In haar werk heeft ze al vaak met succes spelvormen ingezet om mensen met meer zelfvertrouwen gesprekken te laten voeren en beter te laten samenwerken.

Netwerkwandeling – Met elkaar in gesprek in de frisse lucht – Maarten Sebastiaan Hol (SHSA Sociaal Advies)

Tijdens de netwerkwandeling gaan we in duo’s met elkaar in gesprek over onze dromen en doelen. We wisselen een aantal malen van gesprekspartner. Je gaat in gesprek aan de hand van vragen uit het Eigen Wijsheden Spel en het boek Werk vinden dat bij je past van Roman Krnzaric. De vragen helpen om na te denken over je carrièremogelijkheden en om bij sollicitaties beter naar de ander te luisteren en beter over jezelf te vertellen.

Maarten Sebastiaan werkte jarenlang bij sociale diensten, onder andere als klantmanager voor re-integratie. Hij houdt zich verder bezig met filosofie. Hij is nu stadsgids en volgt een opleiding als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg. Zijn inspiratiebronnen zijn o.a. Hannah Arendt, Rosa Luxemburg, Cornelis Putemmer, Will Tinnemans en Bram Vermeulen. Compassie en muziek zijn de dingen die hem energie geven.

15:15 - 15:45 Pauze

15:45 - 17:00 Workshops ronde 2

Meer waarde halen uit je gesprekken – Anders leren vragen, praten, luisteren en onthouden! – René Huele (Humare Opleidingen)

Ik blijf het zeggen hoor! Ik geef communicatie overal de schuld van. Maar voor een deel heb je dat zelf in de hand. Betrap je jezelf er wel eens op dat je na een gesprek buiten staat en denkt ‘Waarom heb ik dat niet gevraagd?’. Of dat je een stukje van het gesprek kwijt bent of niet het resultaat hebt behaald dat je had gehoopt.

Kortom haal meer resultaat uit jouw gesprek, breng meer structuur aan en werk toe naar rendement door de juiste (hoog-rendement) vragen te stellen en actief te luisteren.

René Huele is een praktisch ingestelde en functioneel eigenwijze opleidingsprofessional die mensen graag helpt om beter met elkaar te communiceren en werken.

Jouw belofte – Wat geef jij in ruil voor jouw salaris? – Jan Olijve (Jan Olijve Loopbaancoaching)

Jouw toekomstige werkgever wordt enthousiast als jij op een aantrekkelijke manier kunt overbrengen wat jij voor elkaar brengt. Zonder op te scheppen, maar ook zonder valse bescheidenheid. In deze workshop ga je op zoek naar wat jij kunt toevoegen aan een organisatie.

Jan Olijve heeft sinds 2005 een praktijk voor coaching. In 2015, hij was toen 56, werd hem daarnaast een vast contract aangeboden in het welzijnswerk, een sector die tot dan toe volledig onbekend was voor hem. Sinds die tijd combineert hij beide werkzaamheden, die als overeenkomst hebben om mensen in een moeilijke periodes in hun leven de draad weer te helpen op te pakken.

17:00 Einde

Tijd en plaats

  • Woensdagmiddag 18 maart 2020. Inloop vanaf 13:00, start 13:25, einde 17:00 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht