Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 27 november: Netwerken werkt, laat je zien!

Wist je dat meer dan 70% van de vijftigplussers die nieuw werk heeft gevonden, dit deed via netwerken? In de veranderende arbeidsmarkt is netwerken een steeds belangrijker onderdeel in de zoektocht naar werk. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Wat is de beste manier om jezelf te presenteren, waar zit je kracht, en welke wegen zijn er om deze kracht in te zetten?

Deze vragen staan centraal in deze eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Hoorn. Schrijf je in en ga in onze workshops aan de slag om het beste uit jezelf en elkaar te halen. Doe mee en laat je zien!

Lees het programma hieronder.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 27 november 2018. Inloop: vanaf 09.30 uur. Start: 10.00 uur. Einde: 13.15 uur
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

9.30 Inloop en netwerken

10.00 Welkomstwoord door onze vrijwilligers

10.10 Inleiding door Marjolijn Dölle, directeur WerkSaam West Friesland

10.30 - 11.45 Workshops ronde 1

ZZP, is dat iets voor mij? – Hannie van Lent (Startwijzer)

Hannie van Lent weet als geen ander wat jou als eigen baas te wachten staat. In deze workshop neemt ze je mee in de kansen en uitdagingen die bij de start van een eigen bedrijf naar voren komen. Wat heb ik nodig om een succesvol ondernemer te worden?

Ik presenteer jou! – Saskia Karels (Unchainyourbrain)

Hoe kom je in je kracht, vrij of bijna zonder last van stressgevoelens tijdens een sollicitatie? Wat kan NLP (neuro linguïstisch programmeren) voor jou betekenen? Als je worstelt met onzekerheid of als angsten je parten spelen, wat is dan beter dan weer grip op je emoties te krijgen? Tijdens deze workshop ervaar je direct zelf wat NLP voor jou kan betekenen, want je leert de meest effectieve basistechniek meteen op jezelf toepassen.

De kracht van zelfwaardering – Maritsa Vaarnold

Iedereen kent de bekende uitspraak “het leven bestaat uit vallen en opstaan”. Als counselor ervaringsdeskundige neemt Maritsa jou mee in het ontdekken van je eigen kracht en hoe je jouw levenservaring op een positieve manier kan toepassen in het vinden van werk. Zo kun je van ‘vallen en opstaan’, ‘staan en opvallen’ maken.

11.45 Pauze

12.15 - 13.30 Workshops ronde 2

Een doelgericht LinkedIn-profiel – René Amsterdam en Nicole Klerkx

In deze interactieve en zeer praktische workshop gaan we werken aan een doelgericht LinkedIn-profiel. Hoe verbeter je je profiel zodat je gevonden wordt, en zodat het je helpt je persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. Ook krijg je handige tips en handvatten mee om zo nog meer uit je LinkedIn-profiel te halen. Let op: je kunt ook een LinkedIn foto laten maken!!

Word een supersollicitant - Presenteren voor bescheiden mensen – Rolf Meijers

Wanneer je in contact komt met werkgevers zal je je van je beste kant willen laten zien. Of het nou in je brief of in een gesprek is, hier ligt je ‘moment of truth’, ofwel jouw moment van de waarheid. Hoe presenteer je je dan? Hoe maak je jezelf kansrijk? In hoeverre voel je je vrij en op je gemak om je allerbeste kant te laten zien? En hoe doe je dat als je eigenlijk een beetje bescheiden van aard bent? Als je vaak zegt en hoort 'doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg', dan maak je het jezelf lastig om je optimaal te presenteren. In deze workshop leert Rolf Meijers je hoe je jezelf optimaal kunt presenteren zonder dat je last hebt van je bescheidenheid. Hij reikt je wat simpele handvatten aan die je verder helpen. Nieuwsgierig? Schrijf je in, dan ga je het meemaken.

Videosolliciteren – Soefian El Kouch

Het valt niet mee om een nieuwe baan te vinden. Vaak zegt een CV niet genoeg over een persoon. Met een videosollicitatie kan een sollicitant een duidelijker beeld schetsen van zichzelf. Diversiteit speelt vaak een grote rol bij het solliciteren en in deze workshop laat Soefian zien dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te onderscheiden, ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht of beperkingen.

13.30 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 27 november 2018. Inloop: vanaf 09.30 uur. Start: 10.00 uur. Einde: 13.15 uur
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht