Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 19 maart Park: Alert en actief solliciteren!

Het vinden van een baan is anno 2019 een kwestie van bewuste keuzes maken. Hoe gebruik je je eigen kwaliteiten en kennis op een slimme manier?

Hoe zet je de juiste nieuwe en oudere middelen en technieken in om je doel te bereiken?

In zes workshops leer je dinsdagochtend 19 maart 2019 bij Netwerkcafé Hoorn in Het Park hoe je alert en bewust kunt solliciteren. Ontdek je verborgen talenten, zie jezelf door de ogen van je potentiële werkgever en ga netwerken, een verkorte vorm van solliciteren.

Schrijf je in en ga alert en actief solliciteren!

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 19 maart 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 13:00 uur
  • Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn is goed bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 8 minuten lopen.

Programma

09:00 - 09:25 Inloop en netwerken

09:25 - 09:30 Welkom door Netwerkcafé Hoorn

09:30 - 10:00 Inleiding door Jos van Hugten, voorzitter Park Businessclub Hoorn

10:00 - 11:15 Workshops ronde 1

Eisen stellen aan jezelf is eisen stellen aan de ander – Jos Schenk (Nextjob.nl)

In het proces van solliciteren word je beoordeeld door mensen die dat natuurlijk helemaal niet kunnen. Hoe meer ze ervoor geleerd hebben en hoe meer executive het bureau, hoe meer ze letten op dingen die er eigenlijk niet toe doen. Zoals diploma’s, leeftijd en werkervaring. En dat werkt gewoonweg niet. De 100% match bestaat niet. Tijd om hier zelf het initiatief in te gaan nemen. Hoe? Dat vertelt Jos je graag. Leren te vragen wat je nodig hebt, voorbereiden is het verschil maken. Verkoop jezelf door je te verdiepen in de ander. De logica in solliciteren voor vijftigplussers.

Jos is een salestrainer die in arbeidsbemiddeling is gerold. Hij is gespecialiseerd in het verkopen van jezelf in het sollicitatieproces. Jos is geen fan van standaard loopbaanbegeleiding. Hij heeft afgelopen twaalf jaar een outplacementbureau 'in de markt gezet' door andersom te denken.

Jouw missie en waarden formuleren – Els Wennink

Door jouw toedoen zijn zaken tot stand gekomen, waar je met warmte en tevredenheid op terug kijkt. Schoolresultaten, sportprestaties, iets maken, iets oprichten, jezelf overwinnen, invloed uitoefenen, anderen helpen, iets schrijven, ontwerpen, doen, bouwen en initiëren, etc.

In al deze bijzondere en succesvolle levenservaringen schuilen jouw missie en kernwaarden die in deze workshop naar voren worden gehaald en die leiden tot een persoonlijke openingszin voor een Elevator pitch, CV en LinkedIn-pagina.

Els draagt graag bij aan de ontwikkeling van mensen en hun werkomgeving in een veranderende wereld. In haar laatste personeelsfunctie in de detailhandel had Els veel te maken met opleiding, training en coaching. Daarnaast is ze docent Omgangskunde en coach in werkgerelateerde situaties.

Netwerken werkt! - René Huele

Netwerken is een manier om contacten te leggen en te onderhouden met mensen en organisaties die je kunnen helpen bij het zoeken naar werk. Netwerken werkt zowel zakelijk als privé zowel via face to face contacten als via de computer (on- en offline). Gebruikmakend van bepaalde hulpmiddelen kunt u mensen goed leren kennen in korte tijd. Oefening baart kunst, dus ook in deze workshop.

René is een loyaal, eerlijk en flexibel persoon met de nodige humor. Praktisch ingesteld en functioneel eigenwijs, af en toe ongeduldig maar prettig om mee samen te werken. Hij werkt met een diversiteit aan mensen. Hij werkt graag met en voor ze. Commercieel is hij sterk, werkt resultaatgericht met een duidelijk doel voor ogen.

11:15 – 11:45 Pauze

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Solliciteren met ‘Hoofd, Hart én Ballen’ – André Oomen (o2-men.nl)

Motivatie is één van de belangrijkste kwaliteiten bij het solliciteren. Als je gemotiveerd bent, dan ben je aantrekkelijker voor de werkgever en daardoor wordt de functie je eerder gegund. Maar hoe blijf je gemotiveerd? Motivatie gaat niet vanzelf, maar komt vanuit jezelf!

Tijdens deze workshop krijg je te zien hoe je eigen motivatie wordt aangedreven door je Verstand (hoofd), Gevoel(hart) én Lef(ballen) en hoe je die drie moet laten samenwerken om te kunnen blijven doorgaan. Elke dag opnieuw! Bij iedereen wordt zelfvertrouwen als een ketting aangedreven door drie innerlijke tandwielen: ‘Hoofd, Hart én Ballen’.

André Oomen is zelf vastgelopen op het werk en omdat er geen passend ‘traject’ voor hem was, heeft hij een Vitaliseringsprogramma ontwikkeld waarin hij laat zien hoe je Hoofd(verstand), Hart(gevoel) én Ballen(lef) moet laten samenwerken om een goed leven te leiden.

Hij staat nu positief in het leven en brengt zijn boodschap met veel energie op het podium. Zijn motto is ‘hou je ketting d’r op!’

De dinosaurus bestaat niet meer – Bob van der Weijden (VlogWerk.nl)

Waarom solliciteren als een fossiel? Alles is veranderd, waarom solliciteren we nog steeds hetzelfde? Waarom blijft u op dezelfde manier solliciteren als u al 50 maal een afwijzing hebt gekregen? Hoe verkoopt u uzelf? Hoe bewust bent u uzelf van uw presentatie in de social media? Hoe maakt u hier gebruik van? Zou u opvallen als u als 60-jarige een videosollicitatie opstuurt? Waar voelt u uzelf gemakkelijk bij? En waarom? U heeft een mobiel, een computer en nog veel meer zaken die 30 jaar geleden ondenkbaar waren. Weet u nog… vroeger, die ouderwetse sollicitatiebrief en het cv? Welkom in 2019!

Bob is jarenlang gedragstrainer geweest bij verschillende commerciële bedrijven. Ook heeft hij geruime tijd succesvolle sollicitatietrainingen verzorgd waarbij 1 op de 4 deelnemers tijdens of direct na de training een baan hadden gevonden. Tegenwoordig is Bob werkzaam als Media Marketeer en houdt hij zich bezig met het overbrengen van boodschappen via de social media.

Ontdek jouw onbenutte talenten – Yvette Luikinga (BoundlessAmbition.com)

Nutteloos en afgeschreven of nu de kans om jouw ervaring en talenten in te zetten? Ooit een auto gekocht? Opeens zie je datzelfde merk, type en kleur constant rijden. Dat werkt op alles. Denk jij dat je na je vijftigste niets meer kunt, dan zie je constant bevestiging om je heen. Wat zou er gebeuren als je in kansen en mogelijkheden gaat denken?

Na een jarenlange succesvolle carrière in het management van IT/Telecom bedrijven heeft Yvette op haar 51e het roer omgegooid en is zelfstandig ondernemer geworden. Nu helpt ze als carrièrecoach 45-plussers hun onbenutte, verborgen talenten te vinden zodat ze weer grenzeloos ambitieus kunnen zijn.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 19 maart 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 13:00 uur
  • Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn
  • Goed bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 8 minuten lopen.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht