Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 25 juni 2019: Zon, zomer, maar toch zin in solliciteren!

De zomer komt er aan en dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. En terwijl je medewerkzoekers op vakantie gaan, heb jij een voorsprong als je juist nu blijft netwerken en solliciteren.

Inspiratie in advies krijg je bij Netwerkcafé Hoorn: Wat zijn goede netwerkvragen, hoe kun je vol vertrouwen solliciteren, waarom zou een werkgever voor jou moeten kiezen, helpen mooie bruine armen bij een sollicitatie? En heb je toch even behoefte aan rust: in de yoga-inspiratiesessie leer je zorgen voor ontspanning, helderheid en ruimte in je hoofd.

Zie het programma hieronder.

  • Dinsdagochtend 25 juni 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:25 Welkom

09:30 Inleiding: Werken met vrijwilligers - Annemarie Pothaar (Westfries museum)

In haar inleiding vertelt Annemarie hoe werk als vrijwilliger bij een organisatie die je aanspreekt, zoals het Westfries Museum, een mooie manier kan zijn om je vak op peil te houden, om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of gewoon om structuur in je leven te houden en het gevoel te hebben dat je iets nuttigs bijdraagt aan de samenleving.

10:00 - 11:10 Workshops ronde 1

Energiek en vol vertrouwen communiceren – Ron van Raaphorst

Ons eigen verhaal is onze eigen identiteit. Communiceren vanuit onze eigen identiteit geeft ons de kracht om overal en altijd onszelf te zijn. De kracht maar ook de valkuil van goede communicatie zijn jouw emoties.

Ken je de kracht in jezelf dan kun je ook je emotie beheersen en daarmee weer effectief communiceren.

Communiceren met lichaam en geest is maar weinig mensen gegeven. In deze workshop gaan we de basis leggen voor deze manier van effectief communiceren vanuit jezelf. We gaan werken aan twee strategieën en natuurlijk krijg je veel tips mee om zelf uit te werken.

Ron stond al heel vroeg als judoka sterk in het leven. Na een leven als zeevarend officier gooide hij het roer om en werd mentor, trainer en coach. Ron kan je laten inzien en voelen dat jij belangrijk bent en dat ook jij jouw leven op nummer één kunt zetten.

De kracht van je eigen stijl – Anneke Dercksen (Imago Studio Ultramarijn)

Hoe maakt iemand in z’n uiterlijk zichtbaar dat hij alles in huis heeft voor de baan. De beste kans op slagen is door zo authentiek mogelijk te zijn. Persoonlijke kwaliteiten herkennen en uitdragen geeft een krachtige verschijning. Daar gaan we aan werken. Kleding kan versterken, maar ook afzwakken, ook daar gaan we naar kijken. De baan en de sollicitant moeten a.h.w. hetzelfde karakter hebben, die twee imago’s moeten elkaar feilloos verstaan. Dus kijken naar jezelf, maar ook naar de baan.

Anneke Dercksen is integraal imagostylist, gespecialiseerd in persoonlijkheidsontwikkeling door de blik in de spiegel te richten. In september verschijnt haar boek ‘Mooi is de kracht van je eigen stijl'. Anneke is docent 'Identiteit en kleding' en 'Kleurenleer' aan de Regien Strategier opleiding tot image consultant.

Netwerkvragen bedenken – Femke Balvers (Werken voor Elkaar)

In deze workshop gaan de deelnemers met ervaringsdeskundige Femke Balvers zelf aan de slag om slimme netwerkvragen te bedenken. Je boort elkaars kennis en ervaring aan en je leert van elkaar.

11:10 - 11:40 Pauze

11:40 - 12:50 Workshops ronde 2

Waarom zou een werkgever voor jou moeten kiezen? – John Verhoek (Solliciteren is een kunst)

De economie trekt aan en het aantal onvervulde vacatures neemt alleen nog maar toe. Er wordt te weinig gekeken mensen boven de vijftig. Om als vijftigplusser toch een kans te maken om weer aan het werk te komen moet je soms loslaten wat je ooit had. Je moet opnieuw ontdekken waar jouw sterke punten liggen en hoe je die kunt laten aansluiten op de openstaande vacatures.

John Verhoek werd zelf op 58-jarige leeftijd als marketingmanager ontslagen bij een reorganisatie. Toen begon zijn zoektocht naar een nieuwe werkelijkheid. In deze sessie deelt John, die inmiddels een eigen bedrijf heeft, zijn inzichten in de oorzaken van vooroordelen over vijftigplussers en de wijze waarop jij je kunt onderscheiden van anderen.

Aandacht voor jezelf - Mintwab Aliyou

In deze inspiratiesessie leer je hoe je op een natuurlijke wijze jezelf kunt ervaren. Dit gebeurt aan de hand van eenvoudige oefeningen, het beheersen van je ademhaling en het voelen van je lichamelijke gewaarwordingen. De oefeningen zorgen voor ontspanning, helderheid en ruimte in je hoofd, zoals je dat misschien nooit eerder hebt ervaren.

Deze ervaringen in aandacht voor jezelf kun je toepassen op de dingen die je wilt ondernemen, zonder te vechten tegen afleidingen en twijfels, en zonder dat je je schuldig voelt als je zoektocht niets oplevert. Regelmatig oefenen zorgt voor een sterke en soepele lichaamshouding én balans in je lichaam en je geest.

Groei in opmerkzaamheid en gelijkmoedigheid in je waarneming leidt tot meer concentratie, zelfkennis, helderheid, meer ontspanning en daardoor meer ruimte voor iets nieuws, creatiefs, en meer vreugde! Wat je in je zelf hebt, straal je ook uit.

Mintwab is gefascineerd door het effect van yoga op lichaam en geest. Zij geeft yogalessen in de Zaanstreek en omgeving met haar bedrijf Mayoga.

12:50 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 25 juni 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:25, einde 12:50 uur.
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.


Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht