Netwerkcafé Hoorn

Dinsdagochtend 26 februari 2019 De Zaagtand: Actief netwerken!

Een nieuwe baan vinden is vaak een hele opgave. In de veranderende arbeidsmarkt gaat het vaak meer om wie je kent dan wat je kunt. Om hierop in te spelen is het belangrijk actief gebruik te kunnen maken van het netwerk dat je hebt, en het netwerk dat je kunt creëren. Maar hoe pak je dit aan? Welke praktische vaardigheden komen hierbij kijken en welke middelen zijn er om dit makkelijker te maken?

Deze vragen staan centraal in de derde bijeenkomst van het Netwerkcafé Hoorn. Schrijf je in en ga in onze workshops aan de slag om het beste uit jezelf, en elkaar, te halen. Doe mee en leer actief netwerken!

  • Dinsdagochtend 26 februari 2019. Inloop vanaf 09:00 uur. Start 09:25 uur. Einde 12:50 uur
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De Zaagtand is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.

Programma 26 februari 2019 Wijkcentrum De Zaagtand

09:00 - 09:25 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:25 Dagopening en welkomstwoord door onze vrijwilligers

09:30 - 10:00 Inleiding door Marcel Koomen, hoofd bedrijfsbureau bij WerkSaam West-Friesland en eigenaar Blijer ondernemen

10:00 - 11:10 Workshops ronde 1

Pitchen voor bescheiden mensen - Rolf Meijers

Ken je dat? Je komt iemand tegen op straat en die persoon vraagt hoe het met je gaat. Je vertelt dat je werkzoekend bent. En dan vraagt hij of zij wat je zoekt. Ben je dan in staat om in heel korte tijd te vertellen waar je naar op zoek bent? Ben je in staat om de details die niet belangrijk zijn weg te laten? Kan je je verleden loslaten en je volledig op de toekomst richten? Ja? Dan ben je in staat om een prima pitch over jezelf te geven. Heel goed! Maar als het je nog moeite kost, of je wilt je pitch wat scherper maken? Dan ben je van harte welkom in de Workshop Pitchen voor Bescheiden Mensen.

In deze workshop leert Rolf Meijers dat een goede pitch je in staat stelt om jezelf kort en krachtig te presenteren. En hoe een goede pitch in elkaar zit. En daarna samen oefenen met jouw pitch.

Succesvol netwerken in 8 stappen - Linne van Straten

Wist jij dat er 8 stappen zijn om succesvol te netwerken? Linne van Straten helpt je deze 8 stappen effectief in te zetten om zo beter en met resultaat te netwerken. Een interactieve workshop waarbij de deelnemers ook echt aan de slag gaan!

Netwerk in praktijk - Ed Post

In deze workshop gaat Ed Post met jou aan de slag om je netwerk op een praktische manier in te zetten en te vergroten. Dit is een actieve en praktische workshop waarin je handvaten krijgt om direct zelf mee aan de slag te gaan.

11:10 - 11:40 Pauze

11:40 - 12:50 Workshops ronde 2

Maak gebruik van je netwerk om een baan te vinden - Nini Viëtor

In deze workshop neem je je eigen netwerk onder de loep en onderzoekt op welke manier je hier gebruik van kunt maken om een baan te vinden. Na een korte inleiding ga je zelf aan de slag om je netwerk in kaart te brengen, te bepalen wie je gaat benaderen en hoe je dat het beste kunt doen.

Netwerken met behulp van LinkedIn - Rob Zwart

In deze workshop ga ik de deelnemers duidelijk trachten te maken hoe je via LinkedIn je netwerk kunt uitbreiden. Meer dan 70% van de vijftigplussers vindt namelijk zijn/haar nieuwe baan via zijn/haar (Linkedin) netwerk. En je netwerk is dichterbij dan je in eerste instantie zou denken!

Etiquette op de werkvloer, goede manieren geven ons zekerheid! - Yvonne van der Kroft en Hiske van der Gronden

Etiquette is de basis om in alle situaties zelfverzekerd te kunnen handelen. Dat is omdat je dan weet wat er verwacht wordt, maar ook omdat je weet wat er van andere mensen verwacht kan worden. Met goede omgangsvormen maakt iedereen altijd een prettige en professionele indruk. De bezoekers van netwerkevenementen zijn op zoek naar mensen die interessant kunnen zijn en dus om kennis mee te maken. Slordige manieren of een slordig uiterlijk is de eerste schifting. Met zakelijke professionaliteit kom je een stuk verder en om de puntjes op de i te zetten hebben we het ook over het belang van een goede profielfoto.

12:50 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 26 februari 2019. Inloop: vanaf 09.00 uur. Start: 09.25 uur. Einde: 12.50 uur
  • Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen, of met bus 412, 132 of 11 Halte Wabenstraat.
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.


Contact

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl, netwerkcafe.hoorn@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Hoorn is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht