Werkacademie

Leren met werkend resultaat

Je wilt 't al een tijdje, maar het komt er maar niet van: er écht achter komen wat bij jou past, keuzes maken en doorpakken bij het vinden van nieuw werk of het opzetten van je eigen bedrijf.

Herken je dat? Dan ben je niet alleen. Voor jou en alle andere mensen die inspiratie willen omzetten in doelgerichte actie zijn er de proeflabs en masterclasses van de Werkacademie.

Masterclasses en proeflabs

In de masterclasses werken we toe naar direct tastbaar resultaat voor jou. Lekker praktisch en interactief.

Proeflabs zetten in op leren en inzicht door samen experimenteren onder deskundige begeleiding.

Stuk voor stuk bieden de proeflabs en masterclasses veel waarde voor jouw geld.

De netto opbrengst van deze activiteiten komt ten goede aan het werk van Stichting Werken voor Elkaar.

Jij hebt makkelijk praten

Online masterclass, woensdag 1 juni 2022 19:00-22:00

'Als je hebt leren praten, kan je ook leren spreken'

Dat is het motto van Gert-Jan waarop hij zijn masterclass 'Jij hebt Makkelijk Praten' heeft vorm gegeven. Iedereen heeft een verhaal dat de moeite van het vertellen waard is.

In de masterclass gaat hij met deelnemers op ontspannen en vrolijke wijze in op wat zij kunnen vertellen als ze zich bijvoorbeeld eens voor een groep moeten voorstellen.

En als je eenmaal op een podium staat: hoe ga je om met rumoerig publiek, hoe maak je een grapje en wat kan je doen als je niets hebt voorbereid maar wel wat moet zeggen?

Ook deze vragen gaan beantwoord worden.

In een Zoom-bijeenkomst gaan deelnemers met elkaar aan de slag en worden leuke spreekoefeningen gedaan.

Je hebt voor deze masterclass een pen en blocnote nodig, want je gaat allemaal nieuwe ideeën van jezelf krijgen; die wil je graag opschrijven.

Na de masterclass ben je energiek, heb je aan je eigen verhaal gewerkt en is het 'spreken voor vreemden' een stuk makkelijker geworden.

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy.

Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Deelnemers van Werken voor Elkaar kunnen meedoen met korting. In plaats van € 59 betaal je nu slechts € 37,50, inclusief btw en inclusief de handout die je na afloop ontvangt.

Aan de slag met kunstmatige intelligentie (AI)

Masterclass in Utrecht, vrijdag 22 april 2022, 9:00-13:00

Jouw leven wordt dagelijks beïnvloed door kunstmatige intelligentie, of wel Artificial Intelligence (AI) - of je wilt of niet.

Banken maken gebruik van AI om het risicoprofiel van jou als klant in te schatten. Wat jij voor een hotel- en vliegtuigkaartje betaalt, wordt bepaald door AI-gebaseerde modellen die de bezetting voorspellen en daaruit de meest rendabele prijs berekenen. Daarnaast speelt AI een rol bij bijvoorbeeld gezichtsherkenning van jouw smartphone en maakt ook de overheid gebruik van AI-diensten. Grote kans ook dat jij in je werk op enig moment te maken krijgt met de inzet van AI voorspellen.

Goed dus om te snappen hoe dat voorspellen met AI-gebaseerde modellen werkt! En de beste manier om iets te begrijpen, is ermee aan de slag te gaan.

In deze praktische masterclass helpt financieel specialist Sanjin Nabuur je om een écht werkend voorspelmodel op jouw eigen laptop te krijgen dat gebruikmaakt van kunstmatige-intelligentiechnieken.

Sanjin gaat in op de toepassingsmogelijkheden van voorspellende modellen. En hij geeft inzicht in de techniek die wordt gebruikt om een AI-gebaseerd voorspellend model te maken en te gebruiken.

Je gaat in de masterclass gebruik maken van speciale gratis software (freeware). En je moet je eigen laptop meenemen naar de trainingslocatie in Utrecht.

Deze masterclass laat je ontdekken of het voor jou interessant is om je verder te verdiepen in het gebruik van Artificial Intelligence - in je privéleven, als hobby, of in je werk.

Sanjin Nabuurs heeft ruime financiële ervaring als registercontroller en is werkzaam in de bancaire sector. Hij is tevens docent aan het opleidingsinstituut van de Vereniging van Registercontrollers en geeft daar de training Introductie in Predictive Analytics.

Sanjins advies aan jou: "Je bent nooit te oud om innovatieve technieken te leren. Het gaat erom dat je jong van geest bent en dat je nieuwsgierig bent."

Kom in beeld

Meerdaagse online masterclass, maandag 7 en 14 februari 2022 19:30-22:00

Wil jij jouw zichtbaarheid op LinkedIn op een onderscheidende manier vergroten? Zorg dan dat je een persoonlijke videopresentatie plaatst. Met video kun je meer van jezelf laten zien én houd je de aandacht vast.

In deze masterclass helpt Gert-Jan van Büseck je met direct bruikbare tips over je schroom heen om in beeld te komen. Hij neemt je op ontspannen wijze mee door de stappen die nodig zijn om jouw eerste persoonlijke videoclip te maken. Gewoon met spullen die je al hebt.

Ook besteedt hij aandacht aan het maken en plaatsen van de zogeheten LinkedIn Coverstory. Met dit 'bewegend beeld' op je profielpagina genereer je extra aandacht en zichtbaarheid.

Dit is wat je in samenwerking met de andere deelnemers gaat doen:

Sessie 1: Waarom en hoe - maandag 7 februari 2022 19:30-22:00

 • Reden en nut van een persoonlijke videopresentatie

 • Wat heb je nodig? (spoiler: alleen je mobiel, een touwtje en een stuk duct-tape)

 • Basis cameratechniek

 • Wat wil je laten zien en wat laat je zien van jezelf?

Thuiswerk: Aan de slag - tussen de twee sessies

 • Bedenken en schrijven van je clip

 • Opnemen van je clip

 • Basisafwerking

Sessie 2: Zichtbaar online - maandag 14 februari 2022 19:30-22:00

 • Samen bekijken van de gemaakte clips, commentaar en verbeterpunten

 • Omgaan met innerlijke en praktische obstakels

 • Clip op LinkedIn plaatsen en vastzetten op je profiel

Aan het einde van de masterclass heb je geleerd hoe eenvoudig én leuk het is om een persoonlijke videoclip op te nemen en daarmee effectief indruk te maken op LinkedIn.

Je krijgt bovendien:

 • Een hand-out met alles wat je geleerd hebt op een rijtje.

 • Exclusief toegang tot de besloten LinkedIn-groep 'Kom in beeld', waar je ook na afloop elkaar kunt blijven helpen en Gert-Jan om raad kunt vragen.

Gert-Jan van Büseck (gjtalks.nl) is sinds september 2020 actief als 'content creator' op LinkedIn.

Na zijn Camjo II opleiding bij Open Studio zet hij vooral video in om zijn zichtbaarheid te vergroten en zijn kennis te delen met anderen.

In zes maanden tijd verdubbelde hij zijn LinkedIn-netwerk, begon in januari 2021 een wekelijkse videocolumn en was dit jaar al tweemaal gast in een Internationale LinkedIn Live.

Deelnemers over deze masterclass

"De masterclass is echt heel inspirerend."

"Door de tips en tops die de deelnemers en de trainer elkaar geven, kun je zelf verder aan de slag om beter in beeld te komen!"

"Het was een eyeopener voor mij dat het gaat om informatie delen, niet om een wervingsfilmpje."

"Ik vond de originaliteit en persoonlijke benadering van de trainer top."

"Oefening baart kunst is maar weer bewezen bij iedereen. Echt heel leuk!"