Netwerkcafé Utrecht

Dinsdagochtend 17 maart 2020 Netwerkcafé Utrecht: Doorbreek je barrières

DEZE BIJEENKOMST GAAT NIET DOOR VANWEGE HET RIVM ADVIES VAN 12 MAART

Barrières, de één ziet ze als een uitdaging, neemt een aanloop en springt er zo overheen.

De ander ziet ze als een probleem, een obstakel en loopt er liever van weg. Zonde, want daardoor blijf je vaak steken bij het ontwikkelen van je talenten of het vinden van die éne fijne baan.

Behoor jij tot die laatste groep? Netwerkcafé Utrecht besteedt deze maand aandacht aan het doorbreken van persoonlijke barrières. Hoe krijg je meer zelfvertrouwen om te gaan solliciteren, of eindelijk die ene presentatie te durven geven?

Benieuwd naar antwoorden op deze vragen? Geef je dan op voor deze bijeenkomst, laat je inspireren en verrassen door de boeiende workshops en vergroot je netwerk tussendoor!

  • Dinsdagochtend 17 maart 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:15 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestigen.

09:30 - 09:40 Welkom

09:30 - 10:30 Inleiding: Hoe vergroot je je zelfvertrouwen – Ruud van Klooster

Ruud van Klooster was 25 jaar Sales Manager van Heineken Nederland en is sinds 2017 voor zichzelf begonnen in het coachen van individuele personen en teams. Hij zal je laten zien, middels zijn eigen model “vertrouwen is de sleutel naar succes”, hoe hij werkte aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de individuele teamleden.

10:30 – 11:45 Workshops ronde 1

Hoe vergroot je je zelfvertrouwen (Workshop) – Ruud van Klooster

Na de gelijknamige presentatie ga je middels deze workshop zelf aan de slag om te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waar je affiniteit mee hebt, waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Om vervolgens te bepalen hoe je dit in de praktijk gaat inzetten om nog meer zelfvertrouwen te krijgen. Sleutelwoorden zijn hierbij: onzekerheid, doel, keuze, initiatief, prioriteit en zelfvertrouwen.

Weet jij wel echt waarom je wordt afgewezen? Vind je eye-openers en doe er wat aan! – Teamleden van Netwerkcafé Utrecht

"Jij was wel enthousiast, maar wij niet. Ik kreeg de indruk dat jij dit niet echt doorhad”. Deze feedback kreeg ik terug na een sollicitatiegesprek. AI! Ik was vol in twee hele diepe valkuilen gestapt. Valkuil 1: Ik praatte te veel waardoor ik de verbinding miste met mijn gesprekspartner. Valkuil 2 was een verlengstuk van mijn 1e valkuil: Ik was veel te aanbodgericht bezig. Dus meer met het, onbewust, willen 'doordrukken' van mijn product in plaats van dat aan te bieden waar hij behoefte aan heeft.

Feedback is niet altijd leuk om te horen, maar het is wel nodig om te blijven groeien. Wat is de feedback waar jij wat mee moet doen? Is het je gegeven, maar wil je het niet horen? Of is het je gegeven, maar kun je er niets mee? Of krijg je geen goede feedback, zodat je dus ook niet kunt verbeteren? Vind in deze workshop de eye-opener waarop jij struikelt.

Deze workshop wordt geleid door teamleden van Netwerkcafé Utrecht.

De kunst van het kiezen (1) – Lieneke Arts (De Keuzecoach en Kiezen doe je zo)

Je bent het meest gemotiveerd, succesvol en betrokken wanneer je werk doet dat aansluit bij je talenten, waarden en visie. Ben je op zoek naar werk dat echt bij je past en wil je weten hoe je bewuste en duurzame keuzes maakt voor jouw loopbaan? Deze inspirerende interactieve workshop gaat over de kunst van het kiezen. Leer welke ingrediënten nodig zijn om keuzes te maken, hoe het komt dat kiezen soms zo lastig is, wat de valkuilen zijn, maar bovenal hoe je goede keuzes maakt. Breng jouw eigen keuzevraag in, wissel ervaringen uit met andere deelnemers en ga naar huis met meer inzicht en handige tips & tricks die jou helpen bewuste keuzes te maken!

Lieneke Arts is life- & loopbaancoach en helpt je bij het maken van lastige keuzes op het gebied van leven, werk en studie. Ze werkt met de TMA methode die een objectieve, opbouwende en diepgaande analyse mogelijk maakt van je drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden.

Let op: als je deze workshop kiest, schrijf dan ook in op deel 2!

11:45 – 12:00 Pauze

12:00 – 13:15 Workshops ronde 2

De kunst van het kiezen (2) – Lieneke Arts (De Keuzecoach en Kiezen doe je zo)

Zie beschrijving in workshopronde 1. Let op: Deel 2 is een vervolg op het deel voor de pauze. Deelnemers aan deel 2 dienen ook in te schrijven op deel 1!

Levensverhalen (Terugblikken en vooruitkijken in je levensloop) – Johan van der Kooij (Johan van der Kooij)

We hebben allemaal levensverhalen. Als we terugblikken naar onze levenservaringen ontdekken we de route van ons leven. Zijn we geworden wie we wilden worden? In tweetallen kijken we naar onze levensloop van geboorte tot het heden en vertellen de levensverhalen. Wat waren de belangrijke momenten? De kruispunten? Wat was de beleving erbij? Als je op deze manier terugblikt ontdek je de kern van wat je wilt en kunt doen in de komende fase van je leven!

Johan van der Kooij werkte jarenlang in de theaterwereld en raakte gefascineerd door de personages op het podium: de held en heldin, de underdog, koningen, politieagent en boze buurman. Het zijn allemaal delen van onszelf. Hij volgde opleidingen in Karakterstructuren, Transpersoonlijke Psychotherapie en Familieopstellingen.

Speel de GameStorm – Ingrid Bauer (CX-consultancy)

De GameStorm is ontwikkeld om abstracte uitdagingen spelenderwijs te transformeren naar een concrete oplossing en aanpak. De methodiek wordt gebruikt om verandering in gang te zetten en om als organisatie een gezamenlijk doel te bereiken en mensen te motiveren om hetzelfde anders te doen.

De deelnemers worden deelgenoot van hun doel en welke obstakels ze hierbij moeten zien te overwinnen. De spelers definiëren vervolgens zelf hoe de gewenste verandering er uitziet. Waar ga je mee stoppen? Wat ga je juist wel doen? Aan het einde van de workshop heeft iedere deelnemer een concreet actieplan voor zich liggen!

Ingrid Bauer is specialist op het gebied van klantbeleving en verandermanagement. De GameStorm gebruikt zij om in organisaties veranderingen in gang te zetten en mensen te motiveren hetzelfde anders te doen. Zo kunnen organisaties maximale groei realiseren door het leveren van een optimale klantbeleving.

13:15 - Napraten, netwerken en einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 17 maart 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:15 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht