Netwerkcafé Rotterdam

Zo kan het óók

Netwerkcafé Rotterdam / Online, donderdag 24 juni 2021 10:00-12:30

Deze maand bij Netwerkcafé Rotterdam twee ándere manieren om het zoeken naar nieuw werk vorm te geven.

LinkedIn voor mensen die er níet van houden om zichzelf te verkopen.

En de start van een serie meedenkgesprekken waarin we onze gezamenlijke denkkracht en ervaring gaan inzetten om telkens één werkzoeker een stap verder te helpen richting nieuw werk of ondernemerschap.

In verband met de Covid19-beperkingen is Netwerkcafé Rotterdam deze keer nog online. Schrijf je hieronder in voor de activiteiten waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

Webinar, donderdag 24 juni 2021 10:00-11:00

Introverte mensen houden meestal niet van verkopen, zeker niet als het henzelf betreft. Ze delen liever niet te vaak selfies en andere persoonlijke informatie. Ze vragen zich vaak af: wie zit er nu op mijn verhaal te wachten?

LinkedIn-specialist Josine van de Nobelen vindt daarom dat LinkedIn het beste platform is voor introverte mensen om hun netwerk te bouwen. Voor ondernemers om leads te krijgen en daarna klanten, voor werkzoekers om in gesprek te raken bij bedrijven waar zij als werknemer hun expertise te gelde kunnen maken.

In dit webinar neemt Josine je mee in de stappen die jij moet zetten om LinkedIn voor jou te laten werken.

Speciaal als je introvert bent, maar ook bijzonder zinnig als je dat niet bent.

En aan het eind van het webinar snap je ook waarom sexy zo gespeld is als in de titel van deze workshop.

Na afloop van de workshop kun je met Josine een half uur napraten in Zoom.

Rasnetwerker, ondernemersadviseur en online marketeer Josine van de Nobelen (josinevandenobelen.com) begon naar eigen zeggen in het afgelopen pandemiejaar haar leven eindelijk een beetje te snappen. Ze neemt mensen graag mee in haar positiviteit, energie en oplossingsgerichtheid om ook tot zo'n mooi moment in hun leven te komen.

11:00-11:30 Pauze, napraten en netwerken

Tijdens de pauze kun je online in Zoom met elkaar netwerken in breakout rooms. In één room kun je ook napraten met Josine van de Nobelen naar aanleiding van haar webinar.

Online meedenkgesprek, donderdag 24 juni 2021 11:30-12:30

Bij Werken voor Elkaar zijn we ervan overtuigd dat deelnemers elkaar met ervaring, kennis en contacten kunnen helpen op hun zoektocht naar nieuw werk. In een kersverse serie meedenkgesprekken brengen we dat op een bijzondere manier in de praktijk.

Centraal in het meedenkgesprek van vandaag staat Irene van Santen. Zij is een voorbeeld van iemand die ook zonder hogere diploma's succesvol diverse management- en adviesfuncties bekleedde.

Toen ze vorig jaar begon te vermoeden dat haar baan zou verdwijnen, wachtte ze niet af tot het zover was, maar nam ze zelf het roer in handen. Hoe ze dat deed en wat daarna haar ervaringen waren, daarover bevraagt Michiel Keizer haar in het eerste halfuur.

Haar tocht loopt langs vacatures, bellen naar werkgevers, te horen krijgen dat je inmiddels de 122e bent die reageert. En het gaat over netwerken en hoe nódig dat is, maar hoe lástig dat soms valt. En over haar ontdekking dat de meeste Nederlandse werkgevers nog heel traditioneel naar je kijken als je van sector wilt veranderen.

Herkenbaar verhaal? Vast wel. En leerzaam! Maar mooier nog: JIJ kunt actief bijdragen aan de voortzetting van haar verhaal!

In het tweede halfuur kun je namelijk met Irene meedenken over vragen die zij heeft om haar volgende stap naar nieuw werk te kunnen zetten.

Dit meedenkgesprek vindt plaats in Zoom. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Irene van Santen heeft jarenlange werkervaring in sales, delivery, operational and people management, in de ICT-sector. Ze werkte in binnen- en buitenland, bij kleine en bij (hele) grote bedrijven. Ze weet goed wat ze kan betekenen voor een organisatie. Maar ze worstelt nog met haar volgende stap...

Irene gaat in gesprek met Michiel Keizer, teamlid Netwerkcafé Online bij Werken voor Elkaar.

12:30 Einde

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.