Netwerkcafé Rotterdam

Netwerkcafé Rotterdam donderdagochtend 27 februari: Wat wil ik, wat kan ik?

Als je je werk kwijt bent of als je zaak op de fles is gegaan, staat je leven flink op z’n kop. Je moet ineens over een heleboel dingen nadenken waarover je lang niet hebt gedacht, zoals: Wat wil ik nu met mijn leven? Welk werk wil ik doen? Wat kán ik eigenlijk? Wat moet ik doen om daarmee leuk werk te vinden?

Bij Netwerkcafé Rotterdam besteden we deze maand daarom een hele ochtend aan willen, kunnen en… doen!

Lees het programma hieronder en schrijf je snel in voor de workshops.

  • Donderdagochtend 27 februari 2020. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

09:00 - 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Wij zullen je daar een handje bij helpen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 - 10:00 Welkom en inleiding door Kees van der Vlugt

10:00 – 11:15 Workshop ronde 1

Ontdek en benoem je meerwaarde – Sigrid van der Laan (Sigrid van der Laan)

Voor welk probleem ben jij de oplossing? Veel mensen vinden het lastig om hun sterke punten te benoemen zonder in algemeenheden te vervallen. Of zien dit als op de borstklopperij. Toch is het benoemen van waar je goed in bent, essentieel als je op zoek bent naar werk. ‘Waarom zouden wij jou moeten aannemen?’ of ‘Wat is jouw meerwaarde voor ons bedrijf?’ zijn vragen waar je je goed op kunt voorbereiden, zodat je zelfverzekerd overkomt.

In deze workshop neemt Sigrid van der Laan je mee in hoe je in 5 stappen je meerwaarde kunt verwoorden en overtuigend kunt brengen.

Wil jij je pluspunten leren benoemen en daarmee je sollicitatie, persoonlijke presentatie en elevator pitch sterker maken? Meld je dan aan voor deze workshop. Na afloop van de workshop, kun jij haarscherp verwoorden wat jouw succesfactoren zijn en wat je meerwaarde is voor het bedrijf.

Sigrid van der Laan helpt je meer resultaat te halen door je talenten, competenties en persoonlijke stijl beter in te zetten. Haar loopbaanbegeleiding is erop gericht op de juiste werkplek te komen, in de juiste omgeving en met de juiste balans.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Willen is kunnen – Hoe vrijwilligerswerk je helpt naar werk – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Nieuw werk vinden is een baan op zich. Maar dan wel een waar je geen opleiding voor hebt gehad. En vooral ook een eenzame baan, zonder fijne collega’s om mee samen te werken. Best lastig om dan dag in dag uit gemotiveerd te blijven om al die dingen te doen die nodig zijn, ook de dingen die je niet zo gemakkelijk afgaan.

In deze workshop ga je uitvinden dat het doen van vrijwilligerswerk je daarbij gaat helpen. En welk soort vrijwilligerswerk bij jou kan passen.

Misschien ontdek je wel dat je als vrijwilliger bij Werken voor Elkaar een groot deel kunt invullen van jouw behoefte aan enthousiaste collega’s, een gezamenlijke uitdaging en een snelle ontwikkeling van jouw eigen eenentwintigste-eeuwse vaardigheden – de vaardigheden die je nodig hebt om van willen naar kunnen te gaan. En niet toevallig dezelfde vaardigheden die heel veel bedrijven tegenwoordig van hun werknemers verwachten en die je zeker nodig hebt als je als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt.

Erik Lambooy is een van de oprichters van Stichting Werken voor Elkaar, een vrijwilligersinitiatief van en voor vijftigplussers die elkaar op verschillende manieren helpen op weg naar een nieuwe baan of ondernemerschap.

Wat bereik jij met je talent? – Liesbeth Groen en Roos de Haan (Talentcoach)

In deze interactieve workshop ga je onderzoeken wat je talenten zijn en wat je dromen zijn en hoe je deze aan elkaar kunt koppelen.

Roos de Haan en Liesbeth Groen zijn ervaren loopbaantrainers. Ze hebben er veel zin in om met je aan de slag te gaan!

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 27 februari 2020. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.