Netwerkcafé Rotterdam

Donderdag 8 november Theater Zuidplein: Verandering begint bij jezelf!

Vijftigplus en heel veel werkervaring, maar hoe zorg je dat je (weer) aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen? Of wil je een doelgericht LinkedIn-profiel met een super profielfoto. Waar draait het voor jou om in werk? Waar moet een werkomgeving aan voldoen wil jij tot je recht komen? Weet jij wat jouw skills en vaardigheden zijn? Wil jij je succes vergroten? Herken je jezelf hierin?

Kom dan op donderdagochtend 8 november naar de vierde bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Theater Zuidplein. (Zuidplein, Rotterdam)

Je hebt dan keuze uit zes workshops rond het thema: Verandering begint bij jezelf!

Zie programma hieronder.

Donderdagochtend 8 november 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.

Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Het Theater Zuidplein is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (2 min. lopen vanaf metrostation Zuidplein). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Donderdag 8 november Theater Zuidplein: Verandering begint bij jezelf!

09:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Opening en welkom:

Kort welkomstwoord door de organisatoren van Netwerkcafé Rotterdam.

09:35 Inleiding: Frank Schurink, Het gedoe voorbij!

Het is Frank zijn missie om gedoe te normaliseren. Hoe normaler wij gedoe vinden, hoe makkelijker het wordt om gedoe te managen. Bedenk zelf maar wat dat mogelijk zou maken.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Gedoemanagement– Frank Schurink (GedoeManagement)

In deze workshop ga je beter begrijpen wat gedoe is, hoe het bij jou werkten hoe het bij anderen werkt. Je gaat ook ontdekken hoe je meer invloed krijgt op je omgeving door je eigen gedoe te managen. Je leert hoe je de gedoe aan-/uitknop programmeert, hoe je gedoe kunt herkennen, waarom gedoe het leervermogen van je brein zo beperkt. En je leert plezier te hebben met je gedoe, want je hebt het toch, dus waarom niet. Kortom: je leert een basis te leggen voor je toekomstige ontwikkeling, zakelijk en privé.

Stel eisen aan jezelf en je omgeving – Jos Schenk (NewJob)

Wie ben je, waar word je warm van? Waar draait het voor jou om in werk? Waar moet een werkomgeving aan voldoen wil jij tot je recht komen? In deze interactieve sessie gaan we hiermee aan de slag. We verkennen samen welke onderwerpen je aandacht verdienen.

Een doelgericht LinkedIn-profiel – Netwerkcafé Rotterdam

In deze interactieve en zeer praktische workshop gaan we werken aan een doelgericht LinkedIn-profiel. Hoe verbeter je je profiel zodat je gevonden wordt, en zodat het je helpt je persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. Ook krijg je handige tips en handvatten mee om zo nog meer uit je LinkedIn-profiel te halen. En is je profielfoto niet goed, dan kun je tijdens de pauze en/of voor aanvang van het event een nieuwe laten maken.

11:15 – 11.45 Pauze

11.45 – 13.00 Workshops ronde 2

Kijk in de spiegel – Cees Bakker / Ton Vermin (Sollicitatielab)

Hoe zorg je dat je (weer) aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen? In deze workshop laten Cees Bakker en Ton Vermin van SollicitatieLAB je in de spiegel kijken en laten ze je vooral anders in de spiegel kijken.

In deze workshop ga je op zoek naar jouw skills en vaardigheden, die nu veel gevraagd worden op de arbeidsmarkt. Een workshop waarin veel gespiegeld wordt en jij veel leert van jezelf en anderen. Durf jij in deze spiegel te kijken? Schrijf je dan in voor deze workshop!

De kunst van veranderen– Erik Lambooy (WerkenVoorElkaar)

In deze workshop gaan we ontdekken wat veranderen inhoudt en wat we met elkaar allang weten over hoe je dat doet, wat werkt en wat verandering tegenhoudt. Geen college, maar onze gezamenlijke kennis en ervaring aanboren om daarmee ons persoonlijke veranderrecept te verzinnen. En dan aan de slag met de veranderingen die je zelf wilt doormaken of die je wilt dat er om je heen gebeuren. Want veranderen gaat heel erg over een vermoeden hebben waar je naartoe wilt en dan beginnen, zegt Erik, die dat als mede-initiatiefnemer van Werken voor Elkaar uit eigen ervaring weet.

Niet denken, maar doen – Oscar Plomp (Coraz)

Ex-horeca-ondernemer, pedagoog en coach Oscar Plomp ziet dat steeds meer flexibiliteit wordt gevraagd van mensen. Veranderingen gaan in razend tempo. Dat kan je onzeker en twijfelachtig maken. Oscar neemt je mee op reis waarbij je ontdekt wie jij diep van binnen echt bent en wat maakt waar jij voor wilt staan. In deze workshop leer je welke belemmeringen jou aan het twijfelen kunnen maken bij je sollicitaties en hoe je die belemmeringen kunt ombuigen. Na afloop van de workshop heb je helder wat jouw waarde op de arbeidsmarkt is.

13.00 Einde

Netwerkcafé Rotterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden.

Donderdagochtend 8 nobvember 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.

Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.