Netwerkcafé Rotterdam

Netwerkcafé Rotterdam, donderdag 19 december: Samen werken aan oplossingen

Bij Netwerkcafé Rotterdam helpen we elkaar met een volgende stap in ons werkzame leven. Deze maand gaan we in gesprek met Richard Moti, de Rotterdamse wethouder van Werk, inkomen en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), met UWV-manager Angilla van Leeuwaarde en met Edwin Koutstaal, commercieel directeur van het Werkgevers Service Punt Rijnmond (WSPR).

Op 19 december vragen we hun wat hun grootste uitdagingen zijn bij hun streven om vijftigplussers betrokken te houden bij economisch en maatschappelijk leven. Daarmee gaan we vervolgens oplossingen verzinnen die we aan deze overheidsvertegenwoordigers presenteren.

We sluiten de ochtend af met een leerzame workshop met gedoe-deskundige Frank Schurink die ons gaat helpen om het leven lichtvoetig te houden.

  • Donderdagochtend 19 december 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

09:00 - 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Wij zullen je daar een handje bij helpen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 - 09:35 Welkom (Paul Cordfunke van Werken voor elkaar)

09:35 - 10:35 Startpresentaties Samen werken aan oplossingen (Richard MotiAngilla van LeeuwaardeEdwin Koutstaal)

Richard Moti, Angilla van Leeuwaarde en Edwin Koutstaal vertellen hoe zij en hun organisaties zich nu al voor ons inzetten en met welke vragen en knelpunten zij daarbij te maken krijgen.

Richard Moti (PvdA) is de huidige wethouder Werk & Inkomen van de Gemeente Rotterdam. Sinds juli 2018 is hij wethouder Werk en Inkomen. Hij ziet een grote uitdaging voor de stad om meer mensen aan het werk te krijgen en meer mensen uit de bijstand te krijgen. Daarbij wordt hij gedreven door een groot sociaal hart voor Rotterdam.

Angilla van Leeuwaarde was Manager werkzoekenden dienstverlening bij het UWV. Dit de afdeling die allerlei diensten aan werkzoekenden levert zoals de bekende cursus “Succesvol naar werk”. Maar ook adviseren, activeren, motiveren en coachen. Bewuster maken van zichzelf en hun kwaliteiten, tegenslagen te verwerken en hoe zich te presenteren op de arbeidsmarkt. Sinds 1,5 maand is Angilla manager werkgeversdienstverlening WSPR namens UWV.

Edwin Koutstaal is commercieel directeur bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond WSPR). Dit is een samenwerkingsverband tussen het UWV en de gemeente Rotterdam. Het doel van het WSPR is werkzoekende (met een uitkering) te helpen bij het vinden van een baan. Hierbij kan het ook gaan om mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt, die niet op eigen kracht werk kunnen vinden.

10:35 - 11:50 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

10:50 - 12:05 Vervolg Samen werken aan oplossingen

We gaan in groepen oplossingen bedenken voor de vragen die ons door de sprekers bij de start zijn voorgelegd. Die oplossingen presenteren we aan hen en we nodigen hen uit om daarop te reageren.

12:05 – 13:00 Het gedoe en gedoe-management – Frank Schurink (GedoeManagement)

In deze workshop ga je beter begrijpen wat gedoe is, hoe het bij jou werkten hoe het bij anderen werkt. Je gaat ook ontdekken hoe je meer invloed krijgt op je omgeving door je eigen gedoe te managen. Je leert hoe je de gedoe aan-/uitknop programmeert, hoe je gedoe kunt herkennen, waarom gedoe het leervermogen van je brein zo beperkt. En je leert plezier te hebben met je gedoe, want je hebt het toch, dus waarom niet. Kortom: je leert een basis te leggen voor je toekomstige ontwikkeling, zakelijk en privé.

Frank Schurink is initiator van Gedoemanagement. Hij was 10 jaar trainer bij een internationaal trainingsbedrijf over menselijke ontwikkeling en 6 jaar consultant op het gebied van optimale samenwerking tussen internationale bedrijven. Samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Amsterdam heeft hij de eerste Neuromarketing congressen van Nederland bedacht en georganiseerd.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 19 december 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.