Netwerkcafé Rotterdam

Donderdagochtend 29 augustus Netwerkcafé Rotterdam: Pak de regie!

Soms voelt het leven alsof je in een slecht toneelstuk bent beland. Er overkomen je dingen die je niet wilt, je wordt er niet blij van, je weet niet waar het naartoe gaat. Je zou willen dat je zelf de regie over het toneelstuk kunt overnemen.

Herkenbaar? Dan moet je zeker naar deze eerstvolgende aflevering van Netwerkcafé Rotterdam komen. Dan kun je er flink mee aan de slag: regie nemen over je eigen leven, je eigen ontwikkeling, je loopbaan, je eigen toekomstbeeld.

Nieuwsgierig hoe? Lees het programma hieronder en schrijf je snel in voor de workshops.

  • Donderdagochtend 29 augustus 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Klik hier om je direct aan te melden! Er is beperkt plaats, dus vol is vol!

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

09:00 - 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Welkom door Sabrina Schepp

09:35 Inleiding: Regie over je eigen ontwikkeling met Skills Guide – Nigel Smink, Inge Lamberts en Lex van Zalingen (Accenture)

Neem de regie over je eigen ontwikkeling met het nieuwe online test- en leerplatform Skills Guide, waar jij als lid van de Werken voor Elkaar community gratis gebruik van kunt maken. In deze inleiding vertellen Nigel, Inge en Lex over de mogelijkheden die het platform biedt om je zelfvertrouwen en ervaring te vergroten en om je vaardigheden te ontwikkelen in de richting waar je naartoe wilt. Inge, Nigel en Lex zijn bij Accenture betrokken bij de ontwikkeling van het platform.

10:00 - 11:15 Workshops ronde 1

Samen kom je verder - Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Netwerkcafé Rotterdam had op 27 juni als thema ‘De kracht van verbinding’. Uitgaande van het feit dat je tijdens je zoektocht naar nieuw werk het meeste mist: collega’s, mensen die met je meedenken en die je helpen en uitdagen. 80 deelnemers gingen daarmee aan de slag en maakten afspraken met elkaar.

Nu gaan we daarop verder. We verzamelen de ervaringen van de afspraken en we gaan de onderlinge verbinding versterken. Zodat we samen verder komen om nieuwe dingen te verkennen en te doen. Dingen die superbelangrijk zijn om leuk nieuw werk te vinden, maar waar je in je eentje niet zo gemakkelijk toe komt.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

Zelfvertrouwen door improvisatie – Richard Nijboer (De Grimeshop)

Anders kijken, anders denken. Wat gebeurt er als je met je toetje begint? Ja, daar heb je vast nog nooit over nagedacht!? En zo zal Richard je nog over meer laten nadenken. “Heb ik er eigenlijk baat bij om de dingen alsmaar gewoon aan te nemen zoals ze zijn?” Middels speloefeningen zal Richard je uitdagen om nieuwe patronen en mogelijkheden te ontdekken.

Richard Nijboer straalt een en al positiviteit en gezelligheid uit. Hoe kan het ook anders als je blij bent met je leven als ontdekkingsreiziger, levensgenieter, creatieveling en inspirator. Hij deelt zijn kennis graag met zijn medemens dus ook met jou!

Leer de taal van je lichaam – Herman Klapdoor en Ordesia Dahl (ww@work)

Hoe vaak hoor je niet “er is geen tweede kans voor een eerste indruk!”. Dus besteden we voor een sollicitatiegesprek extra aandacht aan onze kleding en gaan sommigen naar de kapper. Maar wist je dat je ook onbewust een indruk geeft door jouw lichaamstaal?!

Wat ga je leren? Veel mensen zijn zich niet bewust van wat je met lichaamstaal kunt uitstralen, wat zegt welke houding? Door te observeren en te spiegelen, leer je wat jouw lichaam vertelt aan de ander.

Wat heb je hieraan? Ordesia Dahl en Herman Klapdoor van ww@work geven je handvatten om je bewust te worden van lichaamstaal en om deze te beïnvloeden. Als je weet hoe jij nog beter met je lichaamstaal kunt communiceren, voel je je zelfverzekerder en kan je een sterke indruk achter laten.

11:15 - 11:45 Pauze

11:45 - 13:00 Workshops ronde 2

De kracht van beeld – Wilma Kun (Werken voor Elkaar)

Beelden waren het eerste communicatiesysteem van de mens. Pas daarna werden de letters gemaakt zoals we die nu kennen. Tegenwoordig worden beelden steeds vaker gebruikt om ideeën, gevoelens en ervaringen te delen.

In deze workshop ga je samen met Wilma Kun zelf een beeldende collage creëren over jezelf, wat je wilt, wat je belangrijk vindt in het leven. Dat gaat je helpen om met enthousiasme en energie je toekomst vorm te geven.

Wilma is beeldend kunstenaar en vrijwilliger bij Werken voor Elkaar, regioteam Rotterdam.

Van Cuyp naar Kerk: ontdek je eigen wijze - Ben Brugman

In deze workshop gaat Ben je uitdagen om de voorspelbaarheid achter je te laten. Je gesprekspartner put uit eigen ervaring en ervaringen van anderen. Laat jij je uitdagen door hem? Een kletsende marktkoopman die door zijn babbel een gevarieerd arbeidshistorie heeft en levenservaringen verwelkomt als cadeaus.

Het gaat over bewust kansen zien, bewust kansen pakken, bewust kansen verprutsen. Genieten van wat je doet, ophouden met doen wat nog niet werkt, gaan doen wat wel werkt. En ook gaan doen wat je nog niet gedaan hebt. Het lef hebben om naar anderen te luisteren. Om samen te brainstormen. Met uiteindelijk de overtuiging van je eigen wijsheid.

Ben Brugman komt van oorsprong uit de detailhandel. Nu is hij op zijn eigen wijze kunstzinnig en dynamisch coach, werkbegeleider, zorgconsulent. Wanneer je hem ontmoet, krijg je zijn mening, passie, gedachten voluit. Prettig confronterend en altijd oprecht geeft hij je een positief gezichtspunt op je mogelijkheden.

Zelfvertrouwen door improvisatie – Richard Nijboer (De Grimeshop)

Dit is een herhaling van de workshop in rond 1.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 29 augustus 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Klik hier om je direct aan te melden! Er is beperkt plaats, dus vol is vol!

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.