Netwerkcafé Rotterdam

Netwerkcafé Rotterdam, donderdagmiddag 23 januari 2020: Maak je voornemens waar!

Een nieuw jaar en dus nieuwe kansen. In deze bijeenkomst gaan we je helpen je kansen te vergroten. Ondermeer door je te helpen bij een werkgever aan tafel te komen. Of je te helpen je voornemens waar te maken door je te laten zien hoe je daadwerkelijk kunt gaan doen wat je wilt. En hoe je een krachtig verhaal neerzet, dat ook iets persoonlijks van jou laat zien.

Lees het programma hieronder en schrijf je snel in voor de workshops.

  • Donderdagmiddag 23 januari 2020. Inloop vanaf 14:00, start 14:30, einde 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

14:00 - 14:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Wij zullen je daar een handje bij helpen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

14:30 - 15:45 Workshops ronde 1

Hoe voer ik een netwerkgesprek om te zorgen dat ik aan tafel kom bij een werkgever? – Hanneke Dijkman

Hanneke Dijkman, schrijfster van Een 10 voor werkgeluk in vier stappen, gaat in deze workshop met name in op de mindset die je nodig hebt om aan tafel te komen bij een werkgever én een goed gesprek te voeren.

Hanneke Dijkman is econoom, coach, zenleraar en schrijfster

Ontdek jouw eigen verhaal – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

"Vertel eens iets over jezelf", dat is wel zo'n beetje de meest gestelde vraag tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek. Hoe vaak antwoord jij op zo'n vraag met een verhaal over je vorige werk of een opsomming van je kwaliteiten en ervaring? Maar de vraagsteller wil eigenlijk weten wie je bént, niet wat je kunt. De vraag is een uitnodiging om te laten zien dat jij een leuke nieuwe collega kunt zijn, of dat jij iemand bent waar hij zich via zijn netwerk wel voor wil inzetten.

In deze workshop ga je ontdekken hoe je een krachtig verhaal kunt neerzetten dat echt iets persoonlijks van jou laat zien. Iedereen, ook jij, heeft die verhalen al in zijn hoofd. Het gaat erom om ze tevoorschijn te halen. Dat ga je doen in deze workshop. En je ontdekt ook hoe je dit soort verhalen altijd kunt inzetten in netwerkgesprekken en bij sollicitaties, in je CV en bij je LinkedIn-profiel.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en ervaringsdeskundige in het ontdekken van zijn eigen verhalen.

15:45 - 16:00 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

16:00 - 17:15 Workshop ronde 2

Van willen naar doen – Jay Borger (Neuro Habits)

Goede voornemens? Als jij weet wat je anders wilt, weet Jay Borger als biopsycholoog hoe je dat moet doen. Of het nu gaat om minder stressen, productiever werken of gezonder leven. Ook jij hebt vast iets dat je wél wilt, maar níet doet. Of niet volhoudt. Herkenbaar? Jay leertje over hoe de wetenschap je kan helpen met het volhouden van je goede voornemens.

Jay is afgestudeerd in de psychobiologie, gezondheidswetenschappen en cognitieve psychologie. Tijdens zijn studies heeft hij altijd gezocht naar de praktische invulling van wetenschap. Zijn passie ligt dan ook in het vertalen van kennis vanuit de wetenschap naar de maatschappij.

17:15 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagmiddag 23 januari 2020. Inloop vanaf 14:00, start 14:30, einde 17:15 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.