Netwerkcafé Rotterdam

Donderdagochtend 31 oktober 2019 Netwerkcafé Rotterdam: Lef!

“Leven is het meervoud van Lef”, is een uitspraak van Loesje. Lef en leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook nieuw werk vinden vraagt elke dag weer om lef. Lef om kwetsbaar te zijn, lef om teleurstellingen te incasseren, lef om nieuwe gewoonten te ontwikkelen.

Als jij ook wel een beetje meer lef kunt gebruiken, of als je wil weten hoe je jouw lef beter kunt inzetten, kom dan naar op 31 oktober naar Netwerkcafé Rotterdam.

Lees het programma hieronder en schrijf je snel in voor de workshops.

  • Donderdagochtend 31 oktober 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

09:00 - 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Wij zullen je hierbij een handje helpen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Inleiding door Kees van der Vlugt

Kees van der Vlugt is een van de vrijwilligers van Werken voor Elkaar die deze maand Netwerkcafé Rotterdam organiseren. Hij vertelt vanuit zijn eigen ervaring over het aanspreken van lef en geloof in jezelf om gemotiveerd te blijven bij de zoektocht naar nieuw werk.

10:00 – 11:15 Workshop ronde 1

‘Hoofd, Hart én Ballen’ – Andre Oomen (O2-men)

Zelfvertrouwen en motivatie zijn belangrijk bij het vinden van passend werk. Hoe blijf je in jezelf geloven als elke keer net niet lukt? Hoe blijf je gemotiveerd?

André is ervan overtuigd dat bij alle mensen die hun werkzaamheden met voldoening uitvoeren de samenhang tussen Rede (hoofd), Liefde (hart) én Lef (ballen) optimaal is, waardoor het eigen talent in de hoogste versnelling komt.

Dat is de basis voor de beproefde ‘Ketting-Theorie’: ‘bij eenieder wordt zelfvertrouwen, zoals een ketting, aangedreven door de tandwielen: ‘Hoofd, Hart én Ballen’.

Speciaal om de ketting d’r op te houden heeft André een unieke workshop ontwikkeld waarin alle deelnemers zelf aan de slag gaan om hun eigen rede, liefde én lef met elkaar in verbinding te brengen én te houden.

André Oomen liep zelf ooit vast in zijn werk en ontwikkelde als tegenreactie zijn eigen, inmiddels beproefde vitaliseringsprogramma. Door zijn unieke aanpak kwam zijn zelfvertrouwen weer op gang, waardoor hij zichzelf, zijn gezin en zijn leven weer positief in beweging heeft gezet.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshop ronde 2

In 1-2-3 stappen naar een succesvol netwerkgesprek – Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch? Zo is je netwerk schijnbaar gegroeid. Maar gaat het ook iets opleveren?

Tijdens deze workshop onderzoek je met Gert-Jan eerst wat netwerken inhoudt. En daarna ga je met de andere deelnemers actief aan de slag.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

Tijdens zijn tientallen jaren in account- en salesmanagement, met functies bij gerenommeerde bedrijven, leerde Gert-Jan van Büseck het belang van netwerken. Een proces dat nooit stopt, want na de eerste kennismaking begint het echte werk pas.

Met groot enthousiasme en een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 31 oktober 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.