Netwerkcafé Rotterdam

Donderdagochtend 28 november Netwerkcafé Rotterdam: Laat je zien!

Daar zit je dan, zonder werk. Om bij een nieuwe werkgever aan tafel te komen, moet je vooral gaan netwerken. Volgens cijfers van het UWV worden 75% van de vacatures vervuld via netwerken, slechts 25% via advertenties. Netwerken betekent: jezelf laten zien. Ook werkgevers willen trouwens meer van je zien dan alleen een motivatiebrief en een CV.

Op 28 november 2019 willen we je bij Netwerkcafé Rotterdam inspireren om jezelf van meer kanten te tonen en misschien zelfs nieuwe kanten van jezelf te ontdekken.

Lees het programma hieronder en schrijf je snel in voor de workshops.

  • Donderdagochtend 28 november 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

09:00 - 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Wij zullen je daar een handje bij helpen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Inleiding door Paul Cordfunke

Netwerkcafé Rotterdam is een omgeving waar je kunt netwerken en veilig kunt oefenen om jezelf te laten zien. Paul deelt in deze inleiding als voorbeeld enkele verhalen en beelden van zichzelf die laten zien wie hij is en waar hij naar toe wil.

Paul Cordfunke helpt als vrijwilliger bij Werken voor Elkaar mee om Netwerkcafé Rotterdam te organiseren. Hij is een ervaren manager die gemotiveerd wordt door persoonlijke groei en de groei van de mensen waarmee hij samenwerkt. Hij is ook een bevlogen amateurfotograaf.

10:00 - 11:15 Workshop ronde 1

De kracht van jouw verhaal - Nicole Klerkx

Mensen zijn dol op verhalen. Daarom lezen we boeken en luisteren we geboeid naar goede vertellers. Met storytelling blaas je leven in je netwerkgesprek, sollicitatie, idee of presentatie. Verhalen zijn namelijk een ideale manier om contacten te maken, mensen te raken en te verleiden. In deze workshop gaat Nicole samen met jou aan de slag met de kracht van storytelling, ofwel met de kracht van jouw verhaal.

Nicole Klerkx is altijd bezig met verbeteren. Haar kracht zit in het verder helpen van mensen door naar ze te luisteren en aan te voelen wat ze nodig hebben. Zij wil interactie aangaan en het voor iedereen begrijpelijk en daardoor toepasbaar te maken.

Maak een video van je verhaal – Peter Evergaars

Presentatie maken via een videoclip van jezelf. Hoe doe je dat in je eentje? Best wel eng… Samen met Peter maak je in groepjes van 4 video’s van elkaar, helpt elkaar net zo lang tot de perfecte presentatie daar is. Vandaag ga je aan de slag! Neem dus je smartphone mee en pen en papier.

Hoewel opgeleid als laborant ligt het hart van Peter in het Theater. Hij is dan ook jaren verbonden geweest aan het Hofplein Theater. Daarop is dan ook zijn passie voor film en video tot volle wasdom gekomen.

11:15 - 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 - 13:00 Workshop ronde 2

In veel situaties, ook bij werk zoeken, is het belangrijk dat je laat zien wie je bent, wat jou jou maakt. Maar weten we dat echt? Soms hebben we een beeld van onszelf dat helemaal niet (meer) klopt, of dat eigenlijk niet onze essentie vat. Jojanneke gaat op een speelse manier aan de slag met de vraag 'Wie ben ik?', om een beginnetje te maken met jezelf op een andere manier te bekijken... EN te presenteren.

Jojanneke Kleinenberg is momenteel coördinator van Werkestafette Utrecht. Ze heeft regelmatig trainingen gegeven, voor haar eigen improvisatietheatergroep, maar ook aan werkzoekenden.

Jojanneke maakt zich ook hard voor gelijke maatschappelijke kansen voor jongeren met een migratie- of vluchtelingenachtergrond.

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in één uur jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen! Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar.

De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 28 november 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.