Netwerkcafé Rotterdam

Kom in beweging

Netwerkcafé Rotterdam / Live + Online, donderdag 27 mei 2021 9:30-13:00

Als je je werk kwijt bent geraakt of je voelt je niet lekker in je bestaande werk, dan wordt het tijd om in beweging te komen: uitvinden wat je wilt en kunt, concreet maken en dan kansen gaan creëren voor jezelf, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te gaan doen waar je energie van krijgt, waar je netwerk van groeit en waar je ervaring opdoet.

Deze maand reiken we jou bij Netwerkcafé Rotterdam twee mogelijkheden aan om in beweging te komen, waarvan een zelfs letterlijk, met je benen in jouw favoriete stukje buitennatuur!

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Rotterdam deze keer deels online, deels live + online. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je hieronder snel in voor de activiteiten waar jij in bent geïnteresseerd.

Programma

Wandeling met online begeleiding, donderdag 27 mei 2021 9:30-11:30

Heb jij wel eens een vaag of onrustig gevoel omdat je niet lekker in je vel zit? Of omdat je niet helemaal weet wat je wilt en kunt, of welk werk je wilt gaan doen?

Ellemieke Hop Jansen nodigt je uit voor een lekkere wandeling waarin je leert je hoe je dat vage gevoel aan kunt pakken.

Je wandelt niet alleen, maar met gelijkgestemden. Je gaat elkaar versterken en helpen door ervaringen te delen. Zowel de succesvolle als die welke je liever niet had gehad, maar waar je wel veel van hebt geleerd!

Iedere deelnemer wandelt in zijn eigen park of natuurlijke omgeving waarin jij je lekker voelt. Begeleiding en onderling contact gaan via Whatsapp messaging en Whatsapp bellen.

Door ontspanning en concrete oefeningen in de natuur ontdek je wat voor jou belangrijk is op jouw pad naar jouw gewenst toekomst.

Op het einde van de wandeling ben je ontspannen, heb je een goed gevoel. Je staat bewust in het hier en nu. Daardoor ben je beter in staat om te werken aan je gewenste toekomst. En je hebt een persoonlijk doel waar je direct mee aan de slag kunt. Bovendien heb je geleerd hoe je je kunt ontspannen, zodat je ook na deze wandeling zelf in het hier en nu kunt blijven.

Let op: Als je je inschrijft, voegen we je toe aan een Whatsapp-groep speciaal voor deze wandelcoaching. Via Whatsapp krijg je instructies vooraf en begeleiding tijdens de wandeling. Na afloop wordt de groep weer opgeheven.

Ellemieke Hop Jansen (EHJ Coaching) is wandelcoach en ervaringsdeskundige. Ze helpt mensen om vanuit de chaos in je hoofd een overzichtelijk en nieuw beeld voor de toekomst te maken. Dit doet ze door gebruik te maken van de natuur, ontspanningsoefeningen, reflectie en humor.

Online workshop, donderdag 27 mei 2021 11:30-13:00

Je als vrijwilliger inzetten voor een doel waar je hart ligt, geeft plezier en energie. Precies dat wat je nodig hebt bij je zoektocht naar werk of bij het zetten van de stap naar ondernemerschap. Het zet je in beweging!

Door uit te gaan van je eigen behoeften zorg je ervoor dat je het vrijwilligerswerk gaat doen dat bij je past. Of - als je al actief bent - dat je je er bewuster van wordt hoe deze activiteit je kan helpen bij het vinden van betaald werk.

Eri Schoemaker heeft in haar leven betaald werk steeds gecombineerd met allerlei soorten vrijwilligersactiviteiten. In deze workshop vertelt zij aan de hand van een paar voorbeelden wat de aanleiding was om zo’n activiteit op te pakken en wat het haar heeft gebracht in haar leven en loopbaan.

Vervolgens kun jij zelf ontdekken welk vrijwilligerswerk jóu kan helpen om verandering teweeg te brengen in de levens van anderen én in je eigen leven.

Sleutelwoorden van Eri’s workshop zijn: leren, passie, waarden en plezier.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Let op: Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) heeft jarenlange ervaring als juridisch adviseur en als manager. Tegenwoordig schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.