Netwerkcafé Rotterdam

Donderdagochtend 26 september Netwerkcafé Rotterdam: Free your mind!

“Doe mij maar een baan. Liefst vanaf aanstaande maandag.” Een begrijpelijke verzuchting. Je leest dat werkgevers zitten te springen om mensen, maar jou lukt het niet om daarvan te profiteren. Je zit vast met jouw ideeën en je manier van werk zoeken.

“Free your mind!” zeggen wij dan. Maak ruimte voor nieuwe ideeën, een nieuwe aanpak, een nieuw verhaal over jezelf. En ga daarmee doelgericht aan de slag!

Bij Netwerkcafé Rotterdam bieden we je daarvoor op 26 september een inspirerende inleiding en drie praktische workshops.

Lees het programma hieronder en meld je snel aan voor de workshops.

  • Donderdagochtend 26 september 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam, 1 minuut lopen van Rotterdam CS

Programma

09:00 - 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Wij zullen je daar een handje bij helpen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Welkom door Sebastiaan Bonte

09:35 Inleiding: Aan wie ligt het nu eigenlijk? – Arthur Wensveen (FairSterk)

Er is sprake van een gespannen arbeidsmarkt. Toch hebben veel oudere werkzoekenden grote moeite met het vinden van een (nieuwe) baan. Aan wie ligt dit nu eigenlijk? Arbeidsmarktspecialist Arthur Wensveen gaat in op de werkelijk situatie van de arbeidsmarkt en wat er gebeurt bij bedrijven als ze mensen zoeken.

10:00 - 11:15 Workshops ronde 1

Presenteer jezelf op social media met een video! – Arthur Wensveen- (Fairsterk)

In deze workshop legt Arthur de kracht van sociale media uit. Hoe kan dit jouw beeld versterken? Welke middelen heb je hierbij? Arthur gaat in op het maken van een eigen video. Hier wordt ook mee geoefend. Dus neem je mobiel mee, maar ook een notitiebladje!

Arthur Wensveen is een jonge enthousiaste Rotterdamse ondernemer en directeur van FairSterk, een bureau voor recruitment, marketing en arbeidsmarktcommunicatie. Hij werkt samen met bedrijven om hun sollicitatieproces te optimaliseren. Daardoor kent hij zowel de behoefte van de sollicitant als van de werkgever.

Sparkling Pitch – Bernadette Vrijling (Aserto)

Ben jij iemand die best eens wat nieuws wil doen om je kansen en mogelijkheden te vergroten? Wil jij duidelijk maken wat jou van anderen onderscheidt als mens en werknemer? Dan is deze workshop ‘sparkling pitch’ voor jou.

Je gaat leren hoe je een kort en aansprekend persoonlijk verhaal vertelt waarmee jij echt zichtbaar wordt en waardoor werkgever jóu makkelijk vinden. Bernadette helpt je eerst om te komen tot wat jou onderscheidend maakt en helpt je vervolgens hoe je dat in jouw verhaal, je ‘pitch’ kunt verwerken.

Bernadette Vrijling traint al jaren ondernemers als werkzoekenden om onderscheidend in beeld te komen. Je kent haar misschien al van de UWV inspiratiedagen. Ze begeleidt eigenwijze mensen die hun eigen wijze weg willen onderzoeken in een wereld die wel vraagt om authenticiteit, maar hier niet altijd de ruimte voor geeft.

Hoe kom je met NLP sneller aan een baan? – Bernard Elshout (Kabergroep)

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) is een methodiek om positieve veranderingen in je leven te leren bewerkstelligen. Bernard Elshout is daarin gespecialiseerd. Hij legt uit wat NLP is en hoe je dit kan gebruiken om op een andere manier te kijken naar jezelf.

Waar gaat het je echt om? En hoe kun dit inzicht gebruiken bij het zoeken van een nieuwe baan. Laat je inspireren door Bernard om zichtbaar zijn, telkens je strategie aan te passen en ook eens dingen uit te proberen die je in ’t begin misschien een beetje ongemakkelijk vindt.

Bernard Elshout is master-trainer NLP en oprichter van een trainingsbureau dat mensen inzicht geeft in waar het voor hen écht om gaat. Bernard vindt het heerlijk om mensen te inspireren en in hun kracht te zetten. Trainen en coachen is zijn passie. Zijn motto: door training in balans.

11:15 - 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone LinkedIn mee.

11:45 - 13:00 Workshops ronde 2

Hoe kom je met NLP sneller aan een baan? – Bernard Elshout (Kabergroep)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Sparkling Pitch – Bernadette Vrijling (Aserto)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 26 september 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
  • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
  • Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.