Netwerkcafé Rotterdam

Donderdag 6 december Theater Zuidplein: Vol verwachting...

Vijftigplus, heel veel werkervaring, maar wat verwacht je van het leven nu je later groot bent? Wat zijn zin en onzin van werkgeluk? Wat zijn jouw drijfveren en hoe vind je een baan die daarop aansluit? Gesprekken met anderen zijn een belangrijk middel bij jouw zoektocht naar leuk werk en levensvervulling, maar zeg eens eerlijk: ben jij je wel bewust van de signalen die jij uitzendt en ontvangt in die gesprekken? En als 't even tegenzit, hoe ga je dan beter om met stress en tegenslagen?

Herkenbare vragen? Je komt dichter bij antwoorden op donderdagochtend 6 december tijdens de vijfde bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Theater Zuidplein. Je hebt dan keuze uit zes workshops rond het thema: Vol verwachting...

Donderdagochtend 6 december 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.

Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Het Theater Zuidplein is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (2 min. lopen vanaf metrostation Zuidplein). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma donderdag 6 december Theater Zuidplein: Vol verwachting...

09:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Opening en welkom - Netwerkcafé Rotterdam

09:35 Inleiding: Gefeliciteerd met je ontslag🤔 - Frank Serraarens

Frank Serraarens weet dat mensen van welke leeftijd ook, een enorme kracht hebben om hun levenssituatie te veranderen. “Zonder jou kan niets gebeuren. Met jou wel.” Zonder de soms moeilijke en enorm pijnlijke omstandigheden te ontkennen, gelooft Frank dat ieder mens veel in eigen hand heeft. Frank (Rotterdam 1964) raakte op jonge leeftijd al gefascineerd hoe mensen in de meest verschrikkelijke omstandigheden, zoals in de Tweede Wereldoorlog, konden overleven en daarna met een optimistische veerkracht een nieuw en zinvol leven begonnen. Frank werkte jaren als manager en coach bij Gouden Gids, maar na enkele persoonlijke verlieservaringen begon hij vijftien jaar geleden zijn eigen praktijk om mensen te helpen op eigen kracht “dingen voor elkaar te krijgen.”

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Maak je POINT! – Frank Serraarens

In de workshop “Maak je POINT!” krijg je inzicht in wie je bent, wat je werkelijk wil, waar je voor staat en voor gaat. Frank Serraarens geeft je handreikingen om “dingen voor elkaar te krijgen.” Samen met een mede-deelnemer ga je in de actiemodus met jouw eigen uitdaging.

Op zoek naar een baan? Begin bij je Waarom! – Freek Zilvold & Marius van Vlijmen (zilvold.com)

Aan de hand van inspirerende voorbeelden en energieke oefeningen helpen Freek en Mariuse jou helpen om jouw persoonlijke drijfveren, je Waarom, te ontdekken. Zodat je beter je droombaan kunt vinden, kiezen en maken.

Weet wie jij bent en hoe de ander reageert - Fransje Sollewijn Gelpke

Door de vele opleidingen die Fransje in binnen- en buitenland volgde, begrijpt ze beter waarom mensen zich in hun werkomgeving gedragen zoals ze doen. Hoe hun gedrag aan verandering onderhevig is onder druk en tegenslag. En hoe een antwoord vaak een andere reactie geeft dan verwacht. Waarom loopt iemand uit de pas met zijn werkomgeving, waarom draait een team niet goed? Ieder mens, iedere afdeling ieder bedrijf heeft zijn eigen-aardigheden en eigen-wijsheid. In deze workshop leer je van Fransje Sollewijn Gelpke hoe en waarom mensen verschillend reageren, jijzelf in begrepen. Dat gaat je helpen om daarmee om te gaan. En ook met met stress en tegenslag.

11:15 – 11.45 Pauze & netwerken

11.45 – 13.00 Workshops ronde 2

Ik zie, ik zie wat jij niet hoort! – Nicole Klerkx & Ronald Le Clercq

Ben jij je bewust van de signalen die je uitzendt en ontvangt tijdens gesprekken? In deze luchtige, niet-wetenschappelijke workshop maken wij op een ludieke en interactieve manier herkenbaar hoe je (non)-verbaal effectief kunt communiceren en waar je op kunt letten tijdens gesprekken. Een workshop met een knipoog, maar ook met zorgvuldigheid en een frisse blik. Door mensen op een doeltreffende manier te prikkelen, werken we samen aan bewustwording en vooruitgang.

Met opgestroopte mouwen solliciteren, vier stappen naar werkvindgeluk - Hanneke Dijkman (Een 10 voor werkgeluk)

Werk vinden gaat per definitie met vallen en opstaan. Hoeveel enthousiasme en daadkracht je ook hebt, je loopt op enig moment aan tegen afwijzingen, onbegrip, lange procedures. En: laten we er geen doekjes om winden, je loopt ook tegen jezelf aan. Leren omgaan met de ups en downs van je eigen enthousiasme en daadkracht is misschien nog wel de grootste uitdaging. In deze workshop leer je de vier stappen naar werkvindgeluk, waarvan je er in ieder geval één leert toepassen: doelen stellen én genieten van het pad ernaar toe.

Werkgeluk onzin, of de moeite waard? – Marieke Brands (Loopbaanzaken)

Korte introductie van de zin en onzin van werkgeluk. Gaat het alleen om ‘een baan’, of om ‘een baan die bij je past’? En wat is dat dan? Hoe hangt dat samen met werkgeluk? En hoe helpt kennis over jezelf en over jouw eigen werkgeluk je bij het krijgen van werk?Onderwerpen die aan bod komen: kwaliteiten en waarden, zelfkennis, zelfsabotage en persoonlijk leiderschap.Informatieoverdracht afgewisseld met diverse korte oefeningen waardoor deelnemers niet alleen naar huis gaan met enkele eerste inzichten ten aanzien van de maakbaarheid van hun eigen werkgeluk maar ook met de motivatie om daarmee aan de slag te gaan.

13.00 Einde

Netwerkcafé Rotterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden.

Donderdagochtend 6 december 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.

Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.