Netwerkcafé Rotterdam

Donderdag 11 oktober Theater Zuidplein: Vind jouw weg naar werk

Heel veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk: hoe pak je dat aan en wat zoek je in je volgende werk? Wat is je ideale werkgever en waar moet je werkomgeving aan voldoen zodat jij tot je recht komt? En hoe zet je LinkedIn in om je gedroomde werk te vinden?

Heb jij nog geen antwoord op deze belangrijke vragen, kom dan op donderdagochtend 11 oktober naar de derde bijeenkomst van Netwerkcafé Rotterdam in Theater Zuidplein in Rotterdam-Zuid. De bijeenkomst gaat over Vind jouw weg naar werk!

Zie programma hieronder.

Donderdagochtend 11 oktober 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.

Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Het Theater Zuidplein is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (2 min. lopen vanaf metrostation Zuidplein). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Donderdag 11 oktober Theater Zuidplein: Vind jouw weg naar werk

09:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Opening en welkom: Ilse de Wilde

Dagopening en welkom door Ilse de WIlde, presentatrice en verslaggeefster van RTL4, WOS en TV West.

09:35 Inleiding: Nicole Klerkx

Nicole Klerkx neemt je mee in een inspirerend verhaal over hoe zij van haar eigen zoektocht naar nieuw werk in de afgelopen twee jaar een succes heeft gemaakt.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Leef een baanzinnig leven (Deel 1) – Raymond Gruijs (baanzinnig.nl)

Let op: de workshop van Raymond Gruis beslaat twee rondes, geef je in beide rondes hiervoor op als je deze workshop wilt volgen.

Leef een baanzinnig leven en leer baanzinnig solliciteren. Raymond Gruijs helpt positief ingestelde mensen om hun dromen te realiseren. In deze workshop, leert hij jou om dat te doen wat je het liefste doet in een omgeving die bij je past. Aan het einde van de workshop weet je hoe je een werkgever voor jou kunt interesseren, hoe je zelf werk kunt creëren en hoe je meer invloed je op je eigen situatie kunt krijgen.

Onderweg naar werk waar je gelukkig van wordt – Reina Janssen (janssencoaching.nl)

Wie ben je, waar word je warm van? Waar draait het voor jou om in werk? Waar moet een werkomgeving aan voldoen wil jij tot je recht komen? In deze interactieve sessie gaan we hiermee aan de slag. We verkennen samen welke onderwerpen je aandacht verdienen.

Een doelgericht LinkedIn-profiel – Netwerkcafé Rotterdam

In deze interactieve en zeer praktische workshop gaan we werken aan een doelgericht LinkedIn-profiel. Hoe verbeter je je profiel zodat je gevonden wordt, en zodat het je helpt je persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. Ook krijg je handige tips en handvatten mee om zo nog meer uit je LinkedIn-profiel te halen. Bijzonder aanbod: is je profielfoto niet goed, dan kun je tijdens de workshop een nieuwe profielfoto laten maken.

11:15 – 11.45 Pauze

11.45 – 13.00 Workshops ronde 2

Leef een baanzinnig leven (Deel 2) – Raymond Gruijs (baanzinnig.nl)

Let op: dit is de voortzetting van de workshop uit ronde 1. Dit tweede deel kun je alleen volgen als je ook het eerste deel van zijn Raymonds workshop hebt gevolgd.

Jouw unieke weg geeft kleur aan je werk – Geertrui Mestdag

Aan de hand van een aantal vragen en oefeningen onderzoekt Geertrui met jullie hoe je hier en nu staat in je zoektocht naar werk, en wat voor jou daarbij van essentieel belang is. Aan het eind van de workshop heb je meer zicht op waar het voor jou écht om gaat en door waar jouw eigen kracht ligt en wat je volgende stap moet zijn.

Netwerken met LinkedIn – Netwerkcafé Rotterdam

Wist je dat meer dan 70% van de vijftigplussers die nieuw werk heeft gevonden, dat deed via netwerken. LinkedIn biedt unieke mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en zo je kans te vergroten op het vinden van werk of opdrachten. In deze workshop krijg je te zien hoe je met nieuwe mensen linkt, hoe je meer en betere vacatures te zien krijgt en hoe je bedrijven en groepen kunt volgen. Een workshop waarin we theorie afgewisseld met praktische voorbeelden.

13.00 Einde

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden.

Donderdagochtend 11 oktober 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.

Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf metro- of bushalte Zuidplein is het 2 à 3 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.