Netwerkcafé Rotterdam

Donderdag 11 april Theater Zuidplein: Ontdek je kansen

Het is niet alleen belangrijk dat je optimaal bent voorbereid op je nieuwe baan, maar ook dat je weet van welke mogelijkheden je gebruik kunt maken, wie je erbij kan helpen en hoe je jezelf de beste (uitgangs)positie kunt geven.

Bij Netwerkcafé Rotterdam krijg je daarvoor inspiratie en praktische hulp in een prikkelende inleiding en een serie lekker actieve workshops. Zie het programma hieronder.

  • Donderdagochtend 11 april 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het Theater Zuidplein is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (2 min. lopen vanaf metrostation Zuidplein). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom door Nicole Klerkx

09:35 Inleiding door Jean-Marc Bilderbeek – Smoothen Your Life (Kaderloos)

‘Via een ongeneeslijke ziekte naar unieke ondernemingen’

Jean-Marc Bilderbeek neemt je op enthousiaste en komische wijze mee op zijn zoektocht naar een kaderloos én gezond leven. Kaders die wij onszelf opleggen en die ons wordt opgelegd, bepaalden zijn ondernemende leven totdat hij in 2007 zijn eerste epileptische aanval kreeg. Hij kreeg te horen dat hij nooit meer zou genezen en altijd medicijnen zou moeten blijven slikken. Hierop startte, naast zijn werk, een bizarre zoektocht naar een oplossing die wél werkt, welke heeft geleid tot bijzondere inzichten en een unieke kijk op o.a. écht kaderloos denken & doen, zelfverantwoordelijkheid, de systemen achter onze gezondheidszorg en de impact van voeding. Als mens, ondernemer, trainer en personal coach is hij altijd op zoek naar inspiratie, andere manieren van werken, innovatieve coaching technieken en sterke partners. Hij deelt een aantal van zijn inzichten en waarom we het zo moeilijk vinden om écht te veranderen.

Jean-Marc Bilderbeek is in 1999 zijn carrière begonnen als ICT projectleider en heeft geleerd dat mensen motiveren om te veranderen een veelal onderbelicht en vak apart is.

10:00 - 11:15 Workshops ronde 1

Kansen op de arbeidsmarkt – Elsa Lima, Elbert Jan Vermeulen, Conny Daggelders en Cees de Bruin (UWV werkbedrijf en Werkgeversservicepunt)

Elsa, Elbert Jan, Conny en Cees gaan in een gezamenlijke presentatie in op:

  • de ondersteuning die het UWV biedt aan werkzoekers,
  • competentietest en beroepenvinder,
  • krapte- en kans beroepen en scholingsbudgetten.
  • de dienstverlening van het Werkgeversservicepunt

Na afloop van de workshop is er uitgebreid de gelegenheid om jouw persoonlijke vragen aan deze 4 deskundigen te stellen. Als je daarvan gebruik wilt maken, schrijf je dan ook in voor ronde 2.

In je eigen woorden – Marianne Roelofs

Woorden zijn meer dan zo maar woorden. Het zijn een soort ‘magische wezens’. Ieder woord op zich heeft een lading en raakt de kern – of niet. De juiste woorden vinden is finessewerk. Het woord dat voor de een perfect werkt, heeft nauwelijks impact op de ander. Daarom is het zo belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden. Helemaal als je jezelf wilt presenteren bij netwerkbijeenkomsten, tijdens sollicitatiegesprekken of andere momenten die er voor jou toedoen.

En, als jij de voor jou juiste woorden gevonden hebt, wordt het zoveel makkelijker je eigen verhaal te vertellen. Tijdens de workshop vinden we een woorden en die jou op je lijf geschreven zijn en waarmee jij jezelf in de wereld kunt zetten.

Marianne Roelofs doet waar ze blij van word: ontdekken, inspireren, creëren en communiceren. Met dat laatste – communiceren – heeft ze wel een beetje een haat-liefde verhouding. Ze weet hoe belangrijk het is en wat het brengt als mensen en bedrijven van zich laten horen en het contact aangaan. Maar, als ze heel eerlijk is, vindt ze het zelf soms ook een ‘ding’, vooral als ze ongeïnspireerd is en niet de juiste woorden voorhanden heeft. Daarom weet ze ook waar jij tegenaan loopt als het stroef gaat op dit vlak.

Op reis naar een baan, ontdek jouw skills – René de Leeuw

Bij “Op reis naar een baan” is het goed om te weten wie je bent, wat je kan en wat je wil. Je gaat onderzoeken wat je in je rugzak hebt en je leert welke vaardigheden je ook in andere sectoren kunt toepassen. In deze interactieve workshop leer je je vaardigheden te benoemen en een begin te maken met je skills-paspoort.

René de Leeuw heeft vele jaren ervaring op het gebied van administratie, logistiek, applicatie management en office management. Iemand die nog steeds ambitieus en bereid is om te leren zijn vaardigheden uit te breiden. Daarbij ook mentoring en coaching met het motto blijf nieuwe dingen leren.

11:45-13:00 Workshops ronde 2

Solliciteren met ‘Hoofd, Hart én Ballen’ – André Oomen (o2-men.nl)

Motivatie is één van de belangrijkste kwaliteiten bij het solliciteren. Als je gemotiveerd bent, dan ben je aantrekkelijker voor de werkgever en daardoor wordt de functie je eerder gegund. Maar hoe blijf je gemotiveerd? Motivatie gaat niet vanzelf, maar komt vanuit jezelf!

Tijdens deze workshop André Oomen zien hoe je eigen motivatie wordt aangedreven door je Verstand (hoofd), Gevoel(hart) én Lef(ballen) en hoe je die drie moet laten samenwerken om te kunnen blijven doorgaan. Elke dag opnieuw! Bij iedereen wordt zelfvertrouwen als een ketting aangedreven door drie innerlijke tandwielen: ‘Hoofd, Hart én Ballen’.

André Oomen liep zelf ooit vast op het werk en omdat er geen passend ‘traject’ voor hem was, heeft hij een Vitaliseringsprogramma ontwikkeld waarin hij laat zien hoe je net als hijzelf positief in het leven blijft staan.

André brengt zijn boodschap met veel energie en Brabantse humor op het podium. Zijn motto is ‘Hou je ketting d’r op!’

Van onmacht naar kracht – Margret Nieborg

Na een frustrerende periode op t werk, heeft Margret een streep getrokken: NU NIET MEER….!.

In deze workshop wil ze vertellen hoe zij los is gekomen van de boosheid en frustratie in haar functie, zonder ontslag te nemen bij het bedrijf. Hoe heeft zij de onmacht omgebogen naar weer kiezen voor kracht ! Voor jezelf kiezen, hoe heeft zij dat aangepakt? Hoe werden ‘belemmerende’ stemmetjes nieuwe uitdagingen? Waarom is lachen belangrijk? Margret heeft hierbij praktische oefeningen.

Margret Nieborg is een enthousiaste, zorgzame regeltante. Ze vindt het een uitdaging om mensen weer in hun kracht te zetten. Ze houdt niet van zingen, maar wel van lachen met een microfoon. Ze is een sportieve dame die altijd weer op zoek gaat naar haar eigen kracht en die van anderen.

Vragen aan UWV werkbedrijf en Werkgeversservicepunt – Elsa Lima, Elbert Jan Vermeulen, Conny Daggelders en Cees de Bruin

Elsa, Elbert Jan, Conny en Cees beantwoorden jouw (persoonlijke) vragen die je hebt over de ondersteuning die UWV werkbedrijf en het Werkgeversservicepunt jou kunnen geven.

13.00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 11 april 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Rotterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.