Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 12 maart 2020 Netwerkcafé Eindhoven: Vanuit je eigen kracht

DEZE BIJEENKOMST GAAT NIET DOOR VANWEGE ADVIES RIVM

Bedrijven zoeken mensen die iets toevoegen, recruiters letten op enthousiasme en de twinkeling in je ogen. En dat heb jij ook, zodra je van je eigen talenten en kracht uitgaat! Je weet waar je goed in bent, maar waar zit jouw kracht dan precies, en hoe laat je dat dan effectief zien? Een open opstelling, een verhaal hebben, technieken, mantra's en meer. Overtuigen met enthousiasme vanuit je eigen kracht, zodat niemand meer om jou heen kan.

Daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 12 maart 2020, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Nicolette Enzlin

09:35 – 10:00 Inleiding: Storytelling verwerkt in een portfolio – Lya Young-Afat

Storytelling is een eeuwenoude manier van doorgeven van informatie. In de loop van de jaren ben ik dit veel meer gaan gebruiken en heb dit vertaald naar een nieuwe manier van presentatie op de arbeidsmarkt. In plaats van een traditioneel CV heeft Lya met haar cliënten een portfolio ontworpen, die deze gebruiken bij sollicitaties.

Lya Young-Afat is al jaren raadgever op het gebied van levensvraagstukken waarbij de aandachtsgebieden: empowerment, oplossingsgericht werken, trainen, rouw en verlies, verslaving en herstel, persoonlijke groei, bemiddeling bij conflicten tot haar expertise behoren. Ze heeft vijf seizoenen lang samen met Peter van der Vorst en Jim Geduld bijgedragen aan het RTL programma ‘Verslaafd’. Eenvoud is haar sieraad en pragmatisme haar drive. Dingen moeten werken en duurzaam effect hebben, aan een quick fix heeft ze geen boodschap.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

De zeven jassen methode – Lya Young-Afat (Young Partners)

De zeven jassen methode speelt in op een way of life en helpt meer inzicht te verkrijgen in wat er in het leven toe doet.

Lya Young-Afat is al jaren raadgever op het gebied van levensvraagstukken waarbij de aandachtsgebieden: empowerment, oplossingsgericht werken, trainen, rouw en verlies, verslaving en herstel, persoonlijke groei, bemiddeling bij conflicten tot haar expertise behoren. Vijf seizoenen lang heeft ze samen met Peter van der Vorst en Jim Geduld bijgedragen aan het RTL programma ‘Verslaafd’. Eenvoud is haar sieraad en pragmatisme haar drive. Dingen moeten werken en duurzaam effect hebben, aan een quick fix heeft ze geen boodschap.

Succesvol solliciteren – Guido Cox (The Search Company)

Behoed je voor de valkuilen van het sollicitatieproces. De deelnemer wordt op een praktische manier meegenomen in een sollicitatieprocedure. Dit keer niet vanuit het gezichtspunt van een sollicitant maar vanuit het gezichtspunt van een hiring manager. Deze manager heeft een vacature die hij bekend heeft gemaakt bij zijn HR afdeling. De HR afdeling gaat ‘de markt’ op om kandidaten te werven. Wat gebeurt er zoal? Guido neemt u mee in een procedure. Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? Wat zijn de valkuilen in een sollicitatieprocedure. Waar moet je op letten als kandidaat.

Guido Cox is als eigenaar van The Search Company al twintig jaar actief met het werven en selecteren van IT talent voor zijn opdrachtgevers. Hij heeft hierbij te maken met kandidaten die al een baan hebben of kandidaten die op zoek zijn naar een baan. Aan de andere kant moet hij rekening houden met de diverse contactpersonen die hij heeft aan de zijde van de opdrachtgever.

Guido Cox is de directeur van The Search Company, een IT werving- en selectiebureau uit Eindhoven. Guido studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht. Na zijn studie is hij gaan werken in de IT industrie. Hij werkte in commerciële en projectmanagement functies voor Raet Applicaties, Sonera Telecom en Computer Associates. In 2000 startte hij The Search Company met het doel om goede matches te maken tussen IT professionals, IT bedrijven en IT afdelingen.

De Werkestafette helpt je echt verder – Henk Breukel en Sandra van der Heiden (Stichting Werken voor Elkaar)

Kom in actie! Voor elkaar! Wanneer je je werk kwijt bent, ontdek je al snel dat nieuw werk vinden een eenzame klus is. En dat het ouderwetse solliciteren op een vacature met een motivatiebrief en een cv voor jou als vijftigplusser niet zo goed werkt. Je weet dat het anders moet. Maar in je eentje is dat lastig.

De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma van zeven weken waarin vijftigplussers elkaar op weg helpen naar nieuw werk. Het programma bevat alle dingen die je nodig hebt om nu en in de toekomst op een andere manier werk te zoeken. Tijdens de Werkestafette heb je zeven weken lang een team waarmee je al die dingen gaat doen die je in je eentje lastig vindt of niet durft. In deze workshop kom je erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe je mee kunt doen en wat het je oplevert. Tijdens de workshop kun je vragen stellen. Aan het eind kun je je direct aanmelden als deelnemer.

Werken voor Elkaar organiseert inmiddels al heel wat Werkestafettes in Nederland. Daardoor weten we dat het programma écht werkt. Deze Werkestafette is bedoeld voor deelnemers uit de wijde omtrek van Eindhoven en verder voor ieder ander die het zichzelf gunt om verder te komen met leven en werk.

Klik hier voor een artikel over de Werkestafette in het ED van 23-8-2019.

Henk Breukel en Sandra van der Heiden zijn beiden vrijwilligers bij Netwerkcafé Eindhoven en waren deelnemer en coach bij de eerste Werkestafette in Eindhoven in 2019. Hun missie is mensen te laten ervaren dat ze samen veel meer voor elkaar krijgen dan alleen.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Alles is oké, want jij bent oké, meer dan oké! – Fiona Sorg (BNS)

Bedrijfsvoering Nieuw Stijl? Ben jij de leider in het bedrijf? Weet jij wat jouw kernkwaliteit zijn? Sluit een nieuwe arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd, met het bedrijf wat voor 100% bij je past. Dat unieke bedrijf ben je zelf! Kijk jij naar jezelf als ondernemer? Ben jij je bewust van kernkwaliteiten en neem jij de leiding en durf jij zelf te bepalen wat jij waard bent. Fiona Sorg kent haar kwaliteiten en wil deze graag met jou delen, want iedereen kan het, de kunst van het afkijken!

Fiona, een dynamische karakteristieke spring in het veld met een humoristische en nuchtere kijk op het leven. Een echte storyteller, verhalen uit het leven, vol hindernissen en obstakels. Ze heeft ze allemaal genomen een echte topsporter. Is niet bang om de confrontatie aan te gaan, voornamelijk met zichzelf. Haar energie bruist als champagne en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Laat je verrassen door haar creativiteit en laat je verwarmen door haar grote hart!

Gesprekstechnieken tijdens een sollicitatiegesprek – Hans Bik (Bik Communicatie Training & Advies)

Het voeren van een sollicitatiegesprek blijft, ondanks de economische groei, een zenuwslopende gebeurtenis. Goede nonverbale communicatie, je ingelezen hebben en alles weten over je nieuwe baan, is vaak nog niet genoeg om de baan binnen te halen.

Wat is naast vaardigheden nog meer belangrijk voor een werkgever? Hoe kom je als een expert over? Hoe ben je je zenuwen de baas? Welke vragen kan je verwachten? Welke indruk wil je achterlaten? Hoe zit een gesprek in elkaar en hoe kan je sturing geven aan het gesprek om aan te geven dat jij de juiste kandidaat bent. Welke woorden gebruik je wel en welke juist niet? Met andere woorden: “Hoe kan je je optimaal voorbereiden op je volgende sollicitatiegesprek”.

Tijdens de workshop “gesprekstechnieken”, kijken we naar (verkoop)gesprekken in het algemeen, en sollicitatiegesprekken in het bijzonder. En wordt je voorbereid op en leer je je te wapenen tegen het zenuwslopende sollicitatiegesprek. Hoe voer je een sollicitatiegesprek en waar moet je op letten.

Als coach/trainer ondersteunt Hans Bik individuele directieleden, managers en ondernemers. Hij begeleidt teams bij het vergroten van hun effectiviteit. Hij helpt mensen in het verbeteren en aanscherpen van sociale vaardigheden, zoals presenteren, gespreksvoering en non verbale communicatie.

De kracht van mantra's – Ton van Aalst (Stichting Werken voor Elkaar)

Werk vinden een ABC-tje? In deze 'ervaar-workshop' ga je aan de hand van tien pitches uit de eerste hand hard aan het werk met elkaar. (A)ctief, (B)eeldend en (C)oncreet.

Via de 'Yes-man'-'Groene varkentje'-'Man bijt hond'-methodiek (staat nog niet op Google), versterk je je eigen ‘motivatie-werk–vind-modus’. Ga sowieso gezonder naar huis met:

  • een krachtig 10-stapjesplan,
  • een aanbieding van minimaal één nieuwe netwerk-connectie én
  • 'Aha-momenten'.

Oh ja, en je creëert ook nog jouw eigen krachtige mantra!

Baanloos sinds augustus is Ton inmiddels het dal van rouw en zelfmedelijden voorbij. Integendeel: dankzij een goede mindset, niet stil blijven staan en stappen maken zit hij nu op een niveau dat hij zijn goede ervaringen met anderen wil delen. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen. Ton geloof in de kracht van delen en zal de toehoorders proberen te verleiden om hun kennis en vragen te delen. Zijn doel tijdens deze workshop is om in ieder geval één persoon te inspireren met zijn misschien banale handvatten, maar altijd met een kwinkslag. Hij gaat voor het meenemen in het verhaal van de volle groep!

13:00 Einde en netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor € 6,00 kun je meedoen aan de Stadslunch, wel even inschrijven graag.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 12 maart 2020, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht