Netwerkcafé Eindhoven

Donderdag 14 maart: Samen werken is samen bouwen!

Je zoektocht naar een nieuwe uitdaging hoef je niet alleen te doen. Samen werken met anderen levert nieuwe inzichten, kansen, contacten en mogelijkheden op. Netwerkcafé Eindhoven gelooft erin dat als je samen werkt, je ook samen bouwt aan je nieuwe toekomst.

We heten je van harte welkom op donderdagochtend 14 maart bij Netwerkcafé Eindhoven waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van! Je kunt deze keer zelfs samen met wethouder Yasin Torunoglu, UWV-regiomanager Nicole Kievits en directeur WIJeindhoven Peter Notten oplossingsgericht aan de slag...

Lees het programma hieronder.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 14 maart 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Locatie: Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Wall Street op Stadhuisplein 6 is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

09:30 – 09:35 Opening door Simone Wijn

09:35 – 10.00 Inleiding door Joost Horsten (Triceps): Nieuwe wegen vanaf een kruispunt

Veranderingen komen op je pad. Soms juist fijn, maar je baan verliezen is niet leuk. Op een kruispunt vallen oude zekerheden weg. Nieuwe kansen dienen zich aan. Maar welk pad past bij jou? Kernvragen zijn: Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe beteken ik iets? Wie ben ik? Teleurstelling, rouw, acceptatie, nieuwe ideeën, keuzes maken, teleurstelling en weer aan de slag, je komt het allemaal tegen. Aan de hand van zijn eigen verhaal neemt Joost Horsten je mee langs de stadia om je nieuwe weg te vinden en gereedschappen die je daarbij kunnen helpen, zoals Ikigai en je persoonlijk business model.

Joost Horsten is kruispuntcoach voor hi-tech teams, executives en professionals.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

(Jezelf) presenteren - "Just" do it… – Suzanne Bollen (September)

‘Gewoon jezelf zijn’… hoe doe je dat? Straal je uit, wat je beoogt? Zien mensen wie je bent en wat je in huis hebt? En kun je dat goed onder woorden brengen, op een manier die zowel begrijpelijk als aantrekkelijk is voor de luisteraar? Suzanne Bollen adviseert mensen die serieus werk willen maken van hun presentatie.

Wie ben ik & wie ken ik? – Jolanda Both

… hoe je netwerken leuk maakt! In een interactieve workshop gaat Jolanda Both met deelnemers verkennen hoe makkelijk netwerken eigenlijk is en hoe je een ketting van afspraken realiseert die vooral zinvol zijn, ergens toe leiden en niet alleen bij een “ kopje koffie” blijven. Jolanda Both heeft een niet aflatende commerciële drive en legt vanuit haar sales achtergrond makkelijk verbindingen.

Hoe je gezien wilt worden bepaal je zelf! – Jos Nelis

Weet jij hoe je non-verbaal over komt ? Wil je hier op kunnen sturen ? Jos Nelis gaat samen met jou je non verbale communicatie ontdekken en ....... leren te beïnvloeden. Wat je denkt is wat je laat zien. In deze workshop maak je kennis met de basisprincipes. Jos Nelis heeft 37 jaar bij Philips aan de inzetbaarheid van mensen gewerkt. Is als regiomanager verbonden aan de DMWgroep en is eigenaar van U-Brand.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (Cooperatie040)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven. Hij stelt je vragen en geeft je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze – Vervolg Netwerken

11:45– 13:00 Workshops ronde 2

Samen werken aan oplossingen – Yasin Torunoglu (Wethouder Werk), Nicole Kievits (Regiomanager UWV Werkbedrijf) en Peter Notten (directeur WIJeindhoven)

Pak je kans en ga in deze workshop samen met Wethouder Torunoglu actief aan de slag met vragen waarmee Gemeente Eindhoven, UWV en WijEindhoven te maken hebben. Denk mee over de mogelijke oplossingen. De beste ideeën presenteren we centraal aan de Yasin Torunoglu (wethouder Werk) en Nicole Kievits (regiomanager UWV Werkbedrijf) en Peter Notten (directeur WIJeindhoven). Samen werken is samen bouwen aan een betere toekomst voor werkzoekende vijftigplussers!

Anders , kijken, denken en doen – Casper Hoenderdos

Aan de hand van het verhaal ‘waarom wachten’ uit het boek Indianenverhalen wordt je meegenomen om een keuze te maken. Vluchten of kansen pakken. Wie is je innerlijke leider? Sta je op en ga je iets doen of wacht je tot… tot wat… tot wanneer. Dilemma's die in dit gedachte spel een rol spelen komen in deze korte workshop aan de orde met verschillende werkvormen.

Mindfulness wandeling – William van Hoeck (AmA-Training)

Door middel een mindfulness wandeling ben je bewust in het 'hier en nu'. Geen gedachten over 'wat er komen gaat', over wat er 'nog moet gebeuren' of over hoe je toekomst eruit gaat zien. Je richt je aandacht op het heden en houdt je bezig met wat je op dit moment aan het doen bent. William van Hoeck is mindfulnesstrainer en coach. Let op: Trek wandelschoenen aan!

13:00 Einde

Info en aanmelden

Donderdagochtend 14 maart 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00.

Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM, Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht