Netwerkcafé Eindhoven
Donderdagochtend 12 december 2019 Netwerkcafé Eindhoven: Nooit te oud om te leren!
Steeds meer komen mensen op een punt in hun loopbaan waar ze zich afvragen welke koers ze willen varen. Klopt het nog wel met mijn persoonlijke situatie en drijfveren? En klopt het nog wel met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Een verandering van koers vraagt ook vaak om om-, bij- of herscholing. Hoe oud je ook bent, je kunt altijd nog iets anders leren.
En daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!
- Donderdagochtend 12 december 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
- Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven
- Kosten: Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.
Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.
Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P
Programma
09:00 – 09:30 Inloop en netwerken
Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.
09:30 – 09:35 Opening door Peter Neggers
09:35 – 10.00 Inleiding: Meer WIJ in het bedrijfsleven - Werner Schouten
Van zelfredzaamheid naar samenredzaamheid met Purpose Professionals. Over de afgelopen decennia is er door de nadruk op welvaart in plaats van welzijn een groeiende groep mensen ontstaan die niet mee kan in de snelheid van de maatschappij of aan de zijlijn van de maatschappij is komen staan. In zijn inleiding belicht Werner Schouten daarom de groeiende beweging sociale en duurzame ondernemers, die naast het creëren van monetaire waarde ook arbeidspotentieel herwaarderen en duurzame inzetbaarheid creëren. Samen met de corporates zijn zij eensgezind over wat er nodig is: ‘Meer Wij!’. Van Zelfredzaamheid naar samenredzaamheid! Werner vertelt waarom jij in een unieke positie zit voor deze transitie, hoe jij de vruchten hiervan kunt plukken en hoe jij een bijdrage kunt leveren aan Meer Wij!
Als aanjager bij MaatschapWij inspireert en activeert Werner Schouten studenten, young professionals, beleidsmakers en ondernemers om zich in te zetten voor een socialer en duurzamer Nederland. Met pakkende workshops en gastcolleges biedt hij tastbare actie-perspectieven voor een duurzame toekomst! Tevens is hij founder en CEO van een duurzaamheids-startup.
10:00 – 11:15 Workshops ronde 1
Duurzame Inzetbaarheid in de purpose/altruïsme transitie - Purpose Professionals Masterclass – Werner Schouten (MaatschapWij)
Voortbouwend op de keynote gaan we kijken naar wat we kunnen leren van de groeiende groep van sociale en duurzame changemakers. Een toenemend aantal ondernemingen, en nu ook grote corporates, richt zich op meervoudige waardecreatie. Naast het creëren van monetaire waarde, dragen ze tevens hun steentje bij aan sociale en ecologische waarde. De betekeniseconomie is dus here to stay en elk bedrijf moet, hoe dan ook, mee veranderen om voort te blijven bestaan. Werner biedt een interactieve sessie met tastbare actie-perspectieven om op voort te bouwen. Hoe kun jij je vaardigheden gebruiken om aan te haken bij deze systeembrede transitie? Hoe kun jij van unieke waarde zijn voor bedrijven in deze transitie? Kortom: hoe word jij een echte Purpose Professional?
Werner Schouten is founder en CEO van een duurzaamheids-startup. Zijn startup biedt in samenwerking met retailers en consumenten, de unieke mogelijkheid de CO2-uitstoot van de aangeschafte producten te compenseren bij het afrekenen. Met de bijdragen van consumenten worden zo duurzame projecten in ontwikkelingslanden ondersteund en stelt hij dus consumenten in staat to ‘Make Change With Change!’.
Make IT work - omscholen naar de IT met baangarantie – Yvonne Ulrich (Fontys Hogeschool IT) en Renate van Oosten
In deze workshop maak je kennis met een Interessant omscholingsprogramma voor hoger opgeleiden, waarbij kandidaten direct in contact worden gebracht met werkgevers. In 11 maanden is het mogelijk om te scholen naar Software Engineering, Business & Data Analytics of Security Specialist. Voorwaarde is minimaal een afgeronde studie op HBO/WO niveau. Een bewezen succesvol traject waar Fontys Hogeschool ICT in april 2020 mee start in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Zij hebben al honderden kandidaten aan een nieuwe carrière in de IT geholpen.
Yvonne Ulrich is studieadviseur ICT Onderwijs voor Professionals en Make IT Work het omscholingsprogramma voor hoger opgeleiden.
Ondernemerschap - bezint eer ge begint, kansen en valkuilen – Piet Berkhout en Rob Vliek (Stichting Ondernemersklankbord)
Stichting Ondernemersklankbord heeft al meer dan 100.000 ondernemers in het MKB begeleid. Oud-ondernemers, managers en specialisten zetten hun ervaring in voor MKB bedrijven. De met deze ondersteuning opgedane kennis wordt gedeeld in de workshop om (toekomstige) ondernemers te laten proeven aan wat het betekent om ondernemer te zijn en hoe je start als ondernemer.
Piet Berkhout is adviseur bij Stichting Ondernemersklankbord en voorzitter van de regio Oost-Brabant. Na een lange loopbaan in de high- tech industrie waar hij management posities in Onderzoek en Ontwikkeling, Operations en Supply Chain management vervulde is hij sinds 2010 onafhankelijk consultant en vrijwilliger bij Stichting Ondernemersklankbord.
11.15 – 11.45 Pauze en netwerken
Verras jezelf - Stage als start van een betaalde baan of gewoon direct starten, wie durft – Cees Hulsman (Experientia Docet)
Maak kennis met een andere manier van denken. Kom weg uit je patroon, begin eens in de verkoop en ontdek je eigen talent. Twee weten meer dan één, verwachtingen en kansen, realisme en lef, zelfstandig of niet, maar 1 ding weten we zeker, nieuwe wegen ontdekken geeft energie en dat maakt alles anders. In deze workshop maak je ook kennis met Pierre, een ondernemer die iedereen kansen wil geven en met Peter, stagiaire met ervaring.
Cees Hulsman komt uit de werkgeverswereld, met verbazing gekeken naar de markt van vijftigplus en de verbazing omgezet naar daadwerkelijk handelen en dat is de ontstaansgeschiedenis van Experientia Docet.
Actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied projectmanagement – Pascal Pijpers (Tibicen)
In deze interactieve workshop worden de deelnemers meegenomen langs de actuele ontwikkelingen op het gebied van project- en verandermanagement. ‘Moderne’ aanpakken zoals Agile, SCRUM en LEAN komen aan bod, en er wordt een relatie gelegd met de meer ‘traditionele’ aanpakken, zoals waterval. In het interactieve deel van de workshop voeren de deelnemers samen een mini-SCRUM uit, om de opgedane kennis in een zandbak-omgeving in de praktijk te brengen.
De 8 veranderstappen van Kotter worden toegelicht en vormen een leidraad om de basiskennis op het gebied van verandermanagement te vergroten. De deelnemers delen op een losse manier hun verander-ervaringen met elkaar, waarbij er meer dan voldoende ruimte zal zijn voor vragen stellen en leren van elkaars ervaringen.
Pascal Pijpers, ervaren project- en verandermanager met veel ervaring in diverse bedrijfstakken. Gespecialiseerd in business development, ICT, Operations, Interim Management, ArtificialIntelligence en verandermanagement. Ervaren coach in nieuwe én langer bestaande verandermanagementtechnieken en -methodieken.
Tijdens deze interactieve workshop laten Helen Janissen en Annemarie Venhuizen van Leren en Werken jou ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen. Wat maakt jou uniek in een maatschappij die aan het veranderen is. Wanneer men vroeger nog sprak van een industriële samenleving, mag men nu spreken van een netwerk- en kennissamenleving. Hoe presenteer je jezelf en waar liggen je kansen om de aansluiting te houden of te vinden?
Helen Janissen en Annemarie Venhuizen zijn Adviseur bij Leren en Werken. Leren en Werken heeft als doel mensen te stimuleren een leven lang te ontwikkelen zodat ze kunnen participeren, een baan vinden en behouden! Het Servicepunt Leren en Werken regio Eindhoven helpt bij vragen m.b.t. het kiezen van een (nieuwe) opleiding, leren naast een baan, omscholing, solliciteren en financiële zaken. De dienstverlening van Leren en Werken is kosteloos en voor iedereen!
13.00 Einde en Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater
Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor € 5,00 kun je meedoen aan de Stadslunch, wel even inschrijven graag.
Info en aanmelden
- Donderdagochtend 12 december 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
- Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
- Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.
Contact
Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com
LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/
Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar
Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar
Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.
Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.
Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.